Zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta, EVO TKO, KAKO I GDJE može dobiti PROPUSNICE Zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta, EVO TKO, KAKO I GDJE može dobiti PROPUSNICE
TweetEmailPrint Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari,  građani koji putuju na posao i žurne službe. Građani koji trebaju... Zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta, EVO TKO, KAKO I GDJE može dobiti PROPUSNICE


Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari,  građani koji putuju na posao i žurne službe. Građani koji trebaju medicinsku skrb propusnicu mogu dobiti od izabranog liječnika obiteljske medicine. Građanima koji iz vitalnih obiteljskih razloga  (briga o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta) putuju u drugo mjesto propusnice će se izdavati u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 23. ožujka 2020., zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka.
Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari,  građani koji putuju na posao i žurne službe.

Građanima koji trebaju medicinsku skrb propusnicu mogu dobiti od izabranog liječnika obiteljske medicine. Građanima koji iz vitalnih obiteljskih razloga  (briga o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta) putuju u drugo mjesto propusnice će se izdavati u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu.

Popis lokacija pogledajte OVDJE


Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta, te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka.

Izdavanje će se vršiti radnim danom od 9:00 do 15:00, na rok do 7 dana.

ZAHTJEV ZA IZDAVANJEM PROPUSNICE I OBRAZAC

ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH O ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA U RH

Propusnica Stožera civilne zaštite za izvanredni prijevoz ZET-a izdaje se putem poslodavca djelatnicima:
• zdravstvenih ustanova s područja Grada Zagreba,
• djelatnicima u sustavu socijalne zaštite Grada Zagreba,
• djelatnicima ljekarni na području Grada Zagreba,
• mobiliziranim volonterima Civilne zaštite Grada Zagreba,
• djelatnicima javnih službi (ministarstva, Gradska Uprava – povezane institucije, komunalno i prometno redarstvo, djelatnici Zagrebačkog holdinga i povezanih društava).

‼️Propusnice se ne izdaju djelatnicima u sustavu:
• MUP-a,
• MORH-a,
• ravnateljstva Civilne zaštite,
• Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba,
• mobiliziranim pripadnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Oni izvanredni prijevoz ZET-a koriste na temelju iskaznice svoga poslodavca”, navode na službenim stranicama Grada Zagreba.

Komentari