Zeleni odred, koji razotkriva kriminalce koji PUSTOŠE HRVATSKE ŠUME, bori se za europsku nagradu; podržimo ih! Zeleni odred, koji razotkriva kriminalce koji PUSTOŠE HRVATSKE ŠUME, bori se za europsku nagradu; podržimo ih!
Aktivisti Zelenog odreda uspjeli su: svojim kaznenim prijavama, press konferencijama, iznošenjem dokaza o bjesomučnoj sječi i organiziranoj pljački šuma te objavama snimki masovnog ubijanja... Zeleni odred, koji razotkriva kriminalce koji PUSTOŠE HRVATSKE ŠUME, bori se za europsku nagradu; podržimo ih!

Aktivisti Zelenog odreda uspjeli su: svojim kaznenim prijavama, press konferencijama, iznošenjem dokaza o bjesomučnoj sječi i organiziranoj pljački šuma te objavama snimki masovnog ubijanja stabala, u hrvatskoj javnosti osvijestiti problem ubrzane sječe i nestanka jednog od najvećih preostalih hrvatskih dragocjenosti – hrvatskih šuma! Njihova uloga prepoznata je i u Europi, pa je Zeleni odred nedavno ušao u najuži krug za nagradu austrijske Zaklade Nemir. I hrvatski građani mogu pripomoći da jedna od nagrada pripadne hrvatskim borcima za opstanak šuma

”Gotovo dvije godine Zeleni odred, forum braniteljske udruge VIDRA, organizirano i intenzivno radi na dokazivanju, ali i zaustavljanju kriminalnih aktivnosti organiziranog pustošenja naših šuma. U ove dvije godine mnogo smo toga odradili: otkrili poveznice politike I pustošenja, organizirali proteste, marševe, tribine, predavanja, imenovali počinitelje, predavali tužbe I kaznene prijave Dorhu, istraživali I proputovali gotovo čitavu Hrvatsku.

U nastojanju zaustavljanja pustošenja Lijepe Naše, zbog neučinkovitosti I nedjelovanja naših institucija, obratili smo se i institucijama, ali i javnosti Europske unije, gdje je naš projekt borbe za spas I očuvanje šuma u vrlo kratkom vremenu izazvao veliko zanimanje.
Posebno smo ponosni što je I Zaklada Unruhe (Nemir) iz Austrije, koja godišnje dodjeljuje prestižnu SozialMarie nagradu za društvene inovacije, prepoznala naš rad i od 288 pristiglih projekata iz šest europskih zemalja, naš projekt uvrstila među 34 laureata, od kojih će 15 biti nagrađeno.

No, neovisno o dodjeli glavnih nagrada o kojima odlučuje stručni žiri, svaki od laureata kandidira i za posebnu “nagradu publike” u iznosu od 1,000 eura.

Budući da smo neprofitna udruga, kao volonteri sve aktivnosti provodili smo bez ikakve državne financijske potpore, isključivo uz pomoć vaših povremenih donacija i sredstvima iz naših osobnih mirovina i plaća, ne moramo naglašavati koliko nam je, za nastavak rada, značajano pokušati osvojiti I ovu nagradu, ali, ovaj puta, sve ovisi o vama!
Preuzeli smo odgovornost i stali na prvu crtu obrane naših šuma.
Preuzmite I vi vaš dio. Opstanak naših šuma i u vašim je rukama!
Glasajte za Zeleni odred!
…………………………………..

Kako glasati za Audience Award? (23.4.- 29.4.2020.)

• Projekt zelenog odreda naći ćete na poveznici https://www.sozialmarie.org/hr/projects. .
• Kliknite u projektni profil Zeleni odred i odaberitei polje “Dajem glas za ovaj projekt”.
• Unesite svoju email adresu.
• Uđite u pristiglu poštu i potvrdite svoj glas tako što slijedite poveznicu u emailu koji ćete dobiti u svrhu potvrde glasanja. Za slučaj da niste dobili email, pričekajte nekoliko minuta ili provjerite spam poštu.
• Nakon što kliknete na primljenu poveznicu, Vaš će se glas zabilježiti, što će se potvrditi u skočnom prozoru.

,. i, dijelite, objavljujte, komentirajte…”, stoji u objavi na FB stranici Zeleni odred – forum.

Komentari