ZAŠTO SMO U NATO SAVEZU, KADA NATO ŠTITI ONE KOJI NAS UBIJAJU? ZAŠTO SMO U NATO SAVEZU, KADA NATO ŠTITI ONE KOJI NAS UBIJAJU?
TweetEmailPrint ”Wesley Clark priznaje da Turska stoji iza ISIL-a, no zašto ne prizna da i SAD stoji iza ISIL-a? Ne šverca ISIL na tone... ZAŠTO SMO U NATO SAVEZU, KADA NATO ŠTITI ONE KOJI NAS UBIJAJU?


”Wesley Clark priznaje da Turska stoji iza ISIL-a, no zašto ne prizna da i SAD stoji iza ISIL-a? Ne šverca ISIL na tone i tone nafte ispod zemlje, ili preko oblaka! Radi to preko Turske i Saudijske Arabije, glavnih američkih saveznika”, ističe Domazet Lošo te primjećuje da je i napad na Pariz vrlo sumnjiv, jer nisu prikazani mrtvi, ali ni pogrebi u francuskoj metropoli

domazet lošoNakon što je Turska srušila ruski vojni zrakoplov koji je bombardirao ISIL, bivši zapovjednik NATO-pakta,Wesley Clark, u razgovoru za CNN priznao je ono što nezavisni analitičari odavno tvrde: Turska, kao članica NATO pakta, stoji iza ISIL-a! Dojučerašnji prvi čovjek NATO-a za Europu tako je priznao da je Putin u pravu kada tvrdi da je Turska srušila ruski avion zato jer štiti ISIL.

Clark je, da podsjetimo, u razgovoru za CNN iznio informacije koje su otprije poznate, no vrlo rijetko se mogu čuti u javnosti (i Promise.hr pisao je o tome tko doista stoji iza ISIL-a te naveo brojne argumente koji govore da je riječ o Zapadu, odnosno SAD-u, Velikoj Britaniji i njihovim saveznicima).

Clark se dotaknuo najveće tabu teme u svijetu, odnosa između Turske i ISIL-a, odnosno potpore koju teroristi dobivaju iz pravca Turske.
”ISIL nije samo teroristička organizacija, ISIL je sunitska teroristička organizacija, to znači da napadaju i ciljaju šijite, a to je u interesu Turske i Saudijske Arabije čak i kada im predstavljaju prijetnju. Niti Turska niti Saudijska Arabija ne žele vidjeti most (šijitski) između Irana, Iraka, Sirije i Libanona koji bi izolirao Tursku i odrezao Saudijsku Arabiju”, kazao je Clark za CNN, što je šokiralo čak i voditelja te medijske kuće, koji mu je, potom, upao u riječ.

“Generale… Želite reći da je Vladimir Putin bio u pravu kada je rekao da Turska pomaže ISIL?”, pitao je voditelj, na što mu je Clark odgovorio da svo vrijeme postoji ideja da Turska zapravo podupire ISIL.

”Znamo da prebacuju ljude preko Turske do ISIL-a. Nadalje, netko kupuje tu naftu koju ISIL prodaje, negdje ta nafta ide, a meni se čini da ide preko Turske”, kazao je Wesley Clark.

Nije, međutim, spomenuo vrlo bitnu činjenicu: da SAD i NATO također podupiru ISIL, jer da nije tako, ne bi Turska i Saudijska Arabija neskriveno dopuštali da šverc ISIL-ove nafte i opskrba terorista ide preko njihovog teritorija i ne bi Turska tek tako učinila dosad nezabilježeni međunarodni incident – kao članica NATO saveza – srušila ruski vojni avion koji, po svemu sudeći, nije bio u njihovom zračnom prostoru.

U cijeloj toj gužvi oko rušenja ruskog zrakoplova i raskrinkavanja prave uloge SAD-a i NATO-a u ‘borbi protiv terorizma’, nad Europom se nadvio golemi upitnik.

Građani Francuske, Njemačke, Belgije, Hrvatske… sada se s razlogom pitaju: ‘Zašto smo u NATO-u, ako NATO podupire one koji nas ubijaju? Ne bi li NATO trebao štititi građane država koje su članice NATO-a, a ne podupirati one koji su Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji… najveća prijetnja?

O svim tim vrućim pitanjima razgovarali smo s Davorom Domazetom – Lošom, umirovljenim admiralom i članom savjetodavnog tima hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović.

”Politika je pokvarena, da ne kažem kurva. Točno je da Turska stoji iza ISIL-a, kao što je točno da su Turci namjerno srušili ruski zrakoplov, iako on, koliko znam, nije bio u njihovom zračnom prostoru. Iza tog nervoznog turskog poteza vjerojatno stoji frustracija SAD-a. Oni znaju da ne mogu odgovoriti Rusiji. Sjedinjene američke države ne mogu ući u otvoreni rat u Siriji, jer bi ušli u sukob s Rusijom. Zato su gurnuli Francusku u sukob…  Panika je sada u Bruxellesu jer svi čekaju što će Putin napraviti.  Rusija, bez sumnje, ima pravo na odgovor, što znači da je sada sve u Putinovim rukama. Rusija je već rasporedila najmoderniji S-400 sustav za protuzračnu obranu u Siriji i sve što bude letjelo, oni će ‘skidati’ u radijusu od 90 kilometara”, iznio je i neke insajderske informacije hrvatski geostrateg i gepolitički analitičar Domazet – Lošo.

Dodao je potom da je Rusija već prekinula snabdjevanje Ukrajine plinom, jer je Ukrajina isporučila pobunjenicima sustav uz pomoć kojega su srušili ruski helikopter, koji je pošao spašavati ruske pilote iz srušenog ratnog zrakoplova.

”Turci su znali da ruski bombarder ide bez lovačke zaštite, da nije nad turskim teritorijem, no namjerno su ga srušili, vjerojatno uz suglasnost SAD-a. Treba naglasiti da je i navodni teroristički napad na Pariz dosta sumnjiv. Jeste li vi uopće vidjeli mrtve na snimkama ili bilo kakvu sahranu u Parizu? Ništa od toga nije prikazano, samo bezbroj virtualnih francuskih zastava i jedna uplakana žena. Moguće je da je sve to inscenirano, kako bi se Francuska uvukla dublje u sukob i kako ne bi sva inicijativa na Bliskom istoku bila prepuštena Rusiji. Wesley Clark sada priznaje da Turska stoji iza ISIl, no zašto ne kaže koja je uloga SAD-a? Zašto ne prizna da i SAD stoji iza ISIL-a, kao i Saudijska Arabija, glavna saveznica SAD-a na Bliskom istoku? Pa ne šverca ISIL svakodnevno na tone i tone nafte ispod zemlje, ili preko oblaka! Radi to preko Turske i Saudijske Arabije. Odatle i silni novac izbjeglicama i migrantima, koji pri dolasku u Europu  gotovo u pravilu u džepovima imaju po 5000 do 10.000 eura”, pojašnjava Davor Domazet.

Na pitanje: Zašto je Hrvatska u NATO- paktu ako NATO podupire one koji nas ubijaju (ISIL je nedavno brutalno likvidirao Hrvata Tomislava Salopeka, potom Škota Davica Hainesa koji je oženio Hrvaticu i živio u Sisku…) i koji su realna prijetnja i Hrvatskoj i Europi, Domazet je priznao da je riječ o paradoksu.

”Nije slučajno da su teroristli ubili Salopeka. Njega su odabrali baš zato jer je katolik i kršćanin… Takvi im smetaju, jer kršćanstvo žele uništiti. Stoji činjenica da je Hrvatska u opasnosti, no ona je, ipak, u najmanjoj opasnosti od svih zemalja EU i NATO-a, zato jer i ISIL zna da je Hrvatska pobijedila u ratu moćnog neprijatelja te da je spremna ponovno se obraniti. Osim toga, na inicijativu hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatska je postala glavna strateška točka u Europi”, nadovezao se Domazet, možda i pod dojmom dolaska visokopozicioniranog dužnosnika SAD-a na Pantovčak.

”Zar nije ovih dana američki potpredsjednik Biden u Hrvatskoj? Zar to nije na tragu politike spajanja Europe na liniji Jadran – Baltik, što je inicirala hrvatska predsjednica”? To znači da Hrvatska ponovno postaje značajan subjekt u međunarodnoj politici te da preuzima inicijativu. Nije više tek pasivni objekt. Samim time, Hrvatska postaje jača, sigurnija i zaštićenija nego što je bila zadnjih godina”, smatra član Vijeća za domovinsku sigurnost hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović, umirovljeni admiral, Davor Domazet – Lošo.

POČELO JE: ‘Svjetski rat će grunuti čim ISIL krene na Izrael, sve je dio plana iz 19. stoljeća

Evo kako udbomafija pomaže ISIL: HRVATSKA NAORUŽAVA ONE KOJI SU UBIJALI U PARIZU!