ŽIVI ZID: Gdje nam je mjesto-u Saboru ili uz obitelj koju hoće deložirati? Građani: uz obitelj! ŽIVI ZID: Gdje nam je mjesto-u Saboru ili uz obitelj koju hoće deložirati? Građani: uz obitelj!
USTANAK SE ŠIRI: PROSVJED PROTIV RBA, POZIVAJU NA DELOŽACIJU

ŽIVI ZID: Gdje nam je mjesto-u Saboru ili uz obitelj koju hoće deložirati? Građani: uz obitelj!

Hrvatska 8. studenoga 2016. D.K.

Pojedini facebook komentatori istaknuli su da bi trojica saborskih zastupnika Živog zida trebali biti u Zaboku kako bi pokušali spriječiti deložaciju, ali da bi... ŽIVI ZID: Gdje nam je mjesto-u Saboru ili uz obitelj koju hoće deložirati? Građani: uz obitelj!

Pojedini facebook komentatori istaknuli su da bi trojica saborskih zastupnika Živog zida trebali biti u Zaboku kako bi pokušali spriječiti deložaciju, ali da bi barem jedan od njih trebao ostati u Saboru i posredstvom televizije izvještavati hrvatsku javnost o događajima iz dvorišta obitelji Goluban

goluban-iz-zabokaJutros nešto iza 10 sati počeo je prosvjed oštećenika RBA zadruga ispred Austrijskog veleposlanstva (Radnička 80). Prosvjed predvodi saborski zastupnik i hrvatski branitelj, general Željko Glasnović, zajedno s drugim aktivistima.

U isto vrijeme, politička stranka Živi zid i drugi aktivisti na Facebooku su objavili da je sutra, u srijedu 9. studenog, zakazana deložacija još jednog oštećenika RBA zadruga!

”Nova deložacija od strane RBA zadruge zakazana je za 09.11.2016. Radi se o obitelji Goluban Vlade iz Zaboka, Ul. Golubani 3 (bivši Grabrovec). Radi se o obitelji umirovljenoga invalida i hrvatskoga branitelja koji je postao žrtva kredita u CHF. Taj kredit je zatim, u nadi da će se spasiti, zamijenio za još veće zlo – kredit RBA zadruge.
Iako je obitelj glavnicu duga odavno otplatila, RBA zadruga želi im uzeti kuću po cijeni od samo 167 tisuća kuna, iako je kuća procijenjena na 600.000 kuna!

Ovo ljeto išli su na dogovor sa zadrugom i rekli su im da moraju plaćati još dodatnih 90 eura- Bez obzira na sve to kuća je išla na dražbu U međuvremenu im je bila iskopčana struja koju su nakon 4 mjeseca ponovo uključili. Sad su uzeli i podstanare u donji dio kuće samo da bi mogli plaćati kredit (1000 kuna najam), ali ovi iz zadruge ne odustaju od deložacije”, napisali su članovi Živog zida na svojoj Facebook stranici.

Zanimljivo je da je Živi zid upitao svoje Facebook prijatelje što misle što bi saborski zastupnici te stranke sutra u vrijeme deložacije trebali učiniti: biti na sjednici Hrvatskog sabora ili u Zaboku ispred kuće obitelji Goluban, doma iz kojega ih žele istjerati. Na radnom mjestu ili uz obitelj?

Velika većina ljudi koji su komentirali njihovu objavu odgovorila je da bi zastupnici Živog zida trebali biti uz obitelj koju žele deložirati. Pojedini facebook komentatori istaknuli su da bi trojica saborskih zastupnika Živog zida trebali biti u Zaboku na deložaciji, ali da bi barem jedan od njih trebao ostati u Saboru i tamo izvještavati hrvatsku javnost o događajima iz dvorišta obitelji Goluban.

Helena Krmotić, nedavno suspendirana novinarka i urednica HTV-a koja će uskoro imati prvo ročište na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu (jer su ju tužile austrijske RBA zadruge o kojima je govorila u jednoj od emisija Studia 4 HTV-a) objavila je na svom Facebook profilu pak SNIMKU s prosvjeda ispred austrijskog veleposlanstva, ali i pozvala građane i kolege novinare da razglase da je sutra deložacija obitelji Goluban te da, tko može, pokuša pomoći Golubanima da obrane svoj dom.

Na snimci prosvjeda se može čuti govor saborskog zastupnika Željka Glasnovića.

”To nije prosvjed samo protiv zadruga nego i cijelog korumpiranog financijskog sustava u Hrvatskoj koji postoji (PBZ, Zagrebačka, Reiffesen, Hypo….)”, napisala je na Facebooku kolegica Krmpotić.

Facebook objave – koje nerijetko pročita na desetine, pa i stotine tisuća ljudi – tako su postale glavni alat u aktivističkoj borbi protiv sve učestalijih deložacija hrvatskih građana iz njihovih domova te protiv goleme nepravde koju građani trpe a hrvatske institucije godinama toleriraju, pa čak i potiču.

RUŠI LI SE AGROKOROVO CARSTVO? Ivica Todorić otpušta 150 radnika iz Jamnice

Komentari