ZAGAĐENA VODA: Na jezeru Bundek zabranjeno je kupanje! ZAGAĐENA VODA: Na jezeru Bundek zabranjeno je kupanje!
nizak vodostaj i crijevni enterokok

ZAGAĐENA VODA: Na jezeru Bundek zabranjeno je kupanje!

Zagreb 23. srpnja 2019. Promise.hr

TweetEmailPrint Razlog kratkotrajnog onečišćenja na sve tri plaže jezera Bundek je povećana granična vrijednost mikrobiološkog pokazatelja crijevnog eneteroka. Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito... ZAGAĐENA VODA: Na jezeru Bundek zabranjeno je kupanje!


Razlog kratkotrajnog onečišćenja na sve tri plaže jezera Bundek je povećana granična vrijednost mikrobiološkog pokazatelja crijevnog eneteroka. Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka

U novozagrebačkom jezeru Bundek do daljnjega je zabranjeno kupanje, stoji u obavijesti Grada Zagreba.

“Tijekom provođenja redovitog monitoringa vode za kupanje na jezerima Jarun i Bundek, utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje vode za kupanje na jezeru Bundek.

Razlog kratkotrajnog onečišćenja na sve tri plaže jezera Bundek je povećana granična vrijednost mikrobiološkog pokazatelja crijevnog enterokoka. Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka.

Obavještavamo cijenjeno građanstvo da će Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, nastaviti provoditi redoviti monitoring vode za kupanje na jezeru Bundek, kako je propisano Uredbom i dalje svaka 2 tjedna. Rezultati analize vode za kupanje, kao i do sada objavljivat ćemo na Službenim stranicama Grada Zagreba te na oglasnim pločama na samim plažama.

Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom „dobro“”, stoji u obavijesti.

 

Komentari