Zimske radosti za djecu i odrasle u zagrebačkom Zoološkom vrtu Zimske radosti za djecu i odrasle u zagrebačkom Zoološkom vrtu
“Egzotična zima u Zoo vrtu” je naziv za događanja, brojne radionice, zabavne igre i sve edukativne programe koji će se tijekom zime održavati u... Zimske radosti za djecu i odrasle u zagrebačkom Zoološkom vrtu

“Egzotična zima u Zoo vrtu” je naziv za događanja, brojne radionice, zabavne igre i sve edukativne programe koji će se tijekom zime održavati u Zoološkom vrtu. Počinje 28. studenog i traje sve do kraja veljače 2016. godine

ZOONajveća zvijezda ovogodišnje zime u Zoo vrtu zasigurno će biti Jassper. Naime, svakog vikenda u 11.15 i 14.15 sati posjetitelji će imati prilike družiti se s mužjakom alpake te se s njime i slikati. Od kuda dolazi, koliko je star, što voli jesti i sve druge zanimljivosti moći će saznati od timaritelja i edukatora koji su se, zajedno s alpakom, pripremali za program.
Svake subote i nedjelje u Tropskoj kući posjetitelji će moći istražiti životinjski svijet dodirom. U edukativnom kutku edukatori su pripremili razne preparate, od krzna risa, perja i jaja raznih ptica, rogova antilopa i jelena pa sve do svlaka zmije i lubanja zvijeri. Svakog vikenda edukativni kutak bit će posvećen drugoj temi, a sigurno će najzanimljiviji biti kontakt sa zmijom, deguom, gušterom ili pak kukcima.

Edukativne igraonice na engleskom jeziku

Osim edukativnih kutaka vlastitu kreativnost moći ćete isprobati u edukativnim i kreativnim radionicama. Među ostalim, izrađivat će hranilice i kućice za ptice koje zalaze u vrtove.
Određenim vikendima lavlja se nastamba pretvara u prostor u kojemu će najmlađi moći vježbati znanje stranog jezika tik do lavova Lea, Nyote i Ayane. Edukativne igraonice na engleskom jeziku izvode se u suradnji s Helen Doron školom.

Zima oko svijeta

Jedna zasigurno zanimljiva aktivnost bit će i dio programa “Zima oko svijeta” u kojemu će vam predstaviti zimu u raznim područjima zemaljske kugle. Upoznajte životinjske vrste i kulturu dalekih krajeva. Bez da izađete iz Zoo vrta moći ćete proputovati gotovo čitav svijet. Krenite u Australiju, Sjevernu Ameriku ili Grčku…
Subotom i nedjeljom posjetitelji mogu također sudjelovati i u “Slasnoj radionici” na kojoj će pripremati hranu za životinje te koju će naravno poslužiti životinjama i provjeriti kako uživaju u pripremljenim poslasticama.

Iznenađenja za posjetitelje

Tijekom “Egzotične zime u Zoo vrtu” sve posjetitelje očekuje još mnogo iznenađenja. Svi mogu sudjelovati u velikoj nagradnoj igri “Zoo grudanje” u kojoj mogu osvojiti vrijedne nagrade – ulaznica za sudjelovanje u programu “Divlje ljeto”, godišnja obiteljska ulaznica, majica Zoo vrta su samo neke od njih.

Foto: Zoo

Save

Komentari