‘Bila je na vrhu piramide, radila na rastakanju Srebrnjaka, izmislili su radna mjesta; istraga ne smije stati’ ‘Bila je na vrhu piramide, radila na rastakanju Srebrnjaka, izmislili su radna mjesta; istraga ne smije stati’
TweetEmailPrint  “Nakon njenog imenovanja u Upravno vijeće su se događale mnoge nezakonite stvari. Imam dokumentaciju. Izmislili su radna mjesta, Srebrnjak se pokušava financijski destabilizirati,... ‘Bila je na vrhu piramide, radila na rastakanju Srebrnjaka, izmislili su radna mjesta; istraga ne smije stati’


 “Nakon njenog imenovanja u Upravno vijeće su se događale mnoge nezakonite stvari. Imam dokumentaciju. Izmislili su radna mjesta, Srebrnjak se pokušava financijski destabilizirati, minus je sada 40 milijuna kuna, a ja sam ostavio 2.5 milijuna minusa”, upozorio je Boro Nogalo, kojega su Bandićevi bliski suradnici smijenili unatoč tome što su morali znati da će njegova smjena izazvati veliko ogorčenja roditelja malih pacijenata, osoblja bolnice, ali i cjelokupne hrvatske javnosti. Nogalo je danas, stoga, doživio malu satisfakciju za veliku doživljenu nepravdu

Među uhićenima u današnjoj akciji USKOK-a je i 81-godišnja Ana Stavljenić-Rukavina, bliska suradnica preminulog gradonačelnika Milana Bandića, koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

Uhićena je i pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić, koja je također povezana sa Srebrnjakom.

Boro Nogalo, bivši, naprasno smijenjeni ravnatelj Srebrnjaka, zadovoljan je uhićenjem Stavljenić-Rukavine.

“Ona je glavni sufler priče”, kaže Nogalo o uništavanju bolnice Srebrnjak zbog izdašnog projekta Europske unije, koji je dobila uprava predvođena njim, prenosi Index.hr.

“Ona je bila na vrhu piramide s Bandićem i bivšim ministrom zdravlja Milanom Kujundžićem”, smatra Nogalo.

Poručuje da s istragom ne treba stati.

“Treba dobro istražiti njeno djelovanje, kao i ono Dragana Primorca, Gzima Redžepija, Slobodana Vukičevića, akademika Miroslava Samardžije, prodekana za nastavu na Medicini Borisa Brkljačića i Stipe Oreškovića. Cijelu tu ekipu treba istražiti”, smatra Nogalo.

Osvrnuo se i na uhićenje Bandićeve pročelnice Andree Šulentić.

“Šulentić je bila u Upravnom vijeću Srebrnjaka koje je postavio Bandić kad je skandal već krenuo. Maknuo je pravnicu Šubašić, koja nije htjela glasati za nezakonite odluke, i stavio Šulentić isti dan”, prisjeća se Nogalo.

Danas uhićena Bandićeva pročelnica imala je aktivnu ulogu u rastakanju Srebrnjaka, kaže Nogalo.

“Nakon njenog imenovanja u Upravno vijeće, naravno, ne samo zahvaljujući njoj, su se događale mnoge nezakonite stvari. Imam dokumentaciju. Izmislili su radna mjesta, Srebrnjak se pokušava financijski destabilizirati, minus je sada 40 milijuna kuna, a ja sam ostavio 2.5 milijuna minusa”, kaže Nogalo.

FOTO: Screenshot videosnimki