BANKE UNIŠTILE HRVATSKU: Četvrtina stanovništva i SVE VEĆE TVRTKE su pred PROPAŠĆU! BANKE UNIŠTILE HRVATSKU: Četvrtina stanovništva i SVE VEĆE TVRTKE su pred PROPAŠĆU!
TKO JE HNB-u DAO MANDAT DA UNIŠTI GRAĐANE I GOSPODARSTVO?

BANKE UNIŠTILE HRVATSKU: Četvrtina stanovništva i SVE VEĆE TVRTKE su pred PROPAŠĆU!

GospodarstvoHrvatska 28. veljače 2018. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Država je u rukama krupnog kapitala koji je preko financijskih institucija uz pomoć HNB-a dugovima porobio već četvrtinu građana. HNB razornom politikom kamata... BANKE UNIŠTILE HRVATSKU: Četvrtina stanovništva i SVE VEĆE TVRTKE su pred PROPAŠĆU!


”Država je u rukama krupnog kapitala koji je preko financijskih institucija uz pomoć HNB-a dugovima porobio već četvrtinu građana. HNB razornom politikom kamata i tečaja sustavno uništava gospodarstvo i građane. Pogledajmo Petrokemiju. Tamo je lani samo za kamate plaćeno 50 milijuna kuna! Nju kamatare banke, dobavljači pa i državne banke uz kamate od 6-7 posto”, upozorava profesor Lovrinović

Profesor financija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i saborski zastupnik dr. Ivan Lovrinović na svom je Facebook profilu upozorio još jednom na uzrok i srž gotovo svih hrvatskih problema: na lihvarske kamate i politiku HNB-a postavljenu tako da uništi i narod i državu, te na sverpistunu korupciju i loše pravosuđe.

Lovrinović je podsjetio i na činjenicu da su gotovo sve preostale velike hrvatske tvrtke dovedene na rub propasti ili uništene, a o čemu  nitko u Hrvatskoj i ne govori??! Pogledajte samo popis dojučerašnjih giganata, koji su pred slomom:

”Agrokor, Uljanik, INA, Petrokemija, Đuro Đaković, 3. Maj, Dalmacijavino, Viadukt… samo su dio dugog popisa firmi koje su opterećene velikim problemima i prijeti im propadanje.

Politiku vode PR-ovci, a ne Vlada

Vlada je pokazala ovih godinu dana da nije uspjela osmisliti ekonomsku politiku koja bi im pomogla stati na noge.

Naprotiv, nesposobnošću, klijentelizmom i pristankom na posluh stranih centara moći pogoršava opću ekonomsku i društvenu situaciju. Što se problemi usložnjavaju sve su učestalije manipulacije statističkim podacima o izvozu, zapošljavanju, industrijskoj proizvodnji i BDP-u. Na taj način PR vodi politiku a ne Vlada.

Nama je jasno da smo na predzadnjem mjestu po razvijenosti i standardu u EU, da još nismo dostigli BDP iz 1990.g., da se ljudi iseljavaju i da caruje korupcija i loše pravosuđe.

Država je odavno u rukama krupnog kapitala koji je preko financijskih institucija uz pomoć HNB-a dugovima porobio već četvrtinu građana. HNB razornom politikom kamata i tečaja sustavno uništava gospodarstvo i građane.

Pogledajmo Petrokemiju. Tamo je prošle godine samo za kamate plaćeno 50 milijuna kuna!!! Nju kamatare banke, dobavljači pa čak i državne banke uz kamate od 6-7%. Državna firma Plinacro transportira joj plin četiri puta skuplje u odnosu na austrijskog konkurenta. Tako nitko ne može preživjeti i to je savršen znak da se ta firma želi uništiti, odnosno prema scenariju predati drugome.

Plenković ni sam ne vjeruju u svoje riječi

Dakle, državu u interesu naroda tek trebamo uspostaviti.

Za to vrijeme premijer Plenković istreniranom diplomatskom hladnoćom i mirnoćom smiruje narod a da pri tome niti u vlastite riječi ne vjeruje.

Zato stalno govorim da nije problem u nedostatku rješenja. Stranka Promijenimo Hrvatsku ih ima. Problemi su u izbornom zakonu i onima koji ne izlaze na izbore. Većom podrškom konačno bismo okrenuli Hrvatsku u pravom smjeru; prema blagostanju, jednakosti pred zakonom i unutrašnjem miru”, napisao je Lovrinović.