Vrhunac dizajna i funkcionalnosti: vodokotlić s mogućnošću podešavanja Vrhunac dizajna i funkcionalnosti: vodokotlić s mogućnošću podešavanja
Sistem VarioTronic je vrhunac dizajna i funkcionalnosti, koji zadovoljava najzahtjevnije ukuse i potrebe. Koristiti ga mogu sve generacije – od male djece, koja tek... Vrhunac dizajna i funkcionalnosti: vodokotlić s mogućnošću podešavanja

Sistem VarioTronic je vrhunac dizajna i funkcionalnosti, koji zadovoljava najzahtjevnije ukuse i potrebe. Koristiti ga mogu sve generacije – od male djece, koja tek počinju koristiti WC, do starijih osoba i osoba s posebnim potrebama

Suvremeno razumijevanje kupaonice nadilazi osnovni koncept prostora, namijenjenog higijeni i nudi bogato polazište za dizajn kupaonskih ambijenta u skladu s potrebama i željama korisnika. To u konačnici neizravno i izravno utječe na dobrobit pojedinca.

U Fluidmasteru ove smjernice uspješno su uključene u razvoj sanitarnog programa. Sistem VarioTronic je vrhunac dizajna i funkcionalnosti, koji zadovoljava najzahtjevnije ukuse i potrebe. Koristiti ga mogu sve generacije; od male djece, koja tek počinju koristiti WC, do starijih osoba i osoba s posebnim potrebama.

VarioTronic je predzidni sustav koji se električno podešava po visini. Pomoću daljinskog upravljača, visina WC školjke može se jednostavno podesiti u rasponu od 20 cm. Minimalna visina zidne školjke je 38 cm, a najveća 58 cm, što je 18 cm više od standardnih WC-a.

Samostalno korištenje toaleta vrlo je važno za svakog pojedinca. Kod djece poticanjem neovisne upotrebe toaleta, djeca postanu brže samostalnija i lakše funkcioniraju u odsutnosti roditelja. A kod starijih osoba moguće je sprječavati inkontinenciju. Istodobno pravilan ergonomski položaj osobe na WC-u također potiče pravilno kretanje crijeva.

VarioTronic je specijalno razvijen za:

– sve ekskluzivne apartmane, hotele, stanove i kuće koje nude korisnicima vrhunski doživljaj

– bolnice i druge zdravstvene institucije

– stanove i domove za starije osobe

– centre za rehabilitaciju.

OPTIMALNA DOSTUPNOST I VELIKA SLOBODA IZBORA

VarioTronic je po visini elektronički podesiv podžbukni sistem. Estetski je oblikovan i može izdržati statičko opterećenje od 400 kg. Čak je moguće podizati ljude s težinom do 180 kg. Pomoću daljinskog upravljača, visina WC školjke može se lako podesiti u rasponu od 20 cm (- 2 cm / + 18 cm). Minimalna visina WC školjke iznosi 38 cm, maksimalna je 58 cm. Zidni dio i stranice izrađeni su od visokokvalitetnog inox materiala. Prednji element dostupan je u izvedbi od HPL laminata (standardna boja: bijela) ili sigurnosnog stakla (crna). Također možete dodati odgovarajuće nosače u bijeloj ili crnoj boji. Bočni nosači uz okvir su potpuno sklopivi i pomiču se zajedno sa sistemom te se lako instaliraju i uklanjaju. Kako bismo pomogli osobama s posebnim potrebama i osigurali udobno korištenje, maksimalna širina elementa ne prelazi 42 cm. Na taj se način olakšava prelazak s invalidskih kolica na WC školjku. Položaji sjedenja i dizanja su iznimno udobni (18 cm viši nego kod standardnih WC-a) i fleksibilni, kako bi zadovoljili specifične zahtjeve korisnika. Sistem VarioTronic je izrađen od najkvalitetnijih materijala i uz 10-godišnju garanciju omogućava dugogodišnje korištenje.

Za upravljanje sistema VarioTronic možete birati između 30 različitih mehaničkih, pneumatskih ili elektroničkih tipki za aktiviranje. Tipke su estetski oblikovane i izrađene tako da budu jednostavne za upotrebu i instalaciju. Sama ugradnja cijelog sistema je vrlo jednostavna.

MODERNE TIPKE KOJE NUDE VIŠE

NEA tipke za aktiviranje su lijep ukras u svakoj kupaonici i toaletu. Ugodno i higijensko ispiranje moguće je pomoću moderne IR elektronike; dok se približavate dasci WC školjke, tipka za aktiviranje se aktivira i dva indikatora se pale. Automatsko ispiranje se aktivira nakon jednostavnog pomicanja ruke ispred tipke, a za promjenu postavki za ispiranje možete koristiti posebnu aplikaciju za mobilni telefon ili tablet. Automatsko ispiranje može se lako uključiti i isključiti, čime se dodatno poboljšava udobnost.

JEDNOSTAVNA UGRADNJA

Prije ugradnje sistema VarioTronic potrebno je voditi računa o vodoopskrbnom i kanalizacijskom sustavu, instalirati električni priključak i završiti zid i pod.

Budući da se sistem VarioTronic može isporučiti u dva odvojena dijela, tj. osnovni element i završni dio, prvo instaliramo osnovni element, koji se sastoji od okvira, sustava i elektromotora. Treba ga postaviti na završeni zid i spojiti. Nakon toga slijedi završna faza. Budući da je osnovni element s prednjim pločama i stranama od nehrđajućeg čelika dodatno zaštićen prije transporta, postoji minimalan rizik od oštećenja prije ugradnje.

Više informacija o sistemu VarioTronic možete pronaći na http://hr.liv.si/proizvodi/podzbukna-tehnika/variotronic/.

Izvor: Pro Gradnja

Foto: Fluidmaster

Komentari