”ŽALAC SE LOMI POD PRITISKOM TUŽITELJA: Još dvoji hoće li spasiti sebe i potopiti Plenkovića” ”ŽALAC SE LOMI POD PRITISKOM TUŽITELJA: Još dvoji hoće li spasiti sebe i potopiti Plenkovića”
TweetEmailPrint ”Ključna je okolnost da je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), kojega vodi dokazano uspješna Rumunjka Laura Kövesi, kao dio novog pristupa prema administraciji,... ”ŽALAC SE LOMI POD PRITISKOM TUŽITELJA: Još dvoji hoće li spasiti sebe i potopiti Plenkovića”


”Ključna je okolnost da je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), kojega vodi dokazano uspješna Rumunjka Laura Kövesi, kao dio novog pristupa prema administraciji, ali i samom premijeru Andreju Plenkoviću, inicirao prošli tjedan pritisak na Gabrijelu Žalac, bivšu ministricu fondova Europske unije, s ciljem da se razjasni je li hrvatski premijer osobno uključen u koruptivne aktivnosti…”, piše Nacional u novom broju

Izvor blizak bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac nakon pritiska EPPO-a otkrio je, kako pišu novinari Nacionala, da ‘Gabrijela dvoji hoće li sebe spasiti i potopiti Andreja Plenkovića. Navode da ništa nije išlo bez njega’

Tjednik Nacional, u broju od utorka 31. siječnja, piše, naime, da je Ured europskog javnog tužitelja izvršio pritisak na bivšu ministricu Gabrijelu Žalac, koja svojim svjedočenjem može premijera Andreja Plenkovića povezati s kaznenim djelima za koja je i sama optužena. Njihovi izvori iznose, kako objevljuje tjednik, niz detalja kojima obrazlažu navode da je ona sve radila s njegovim ‘blagoslovom’ i asistirala njegovim prijateljima u raznim projektima.

”Gabrijela Žalac još uvijek se lomi hoće li potopiti premijera Andreja Plenkovića. Ona ga svojim svjedočenjem u aferi Softver može uvesti u zonu kaznenog progona odluči li svjedočiti da je sporni posao odrađen uz njegovo znanje ili možda čak i po njegovom nalogu. Ali ona još uvijek vjeruje da joj Plenković može pomoći i olakšati joj pravnu poziciju”, piše tjednik Nacional.

Gabrijela Žalac raspolaže nizom povjerljivih i provjerljivih informacija o svojim brojnim neposrednim kontaktima s premijerom Plenkovićem. Sve su to, prema pisanju tjednika, novinarima otkrili izvori s neposrednim saznanjima, koji poseban naglasak stavljaju na kontekst u kojem se spomenuta tema prometnula u središte pozornosti javnosti.

”Prema njihovim navodima, u prošlotjednim zbivanjima ključna je okolnost da je upravo Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), ovlašten za istrage, kazneni progon i podizanje optužnica za kaznena djela kojima se šteti proračunu EU-a, po svemu sudeći kao dio sasvim novog šireg pristupa europskih institucija prema administraciji, ali i samom premijeru Andreju Plenkoviću, inicirao tijekom proteklog tjedna pritisak na Gabrijelu Žalac, bivšu ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, s ciljem da se razjasni je li hrvatski premijer osobno uključen u koruptivne aktivnosti u slučaju koji je samu Gabrijelu Žalac ispratio iz visoke politike’, piše tjednik Nacional

Prvi smo pisali o uredu EPPO u Zagrebu te o ključnoj ulozi Laure Kövesi

Promise.hr prvi je, podsjetimo, u rujnu 2021., objavio da je Ured glavne europske tužiteljice Kövesi uselio u prostorije Općinskog kaznenog suda u Zagrebu (na križanju Ilice i Selske) te počeo intenzivno raditi na istragama brojnih krimininalnih afera u Hrvatskoj.

”Dugo iščekivana vijest u pravde žednoj Republici Hrvatskoj – koju je je Promise.hr prvi objavio, sada je i formalno potvrđena: Ured Europskog javnog tužitelja, kojega vodi beskompromisna Rumunjka Laura Codruţe Kövesi, započeo je iz svog novootvorenog ureda u Zagrebu vrlo ozbiljno istraživati velike hrvatske korupcijske afere!

Europski istražitelji ‘zauzeli su’, naime, zgradu Općinskog kaznenog suda u zagrebačkoj Selskoj ulici, a što potvrđuju i natpisi na hrvatskom i engleskom jeziku na vratima njihovog ureda, odnosno fotografija snimljena na ulazu u zgradu Općinskog kaznenog suda, a sada Ureda EPPO (fotografija gore).
Ured kojega vodi odvažna Rumunjka, Laura Kovesi, je, podsjetimo, posve neovisan, s nadležnošću nad istragama, kaznenim progonima te pokretanjem sudskih postupaka vezanih uz kaznena djela štete proračuna Europske unije…”, pisali smo u tekstu objavljenom u rujnu 2021. na našem portalu, a taj tekst izazvao je enormno velik interes hrvatske javnosti (skupio više od šest tisuća ‘lajkova, na tisuće dijeljenja te komentara) jer ostali hrvatski mediji nisu, slučajno ili ne, uopće izvještavali o početku rada europskih tužitelja u Republici Hrvatskoj – premda se to pokazalo kao ključno – za početak obračuna s korupcijom u Republici Hrvatskoj.

”Oni koji znaju po čemu je Rumunjka poznata, odavno su mogli predvidjeti koliko će početak rada Ureda EPPO u Zagrebu biti značajan za zemlju iz koje su stotine tisuća ljudi iselile upravo zbog sveprisutne nepravde i nekažnjene korupcije. Laura je simbol za kazneni progon političkih elita ogrezlih u korupciju. Tadašnja rumunjska državna odvjetnica, izdvojena je iz korumpiranog sustava u posebni ured, dane su joj i ovlasti za masovni kazneni progon na najvišim razinama. Laura je krenula kao buldožer. U nekoliko je godina pospremila iza rešetaka šezdesetak ministara i bivših ministara, uključujući i jednog bivšeg premijera, više od 250 gradonačelnika, mnogo sudaca… Rumunjska je nakon njezine kampanje vrh korupcijske ljestvice prepustila Hrvatskoj i Bugarskoj. Laura i EPPO sada sličnu kampanju pokreću u RH: rezultati su itekako vidljivi, a tek su započeli s radom…, objavili smo u tekstu ”LAURA KAO BULDOŽER: Remetinec će biti pun ministara i sudaca, kao što su i rumunjski zatvori bili”, koji je skupio više od 18.000 ‘lajkova’ (na malom portalu), što također puno govori o raspoloženju u Hrvatskoj, odnosno o velikoj žudnji mnogih hrvatskih građana za pravednijim i poštenijim društvom.


Hrvoj Šipek dolazi u Sabor na saslušanje oko pitanja tko je ‘AP’

U međuvremenu se DORH oglasio nakon brojnih prozivanja zbog slučaja Software. Potvrdili da će se Glavna državna odvjetnica odazvati na poziv Sabora.

Podsjetimo, predsjedatelj Antikorupcijskog vijeća, Nikola Grmoja, potvrdio je kako postoji inicijativa za novo saborsko saslušanje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek o tome zašto je bitno tko je “AP” iz poruka Gabrijele Žalac i Josipe Rimac, a koje se procurile u medije proteklih dana.

Iz DORH-a su sada potvrdili kako će se Glavna državna odvjetnica odazvati na poziv Hrvatskog sabora’, prenosi N1.

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s nacional.hr; arhiva Promise.hr

GLADNI I ŽEDNI PRAVDE masovno pozivaju europsku tužiteljicu da s progonom PLJAČKE krene od Hrvatske

POTVRĐENO: Ured europske tužiteljice Kövesi istražuje kriminal u Hrvatskoj iz svog ureda u Zagrebu!

LAURA KAO BULDOŽER: Remetinec će biti pun ministara i sudaca, kao što su i rumunjski zatvori bili!

Zbog glavne tužiteljice EU ”padaju” i političari u RH; u kuloarima se čuje da je ovo tek uvertira u ono što slijedi

Le Monde: EU tužiteljstvo donosi promjene u Hrvatsku; Vlada RH i DORH s mukom se opravdavaju