Vlada RH: ”Nismo pokrenuli inicijativu kojom bi tražili donacije; bilo je upita državljana o donacijama” Vlada RH: ”Nismo pokrenuli inicijativu kojom bi tražili donacije; bilo je upita državljana o donacijama”
TweetEmailPrint ”Vlada nije pokrenula nikakvu inicijativu kojom bi od hrvatskih građana tražila donacije. Radi se o tome da je zbog velikog broja prethodnih upita... Vlada RH: ”Nismo pokrenuli inicijativu kojom bi tražili donacije; bilo je upita državljana o donacijama”


”Vlada nije pokrenula nikakvu inicijativu kojom bi od hrvatskih građana tražila donacije. Radi se o tome da je zbog velikog broja prethodnih upita hrvatskih državljana i tvrtki koji su iskazali želju da doniraju novac ili medicinsku opremu u borbi protiv COVID-19, još krajem ožujka otvorena jedinstvena online pristupna točka na stranici http://koronavirus.hr”, stoji u objavi na FB stranici Vlada Republike Hrvatske

Nakon što su gotovo svi mediji u Hrvatskoj jučer (u nedjelju 25. listopada) objavili, odnosno prenijeli informaciju da Vlada RH poziva građane  da se uključe u donacijski program u borbi protiv korona virusa te nakon što je ta informacija izazvala buru negodovanja građana na društvenim mrežama, danas popodne na službenoj stranici Vlade RH objavili su da je ‘riječ o netočnim napisima’.

”S obzirom na veliki broj netočnih napisa da #VladaRH odjednom poziva građane na donacije u borbi protiv #COVID19 želimo istaknuti sljedeće:

Vlada nije pokrenula nikakvu inicijativu kojom bi od hrvatskih građana tražila donacije. Radi se o tome da je zbog velikog broja prethodnih upita hrvatskih državljana i tvrtki koji su iskazali želju da doniraju novac ili medicinsku opremu u borbi protiv COVID-19, još krajem ožujka otvorena jedinstvena online pristupna točka na stranici http://koronavirus.hr.
Dakle, pristupna točka s objedinjenim informacijama o donacijama aktivna je već gotovo osam mjeseci, ali ne kao poziv Vlade građanima, nego za lakši pristup svima koji su se sami javili i zainteresirani su donirati novac ili medicinsku opremu u borbi protiv COVID-19”, stoji u postu na FB stranici Vlada Republike Hrvatske objavljenom u ponedjeljak 26. listopada u popodnevnim satima.
FOTO: FB stranica Vlada Republike Hrvatske

Vijest da Vlada poziva građane da DONIRAJU NOVAC za borbu protiv korone izazvala bujicu ogorčenja

Komentari