Holdingu odobreno novo zaduženje, prihvaćen OTPIS DUGOVA BLOKIRANIMA koji duguju Gradu Holdingu odobreno novo zaduženje, prihvaćen OTPIS DUGOVA BLOKIRANIMA koji duguju Gradu
TweetEmailPrint Prihvaćena je i odluka koja omogućuje gradonačelniku sklapanje ugovora za javnu rasvjetu bez Skupštine. Ta odluka predstavlja usklađivanje s odredbama novog Zakona o komunalnom gospodarstvu,... Holdingu odobreno novo zaduženje, prihvaćen OTPIS DUGOVA BLOKIRANIMA koji duguju Gradu


Prihvaćena je i odluka koja omogućuje gradonačelniku sklapanje ugovora za javnu rasvjetu bez Skupštine. Ta odluka predstavlja usklađivanje s odredbama novog Zakona o komunalnom gospodarstvu, koji je stupio na snagu 4. kolovoza

Zagrebačka Gradska skupština dala je “zeleno svjetlo'”Zagrebačkom holdingu da se zaduži za još 125 milijuna kuna za financiranje investicijskog ciklusa. Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog odluke o otpisu dugova blokiranim Zagrepčanima koji duguju gradu do 10 tisuća kuna.

U iznosima od 50 milijuna kuna Holding će se zadužiti kod KentBanke i Sberbanke, a u iznosu od 25 milijuna kuna kod Imex banke. Kod sve tri banke zadužuje se na rok od pet godina, uz zadužnicu kao sredstvo osiguranja naplate.

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog odluke gradonačelnika Milana Bandića o otpisu dugova fizičkim osobama, blokiranim Zagrepčanima, kojima se otpisuje dospjeli dug po osnovama plaćanja Gradu Zagrebu najviše do 10.000 kuna ukupnog iznosa zbroja glavnice i troška.

Spoenuta odluka ne odnosi se na dug za novčane kazne izrečene u prekršajnim postupcima.

Prihvaćena je i odluka koja omogućuje gradonačelniku sklapanje ugovora za javnu rasvjetu bez Skupštine. Ta odluka predstavlja usklađivanje s odredbama novog Zakona o komunalnom gospodarstvu, koji je stupio na snagu 4. kolovoza.

Zakonom je propisano da jedinica lokalne samouprave može obavljanje komunalnih djelatnosti, koje se financiraju isključivo iz njezina proračuna, povjeriti pravnoj ili fizičkoj osobi na temelju pisanog ugovora, te da predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave odlukom određuje koje su to komunalne djelatnosti.