I Zagrepčani pozvani reći NE POREZU NA NEKRETNINE I Zagrepčani pozvani reći NE POREZU NA NEKRETNINE
PROSVJED PROTIV NOVOG HARAČA

I Zagrepčani pozvani reći NE POREZU NA NEKRETNINE

Zagreb 28. kolovoza 2017. S.P.K

Prosvjed protiv poreza na nekretnine bit će održan u četvrtak, 21. rujna u 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića “Građani moraju početi prakticirati... I Zagrepčani pozvani reći NE POREZU NA NEKRETNINE

Prosvjed protiv poreza na nekretnine bit će održan u četvrtak, 21. rujna u 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića

“Građani moraju početi prakticirati demokraciju. Mi smo jedini narod u Europi koji uopće ne ostvaruje svoja građanska prava. Građani moraju iskazati nezadovoljstvo lošim zakonima i zahtijevati njihovu promjenu, potpisivanjem peticija, zahtijevanjem provođenja referenduma, korištenjem prava iz Zakona o javnom okupljanju itd. Temeljem Ustava RH vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu. Političari, suci, državni i lokalni službenici samo su zaposlenici naroda i ne smiju raditi na njegovu štetu, već isključivo za njegovu dobrobit”, kazao je Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, nedavno u intervjuu za portal Promise.hr.

Za razliku od Hrvatske u kojoj se još uvijek slabo prakticira demokracija, u Americi se protestiranje potiče i putem filmova. Tako je primjerice u najnovijem filmu o superjunaku Spidermanu (vidi na: https://www.youtube.com/watch?v=j1PuGMGUH1A) profesorova poruka učenici jasna i moćna: “Protesting is patriotic” (u prijevodu: patriotski je protestirati).

Nakon što su građani Osijeka, Dubrovnika i Rijeke pokazali da su protiv poreza na nekretnine, priliku da pokažu što misle o porezu na nekretnine imaju i Zagrepčani. Prosvjed protiv poreza na nekretnine u Zagrebu bit će održan u četvrtak, 21. rujna u 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

‘Plenkovićeva Vlada ne odustaje od uvođenja novog poreza iako je Hrvatska 27. najsiromašnija članica EU od ukupno 28 zemalja. Naši zahtjevi i zahtjev većine građana RH su ukidanje dijela Zakona koji se odnosi na porez na nekretnine i povratak komunalne naknade. Na prosvjedu će se ujedinjeno pojaviti sve opcije koje su protiv ovog nameta’, poručuju organizatori prosvjeda i pozivaju sve građane Zagreba da im se pridruže i jasno kažu NE porezu na nekretnine.

 

 

Komentari