DJECA POMAŽU DJECI: Pjevači betlehemske zvijezde u Zagrebu; skupljaju priloge za siromašne vršnjake DJECA POMAŽU DJECI: Pjevači betlehemske zvijezde u Zagrebu; skupljaju priloge za siromašne vršnjake
TweetEmailPrint Danas su djeca u mnogim krajevima svijeta bez osnovnih uvjeta za život, prisiljavana na teški fizički rad, nemaju mogućnost školovanja, izložena su kriminalu... DJECA POMAŽU DJECI: Pjevači betlehemske zvijezde u Zagrebu; skupljaju priloge za siromašne vršnjake


Danas su djeca u mnogim krajevima svijeta bez osnovnih uvjeta za život, prisiljavana na teški fizički rad, nemaju mogućnost školovanja, izložena su kriminalu ili prisiljavana da sudjeluju u ratnim operacijama. U Europi već desetljećima živi lijep običaj „Pjevača betlehemske zvijezde“ u kojem djeca skupljaju priloge za svoje siromašne vršnjake u misijskim zemljama

Povodom Papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva koje se obilježava na Bogojavljenje pod geslom „Djeca pomažu djeci“, mali Pjevači betlehemske zvijezde u organizaciji Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela, 5. siječnja posjetili su centar Zagreba i pjesmom donijeli znak betlehemske zvijezde naviještajući božićnu blagovijest.

Raspjevani mališani došli su iz župe sv. Antuna Padovanskog-Sveti Duh pod vodstvom s. Ivanke Darojković koja je djecu pripremala i pomogla da uvježbaju prigodni program. Veseli pjevači donijeli su radost na svaka vrata gdje su pokucali i radosno bili primljeni. Obišli su nekoliko crkvenih ustanova u centru grada, samostana i knjižara katoličkih izdavača te na kraju s pjesmom došli u sjedište Hrvatske biskupske konferencije gdje su radosno dočekani.

Pjesma je pratila svaki njihov korak pa su i prolaznici zagrebačkih ulica pridružili se pjesmi, a ispred katedrale mali pjevači održali su „spontani mini koncert“ i okupili znatiželjne prolaznike.

Malim pjevačima ovo je lijepo iskustvo i ostaje divna uspomena, a naučili su i da nitko nije premali da pomogne prijatelju u nevolji i tako napravi veliko djelo ljubavi. Danas su djeca u mnogim krajevima svijeta bez osnovnih uvjeta za život, prisiljavana na teški fizički rad, nemaju mogućnost školovanja, izložena su kriminalu ili prisiljavana da sudjeluju u ratnim operacijama (osobito u afričkim zemljama). Pjevači betlehemske zvijezde prikupljene priloge daruju za Djelo svetog Djetinjstva koje ima zadaću učiti kako drugima pomoći i kod djece buditi opću misijsku svijest da svoju vjeru i materijalna dobra dijele s djecom iz ugroženih područja svijeta.

U povodu Dana Papinskog misijskog Djela svetog Djetinjstva, u Europi već desetljećima živi lijep običaj „Pjevača betlehemske zvijezde“ u kojem djeca skupljaju priloge za svoje siromašne vršnjake u misijskim zemljama. Mali pjevači iz župe sv. Antuna Padovanskog-Sveti Duh pjesmom i dječjom radošću pozvali su sve na molitveno i materijalno zajedništvo i solidarnost sa siromašnom djecom z misijskih krajeva.

”Sveto Djetinjstvo je djelo kršćanske solidarnosti; stoga ono pokreće vjeru mališana i upoznaje ih s duhovnim i materijalnim potrebama siromašnije djece te ih potiče da iziđu iz vlastite egocentričnosti i podijele s drugom djecom nešto od onoga što posjeduju, a posebice dar vjere. Ne zaboravimo da djecu oblikujemo mi odrasli svojim primjerom. Stoga je naše duhovno, ali i materijalno djelovanje model uz koji djeca odrastaju i odgajaju se za odgovorne ljude, osjetljive za one koji su u potrebi”, poručili su iz Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u RH.