ZAGREB DEMOGRAFSKI RASTE: Započela isplata novčane pomoći za roditelje odgojitelje ZAGREB DEMOGRAFSKI RASTE: Započela isplata novčane pomoći za roditelje odgojitelje
Novčana pomoć za roditelja odgojitelja može se ostvariti ako vaše najmlađe dijete nije krenulo u osnovnu školu te je koristiti do njegove 15. godine... ZAGREB DEMOGRAFSKI RASTE: Započela isplata novčane pomoći za roditelje odgojitelje

Novčana pomoć za roditelja odgojitelja može se ostvariti ako vaše najmlađe dijete nije krenulo u osnovnu školu te je koristiti do njegove 15. godine

Ured za demografiju Grada Zagreba izvještava kako je započela isplata korisnicima prava na novčanu pomoć za roditelja odgojitelja, a prema obavijesti Gradskog ureda za financije..

Dana 8. runja 2016. na snagu je stupila Odluka o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja, a kojom se jednom od roditelja koji brine o najmanje troje svoje djece omogućuje ostvarivanje mjesečne financijske pomoći u visini prosječnog iznosa neto mjesečne plaće u Republici Hrvatskoj prema zadnjim objavljenim podacima Držanog zavoda za statistiku prije isplate novčane pomoći, umanjenog za pripadajuće doprinose, porez i prirez. Novčana pomoć za roditelja odgojitelja može se ostvariti ako vaše najmlađe dijete nije krenulo u osnovnu školu te je koristiti do njegove 15. godine.

Obrasce zahtjeva zainteresirani roditelji mogu pronaći na službenim stranicama Grada Zagreba (www.zagreb.hr) ili u prostorijama Ureda za demografiju, Zagreb, Vodnikova 14, svakoga radnog dana.

Za više informacija roditelji se mogu obratiti na tel: 6100 342, 6100 329, 6166-181 i 6166-343,
Valja istaknuti da na službenim stranicama Grada Zagreba stoji informacija da je do kraja prosinca 2017. zaprimljen 3761 zahtjev za financiranje roditelja odgojitelj​a, od kojih je 3291 pozitivno riješeno.

Projekt roditelj odgojitelj predstavlja mjeru za unaprjeđenje demografske i pronatalitetne politike. Tako od 8. rujna 2016. Grad Zagreb osigurava mjesečnu financijsku pomoć u visini prosječnog iznosa neto mjesečne plaće u Republici Hrvatskoj (prema zadnjim objavljenim podacima Državnog zavoda za statistiku prije isplate novčane pomoći, umanjenog za pripadajuće doprinose, porez i prirez) za roditelje odgojitelje.

Pravo na financijsku pomoć ima jedan od roditelja koji brine za najmanje troje djece, ako najmlađe dijete nije krenulo u osnovnu školu.  Mjesečna financijska pomoć za roditelja odgojitelja jednaka je iznosu prosječne neto mjesečne plaće u Republici Hrvatskoj.

Uvođenjem financiranja roditelja odgojitelja Grad je pokazao da kontinuirano provodi pronatalitetnu politiku, jer je to samo još jedna u nizu mjera te vrste kojom se želi zaustaviti negativne demografske procese.

Komentari