Zlatko Dalić probudio sjećanja ne veliko zajedništvo i veselje koji su nas ispunjavali u ljeto 2018. Zlatko Dalić probudio sjećanja ne veliko zajedništvo i veselje koji su nas ispunjavali u ljeto 2018.
TweetEmailPrint Izbornik Dalić koji bi, da nije bilo korone, sada pripremao Modrića, Brozovića, Kramarića, Vlašića te ostale reprezentativce za nastup na Europskom prventsu u... Zlatko Dalić probudio sjećanja ne veliko zajedništvo i veselje koji su nas ispunjavali u ljeto 2018.


Izbornik Dalić koji bi, da nije bilo korone, sada pripremao Modrića, Brozovića, Kramarića, Vlašića te ostale reprezentativce za nastup na Europskom prventsu u nogometu, toplo je preporučio gledateljima da pogledaju dokumentarni film ‘Hrvatske sportske legende’, koji govori, između ostaloga, i o velikom uspjehu Vatrenih u Rusiji, a nudi i podsjećanje na najveći i najemotivniji doček neke sportske momčadi u povijesti – na spektakularan susret Dalića i Vatrenih sa oko milijun navijača Hrvatske u Zagrebu u ljeto 2018. godine

Lidia Kukulj, šarmantna TV voditeljica, novinarka te blogerica hrvatskog podrijetla iz Australije, napravila je putem video-linka neobično topao intervju s popularnim Zlatkom Dalićem, izbornikom nogometne reprezentacije Hrvatske, koji će se na web stranici The Croatian project-a moći pogledati od sutra, 1. svibnja, dakle na početku produženog vikenda kojega će mnogi, zbog izolacije uslijed koronavirusa, provesti u svojim domovima.

Baš zbog nametnute izolacije, kao i sve prisutnijeg svjetskog trenda suzbijanja i gušenja svakog domoljublja, nacionalne samosvijesti te nacionalnog ponosa i suverenističkih težnji, The Croatian Project je, čini se, u vrlo kratko vrijeme postao iznimno popularan.

Udruga Hrvata domoljuba iz Australije i  Hrvatske pokrenula je, podsjetimo, prije nepuna dva tjedna ‘The Croatian project‘, – koji se bavi promicanjem hrvatskih vrijednosti u inozemstvu, a uz pomoć kojega se mogu gledati hrvatski dokumentarni i drugi hrvatski filmovi u svim zemljama svijeta.

Potaknulo ih je, kako navode, velik interes kod Hrvata u iseljeništvu za film General o hrvatskom generalu Anti Gotovini, za kojega se u Kanadi i Australiji tražilo mjesto više u velikim kino dvoranama u kojima se film prikazivao potkraj prošle godine.

‘Sada kada građani u cijelom svijetu zbog mjera donesenih uslijed pandemije Covid-19 moraju ostati doma, htjeli smo im ponuditi mogućnost gledanja hrvatskih filmova.  Nakon predstavljanja web stranice ‘The Croatian project‘, ljudi iz cijelog svijeta prijavljuju se na našu aplikaciju”, istaknula je svestrana Lidia Kukulj, jedna od kreatorica tog projekta te članica Izvršnog odbora Hrvatske gospodarske komore Zapadne Australije, koja se u razgovoru s izbornikom Dalićem prisjetila  silnih pozitivnih emocija, velikog veselja i zajedništva u vrijeme uspjeha Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Izbornik Dalić koji bi, da nije bilo korone, sada pripremao Modrića, Brozovića, Kramarića, Vlašića te ostale reprezentativce za nastup na Europskom prventsu u nogometu, toplo je preporučio gledateljima da pogledaju dokumentarni film ‘Hrvatske sportske legende‘, koji govori, između ostaloga, i o velikom uspjehu Vatrenih u Rusiji, a nudi i podsjećanje na najveći i najemotivniji doček neke sportske momčadi u povijesti – na spektakularan doček Dalića i Vatrenih u Zagrebu u ljeto 2018. godine.

Valja napomenuti da je razgovor Lidie Kukulj sa Zlatkom Dalićem, koji se od sutra može gledati OVDJE preveden (titlovan) na engleski jezik.

FOTO: Screenshot videosnimki trailera filmova The Croatian Project-a

 

Komentari