ŽESTOKO NE EURU: Lovrinović: HNB VEĆI PROBLEM od Agrokora; Petrina: Hitno RUŠITI VLADU! ŽESTOKO NE EURU: Lovrinović: HNB VEĆI PROBLEM od Agrokora; Petrina: Hitno RUŠITI VLADU!
Strategija uvođenja eura – koju je inicirao HNB – u stvari je strategija kako izbjeći odgovornost od teških promašaja u slučaju švicarski franak, mjenica... ŽESTOKO NE EURU: Lovrinović: HNB VEĆI PROBLEM od Agrokora; Petrina: Hitno RUŠITI VLADU!

Strategija uvođenja eura – koju je inicirao HNB – u stvari je strategija kako izbjeći odgovornost od teških promašaja u slučaju švicarski franak, mjenica bez pokrića u slučaju Agrokor, RBA štedno-kreditnih zadruga,.. Za te promašaje moraju odgovarati. Nametanjem teme uvođenja eura misle skrenuti pažnju i zabaviti narod da razmišlja o euru’, ističe profesor Lovrinović

Bankari i prodani političari te ‘analitičari’ žestoko su, po nalogu onih koji su Hrvatsku odavno pritisnuli u škripac, krenuli u promociju uvođenja eura u Hrvatsku. Ni sluganske medije nije, čini se, briga što uvođenje eura u hrvatski platni promet može biti dobar samo za lihvare koji su i dosad ubirali ekstra profite, dok će domaće stanovništvo, uz ovakvu monetarnu i ekonomsku politiku, ostati i bez onoga što im je preostalo. Vidi to svatko tko živi u Hrvatskoj od svoga rada i tko imalo misli svojom glavom. No, prestrašno je slušati i gledati kako nas na HTV-u, kojega prisilno plaćamo, uvjeravaju da bez straha prislonimo pištolj na sljepoočnicu!

Da je Car gol, glasno viču tek pojedini analitičari, aktivisti i političari. Među njima su, monetarni stručnjak dr. Ivan Lovrinović, načelnik Primoštena Stipe Petrina, aktivist udruge Franak, Denis Smajo

”Manje više isti ljudi, koji dva desetljeća vode ekonomsku politiku i koji su nas uvalili u teške probleme, danas nam nude spas uvođenjem eura! Isti govornici na konferenciji, isti na TV i u drugim medijima. Objašnjavaju samo tehničke stvari i navode sitne pozitivne koristi, a one najvažnije namjerno skrivaju.

Strategija uvođenja eura koju je inicirao HNB u stvari je strategija kako izbjeći odgovornost od teških promašaja u slučaju švicarski franak, mjenica bez pokrića u slučaju Agrokor, RBA štedno-kreditnih zadruga,.. Za te promašaje moraju odgovarati. Nametanjem teme uvođenja eura misle skrenuti pažnju i zabaviti narod da razmišlja o euru kao valuti bez države. O euru tek treba početi razmišljati za deset godina.

Već sam rekao, da ponovim:

HNB je daleko veći problem od Agrokora, jer je nerealnim tečajem i nenormalno visokim kamatnim stopama razorio, a i dalje razara, hrvatsko gospodarstvo i društvo.
Hrvatska nema niti središnju banku niti monetarnu politiku. To tek moramo uspostaviti”, napisao je profesor financija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku na svom Facebook profilu. A da bi pojasnio tko gura uvođenje eura i kome će samo taj potez donijeti koristi, objavio je fotografiju ponajvećih hrvatskih štetočina – zajedno na okupu: Borisa Vujčića, Marijana Hanžekovića i Željka Rohatinskoga.

Kontra prevladavajuće struje zaplivao je, po običaju, i načelnik Primoštena, nezavisni Stipe Petrina.

”ODLUČNO NE UVOĐENJU EUR-a!
Iz svih dosadašnjih poteza ove vlade pa i one Oreškovićeve, jasno je da nas žele još više uvaliti u financijske probleme.
Italija, Slovenija, Grčka, sve ove države jako su zažalile zbog uvođenja EUR-a.
Zbog toga trebaju nam PROSVJEDI! HITNO RUŠITI VLADU!
NEDOPUSTIVO!

Citiram poštovanog i poštenog Denisa Smaju, rijetko dobrog i požrtvovnog čovjeka;
“Postavio sam dva pitanja, ali mislim da na prvo nisam dobio odgovor. Prvo pitanje je bilo što u slučaju grčkog scenarija (rast javnog duga), što onda? Jel bolje da smo tada u kunama ili u eurima? Ministar Marić mi je odgovorio politički, puno priče, a odgovora nigdje. Drugo pitanje, kada budemo već u euru, da li se u nekom trenutku, u budućnosti, ako to nama bude odgovaralo, možemo vratiti u kune te koja je procedura? Guverner mi je odgovorio da HNB to može napraviti i još nešto je politički drobio, a onda je ministrica Dalić dala, začudo, konkretan i direktan odgovor. Ne! Proces je u praksi ireverzibilan. Nepovratan! Teorijski je moguće vratiti se u kune, ali to znači i automatski izlazak iz EU (Sjetite se Grčke). Dakle, jednom kad se odreknemo monetarne nezavisnosti, odričemo ga se TRAJNO! U slučaju krize ili rasta javnog duga, u tom trenutku bit ćemo prepušteni na milost ili nemilost najjačih zemalja EU.

Na pauzi sam dobio puno čestitke od novinara na pitanjima, pa čak i od nekih koji su skloniji bankama. Također sam dobio i čestitku od voditelja Konferencije. Kažu da jedino mi postavljamo prava pitanja”, naveo je Smajo, kojega je u svojoj Facebook objavi citirao Stipe Petrina.

Pa sad vi procjenite tko je u pravu: guverner Vujčić i Martina Dalić te prodane duše koje im  povlađuju, ili Smajo, Petrina i Lovrinović…

Komentari