ZATO NAM I JEST TAKO LOŠE Zbog sudaca i državnih odvjetnika masona, pravosuđe treba LUSTRACIJU! ZATO NAM I JEST TAKO LOŠE Zbog sudaca i državnih odvjetnika masona, pravosuđe treba LUSTRACIJU!
”Miljević je otkrio da je i on mason te da u tom društvu ima odvjetnika, državnih odvjetnika, sudaca… To me ne iznenađuje, ali to... ZATO NAM I JEST TAKO LOŠE Zbog sudaca i državnih odvjetnika masona, pravosuđe treba LUSTRACIJU!

”Miljević je otkrio da je i on mason te da u tom društvu ima odvjetnika, državnih odvjetnika, sudaca… To me ne iznenađuje, ali to samo pojašnjava zašto nam je pravosuđe u stanju u kojem je”, rekao je pravnik i bivši saborski zastupnik Pero Kovačić

Poznati pravnik i bivši saborski zastupnik Pero Kovačević, izjavio je da je i on svojedobno (dok je bio na položaju u Ministarstvu obrane) dobio poziv da postane član masonske lože.  U izjavi za Direktno.hr razjasnio je zašto su ga zvali da se priključi, zašto je odbio, na koji način masoni djeluju, odnosno u čemu je bit masonerije.

Ovdje prenosimo dio teksta Leo Buljana:

“Čovjek koji me 1996. zvao u masone je umro pa ne bi bilo korektno spominjati čovjeka kojeg više nema. Tada sam bio visoko pozicioniran u Ministarstvu obrane. Dobio sam ponudu jer su smatrali da imam ugled i znanje. Tada mi je usmeno objašnjeno kako oni djeluju. Nisam znao da je taj čovjek mason dok mi sam nije rekao. Predložio mi je da dođem na nekoliko sastanaka i da vidim na koji način rade. Na to sam rekao da sam časnik Hrvatske vojske i da nema šanse da ću se time baviti”, rekao je Kovačević.

Kovačević je osvrnuo na izjave odvjetnika Veljka Miljevića, koji je priznao da je mason te objasnio da u masonskim ložama sjede i drugi odvjetnici, suci, političari…  te istaknuo da je to mogući razlog lošeg pravosuđa u Hrvatskoj.

“Miljević je otkrio da je i on mason te da u tom društvu ima odvjetnika, državnih odvjetnika, sudaca… To me ne iznenađuje, ali to samo pojašnjava zašto nam je pravosuđe u stanju u kojem je”, dodao je Kovačić i istaknuo da je toj grani vlasti potrebna lustracija.

Na  upit o tome kako se djelovanje masona razlikuje od lobiranja, Kovačević ističe da je to vrlo slično.

“To su organizacije koje štite svoje članove. Vrlo je slično lobiranju, a razlika između lobiranja i korupcije je vrlo mala. Naše vlasti još nisu donijele nikakav zakon o lobiranju, a država treba jasno definirati što je lobiranje za javni interes, a što za onaj privatni. Masoni rade za privatni interes. Primjerice, vi djelujte na području gospodarstva i imate problem u drugoj zemlji. Oni će vam dati ime čovjeka kojemu se  možete obratiti i ta osoba ima obavezu riješiti taj problem. To vrijedi i obrnuto, a ta obaveza je važnija od svega ostaloga”, zaključio je Kovačević.

Komentari