VRUĆE U ZAGREBU: Tisuće talijanskih navijača stiže na utakmicu, Maksimir odavno rasprodan, Olmo igra VRUĆE U ZAGREBU: Tisuće talijanskih navijača stiže na utakmicu, Maksimir odavno rasprodan, Olmo igra
Prema posljednjim informacijama, u Zagreb dolazi oko tri tisuće navijača talijanskog kluba. Kolona od 40 autobusa dolazi u Zagreb, a ima i onih koji dolaze... VRUĆE U ZAGREBU: Tisuće talijanskih navijača stiže na utakmicu, Maksimir odavno rasprodan, Olmo igra

Prema posljednjim informacijama, u Zagreb dolazi oko tri tisuće navijača talijanskog kluba. Kolona od 40 autobusa dolazi u Zagreb, a ima i onih koji dolaze avionom i automobilima

Večeras, u prvom kolu Lige prvaka, zagrebački Dinamo na rasprodanom Maksimiru od 21 sat dočekuje talijansku Atalantu. Dinamo je, tim povodom, objavio upute za navijače: ističu da će ulazi stadiona Maksimir biti na dan utakmice otvoreni od 19:00 sati te pozivaju navijače da dođu što ranije da izbjegnu veliku gužvu te da na vrijeme zauzmu svoje mjesto na tribini.

”Od 20:00 sati na terenu stadiona Maksimir kreće zabavni program uz DINAMO FAN TV kada su na rasporedu zanimljivi razgovori i gosti koje će gledatelji moći pratiti na semaforu. Pozivamo zato sve navijačice i navijače da već od 20 sati budu na svojim mjestima na tribinama. Ovim putem dodatno molimo sve navijače, a posebno navijače na tribini Istok da poštuju raspored sjedenja na tribini, da sjede na mjestima ispisanim na njihovim ulaznicama te da ostave prolaze i stepenice prohodnima!”, ističu na službenim stranicama Dinama.

No osim na stadionu, koji je rasprodan, mnoštvo navijača očekuje se i u okolici stadiona. Za zagrijavanje, uoči utakmice Lige prvaka, otvara se fan zona Svetice uz glazbu, zabavu, te bogatu ugostiteljsku ponudu. Fan zona će biti otvorena na dan utakmice od 17:00 do 23:30 sati.

Zanimljivo je da će osim navijača Dinama, Maksimir danas biti pun i talijanskih navijača, jer navijači Atalante već danima pripremaju invaziju na Maksimir. Prema posljednjim informacijama objavljenim u medijima, u Zagreb dolazi oko tri tisuće navijača talijanskog kluba. Kolona od 40 autobusa dolazi u Zagreb, a ima i onih koji dolaze avionom i automobilima.

Uoči vrlo važne utakmice, na press konferenciji na novinarska su pitanja odgovarali trener Dinama Nenad Bjelica te ponajbolji igrač Bruno Petković.

Prošle ste sezone igrali protiv Benfice u osmini finala Europa lige i pritom je u prvoj utakmici u Zagrebu pobijedili 1:0. Koliko je Atalanta slična Benfici?

”Tu su negdje… Slične su jačine, sličnog talenta. Benfica je imala iznimno talentirane igrače, neugodne, nepredvidljive, hitre, tako da je to doista vrlo slično. Napadački su orijentirani. Ako smo uspjeli zaustaviti onakvu Benficu i ostaviti je na jednoj šansi i zaustaviti igrača koji je poslije transferiran za 120 milijuna eura, onda sam siguran da to možemo i sutra s Atalantom – zaključio je trener Bjelica.

Među onima koji će, kako trener kaže, dati svoj maksimum na terenu, bit će i nadahnuti i razigrani Dinamov napadač Bruno Petković koji je svojih prvih šest seniorskih sezona proveo u talijanskim klubovima.

– Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Iako se može nazrijeti neka euforija kroz izjave i očekivanja medija i navijača, mislim da je primarni zadatak i stožera i trenera zadržati nas čvrsto nogama na zemlji. Uspjeli su u tome, cijela je momčad maksimalno fokusirana, očekujem da ćemo svi dati svojih 100 posto.

Talijanske je novinare zanimalo kako Petković uspoređuje igranje u Hrvatskoj i Italiji.

– Velika je razlika kad dođeš u sredinu gdje ti i trener i stožer i klub daju najbolje uvjete da izraziš svoje nogometne kvalitete. Ne tražim alibi i isprike zašto tako nije bilo u Italiji iako ih se može naći. Ali, to je sve u prošlosti. Hoću li dati neki savjet suigračima? Ne. Imamo čovjeka koji to radi, odličnog analitičara Jasmina Osmanovića, tu su stožer i trener sa svojim idejama. Možda je po važmosti ovo najzvučnija utakmica zbog same činjenice da je to Liga prvaka, ali priprema protiče kao svaka druga – pojasNio je Petković pri čemu ga je trener Bjelica pomno promatrao s laganim smiješkom.

Talijanski su novinari primijetili da je Dani Olmo odigrao pet od šest Dinamovih utakmica u pretkolu Lige prvaka, ali da je u HNL-u nastupio samo u jednoj od sedam.

– Olmo je kasno stigao, namjera nam je da ga pripremimo za utakmice Lige prvaka, da se cijela momčad povremeno mijenja, zna se dogoditi da se u rotaciji od utakmice do utakmice promijenimo 11 igrača.

  Talijani su potom upitali hoće li Olmo igrati u srijedu protiv Atalante.

– Vrlo vjerojatno hoće”, zaključio je trener Bjelica.

Komentari