Hrvatski projekti osvojili čak tri nagrade u Meksiku Hrvatski projekti osvojili čak tri nagrade u Meksiku
DODJELA 24. MEĐUNARODNE GRADITELJSKE NAGRADE CEMEX

Hrvatski projekti osvojili čak tri nagrade u Meksiku

Dom i gradnjaIzdvojeno 6. studenoga 2015. Promise.hr

TweetEmailPrint Porečka Villa Materada i rovinjska Plaža Mulini sinoć su u Meksiku proglašeni dobitnicima prestižnog graditeljskog priznanja u velikoj konkurenciji projekata iz cijelog svijeta... Hrvatski projekti osvojili čak tri nagrade u Meksiku


Porečka Villa Materada i rovinjska Plaža Mulini sinoć su u Meksiku proglašeni dobitnicima prestižnog graditeljskog priznanja u velikoj konkurenciji projekata iz cijelog svijeta

Nagrada CemexProjekti nagrađeni hrvatskom Graditeljskom nagradom Cemex osvojili su priznanja i na globalnom izdanju ovog graditeljskog natječaja – Villa Materada u Poreču osvojila je treće mjesto u kategoriji “Stambene građevine”, dok je rovinjska plaža Mulini osvojila čak dvije nagrade, drugo mjestu u kategoriji “Infrastruktura i urbanizam” te prvo u posebnoj kategoriji “Pristupačnost”.
Hrvatski projekti nastavljaju izvrsni niz koji domaća arhitektonska i građevinska rješenja postižu u međunarodnoj konkurenciji još od 2006. godine.
Stručni žiri, sastavljen od priznatih stručnjaka iz različitih zemalja svijeta, prepoznao je i posebno nagradio Villu Materadu za koju je arhitektonsko rješenje izveo Davor Mateković iz studia PROARHmateković te plažu Mulini u Rovinju, projekt koji je osmislio studio 3LHD.
“Nagrade koje su naši projekti odnijeli priznanje su rada, kreativnosti i inovacija koje njeguje hrvatska arhitektonska i graditeljska struka. Ponosni smo što smo nastavili izuzetan niz hrvatskih projekata koji su se na ovaj način uspješno predstavili međunarodnoj sceni u posljednjem desetljeću”, rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave Cemex Hrvatska.
Studiju 3LHD ovo je druga međunarodna Graditeljska nagrada Cemex, jer je još 2008. njihov projekt “Splitska riva” odnio treće mjesto u kategoriji “Infrastrukturne građevine”.

Foto: Cemex