ZABRANIMO LAŽLJIVE ANKETE! I Matić priznao: Tko plati taj dobro prođe; Restart je očito platio! ZABRANIMO LAŽLJIVE ANKETE! I Matić priznao: Tko plati taj dobro prođe; Restart je očito platio!
TweetEmailPrint “Sada tek vidimo da su ankete – tko plati, taj dobro i prođe na tim anketama”, rekao je Matić za N1. Na pitanje... ZABRANIMO LAŽLJIVE ANKETE! I Matić priznao: Tko plati taj dobro prođe; Restart je očito platio!


“Sada tek vidimo da su ankete – tko plati, taj dobro i prođe na tim anketama”, rekao je Matić za N1. Na pitanje znači li to da je Restart koalicije dobro platila ankete, odgovara: “Pa izgleda, da. Ne mogu to potvrditi ni demantirati, ali očito da je tako. Tko naruči anketu, njemu to bude dobro”, kazao je kandidat Restart koalicije

Naš stari naslov: ”EVO KAKO VARAJU BIRAČE: Podsjećamo na objave promašenih predizbornih anketa kojima su MULJALI građane”, kojega smo objavili 27. svibnja 2019., (nakon europarlamentarnih izbora) ponovno bi, bez i jedne izmjene, mogli objaviti i danas, nakon objave rezultata jučer održanih parlamentarnih izbora.

Jer i konačni rezultati izbora za Sabor ponovno su, po tko zna koji puta, pokazali da predizborne ankete služe u stvari za manipuliranje javnošću te, kako se čini, za zgrtanje novca onih koji naplaćuju svoje ‘male laži’ naručiocima priželjkivanih rezultata.

Da je to uistinu tako potvrdio je, sudeći prema izrečenom, i SDP-ov europarlamentarac te kandidat na listi Restart koalicije u 5. izbornoj jedinici Predrag Fred Matić u noćašnjoj u izjavi za N1 televiziju. Matić se osvrnuo na loš rezultat koji je koalicija ostvarila te na prognoze koje su uoči izbora bile potpuno drugačije i koje su opet debelo promašile (što teško da toliko puta uzastopce može biti slučajnost) !

“Sada tek vidimo da su ankete – tko plati, taj dobro i prođe na tim anketama”, rekao je za N1.

Na pitanje znači li to da je Restart koalicije dobro platila ankete, odgovara: “Pa izgleda, da. Ne mogu to potvrditi ni demantirati, ali očito da je tako. Tko naruči anketu, njemu to bude dobro. Anketa je ova od 7 ujutro do 7 navečer. Narod se ovog puta odlučio za kontinuitet, covid je napravio svoje”.

Rekao je kako je razlika u broju mandata užasno velika i kako to nisu očekivali.

“Nadam se da desna opcija neće skupiti dovoljno mandata da promijeni Ustav jer bi to bilo jako loše. Ukoliko skupe dvotrećinsku većinu i sastave Vladu, bit će – spašavaj se tko može”, smatra Matić.

”Ovolika odstupanja tobože ozbiljnih predizbornih istraživanja od stvarnih izbornih rezultata više su nego skandalozna te daju naslutiti da je ovdje riječ o manipuliranju biračima, a ne – ozbiljnom i temeljitom predviđanju izbornih rezultata.

Objavljivanje posve krivih ‘rezultata’  iznimno je opasno za demokraciju jer mnogi odustaju od izlaska na birališta ili od svog prvog izbora, ako im ankete sugeriraju da njihov favorit nema šanse prijeći izborni prag, ili ako im sugeriraju da će netko drugi ostvariti bolji rezultat, što potpuno iskrivljuje volju birača. Ozbiljni mediji stoga bi se trebali istog trena zahvaliti agencijama koje sramotno ‘fulaju’ predizborne prognoze. No, jesu li promašaji tek slučajni…?, napisali smo u spomenutom tekstu objavljenom u svibnju prošle godine, a izjava Freda Matića samo dodatno potvrđuje otprije prisutne sumnje u namještanje predizbornih anketa.

FOTO: Screenshot videosnimki

Komentari