Više od 410 djece te 2100 odraslih sudjelovat će u humanitarnoj utrci za nabavu opreme za rodilišta Više od 410 djece te 2100 odraslih sudjelovat će u humanitarnoj utrci za nabavu opreme za rodilišta
Startnih brojeva za utrku Mliječna staza 2019. još uvijek ima!

Više od 410 djece te 2100 odraslih sudjelovat će u humanitarnoj utrci za nabavu opreme za rodilišta

Zagreb 31. kolovoza 2019. Promise.hr

UNICEF-ova humanitarna utrka “Mliječna staza” održat će se 8. rujna na dvije lokacije: na Trgu kralja Tomislava te na Trgu Eugena Kvaternika Zamjenica zagrebačkog... Više od 410 djece te 2100 odraslih sudjelovat će u humanitarnoj utrci za nabavu opreme za rodilišta

UNICEF-ova humanitarna utrka “Mliječna staza” održat će se 8. rujna na dvije lokacije: na Trgu kralja Tomislava te na Trgu Eugena Kvaternika

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako se utrka održava u godini u kojoj se obilježava 30. obljetnica potpisivanja UN-ove Konvencije o pravima djeteta. Dodala je također da će uskoro biti potpisan i Sporazum o zajedničkoj suradnji između UNICEF-a, Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga i Zagrebačkog velesajma s ciljem da sve buduće aktivnosti Grada podupiru rad UNICEF-a na korist hrvatske djece i hrvatskih obitelji.

“Startnih brojeva još uvijek ima, a UNICEF i rodilišta u Republici Hrvatskoj čekaju ovu vrijednu kotizaciju kako bi se nabavila sva potrebna oprema za majke i bebe kojima će se time omogućiti ‘startanje’ u život u najboljim mogućim uvjetima”, rekla je Pavičić Vukičević pozvavši sve sugrađane da na dan održavanja utrke uživaju u zajedničkom druženju te lijepom i plemenitom cilju.

“Organizacija ovogodišnje utrke, kao i onih prethodnih, ne bi bila moguća bez podrške Grada Zagreba i njegovih građana koji su uvijek na strani majki i njihove djece”, kazala je predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Regina Castillo te je najavila kako će se dječja utrka održati na Trgu kralja Tomislava s početkom u 10 sati, dok će se utrke na 5 i 10 kilometara za rekreativne i profesionalne trkače održati u 18.30 sati sa startom na Trgu Eugena Kvaternika.

“Ovo je rekordna godina za nas, jer se za utrku prijavio najveći broj sudionika do sada. U dječjoj utrci sudjelovat će 410 djece, dok se za rekreativnu i profesionalnu utrku prijavilo više od 2100 odraslih”, kazala je Castillo.

Neonatologinja i koordinatorica inicijative “Rodilišta prijatelji djece” u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, dr.med. Marcela Ilijić Krpan objasnila je kako sva rodilišta u Hrvatskoj imaju status prijatelja djece, što znači da je u takvim ustanovama prepoznata važnost da majke i bebe od prvog dana budu zajedno. “Nažalost, uvjeti u svim rodilištima nisu takvi da je to uvijek moguće. Tako da nam dobro dođu ovakve akcije, posebice od UNICEF-a s kojim surađujemo dugi niz godina te koji će nam s ovom utrkom pomoći u opremanju naših odjela i nabavi opreme koja je potrebna da bi majke cijelo vrijeme mogle biti uz svoju djecu”, rekla je Ilijić Krpan.

Cilj utrke, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva, je osigurati sredstva za nabavku opreme za rodilišta i bolji početak života za najmlađe.

Komentari