Je li izbornik gledao utakmice engleskog DRUGOLIGAŠA dok je branio KALINIĆ? Da jest, ne bi ga stavio na gol Je li izbornik gledao utakmice engleskog DRUGOLIGAŠA dok je branio KALINIĆ? Da jest, ne bi ga stavio na gol
TweetEmailPrint Budimo iskreni, za dobar dio propusta u lošoj igri Hrvatske, odgovoran je i izbornik Dalić.  Čovjek  je zaslužio svu slavu i počast koju... Je li izbornik gledao utakmice engleskog DRUGOLIGAŠA dok je branio KALINIĆ? Da jest, ne bi ga stavio na gol


Budimo iskreni, za dobar dio propusta u lošoj igri Hrvatske, odgovoran je i izbornik Dalić.  Čovjek  je zaslužio svu slavu i počast koju je dobio nakon Rusije, no i on se, prema svemu sudeći, uljuljkao na staroj slavi. Novinari mu već predugo gledaju kroz prste. A utemeljena kritika i ustrajavanje na istini, hrvatskoj reprezentaciji mogu samo pomoći

Je li izbornik Dalić gledao utakmice Aston Ville, u Drugoj engleskoj nogometnoj ligi, u vrijeme dok je branio Lovre Kalinić, kojega je i danas postavio na gol hrvatske nogometne reprezentacije i koji je kriv za prvi gol?

Vjerojatno nije. Jer da jest (a utakmicu su mu bile pred nosom – mnoge je prenosio Sport klub), ne bi Lovru, vjerojatno, stavio večeras na crtu.

Jer kao prvo, nije točno da je Kalinić izgubio mjesto prvog golmana engleskog drugoligaša (!) zato jer je u utakmici doživio potres mozga, već zato što je i prije te ozljede branio vrlo, vrlo loše. Aston Villa je primala puno golova, a barem za jedan na gotovo svakoj utakmici krivac je bio upravo Kalinić.

U to se mogao uvjeriti svatko tko je pratio u televizijskim prijenosima (ili uživo) utakmice Aston Ville. No, je li izbornik Dalić stigao gledati te utakmice, dok je obilazio Hrvatsku promovirajući svoju knjigu u kojoj  veliča uspjeh iz Rusije (koji je sjajan i na kojega smo svi ponosni, no koji neće pomoći da se Hrvatska plasira na Europsko prvenstvo; gledanje utakmica Aston Ville možda bi ipak  bilo od pomoći)?

Upravo zbog brojnih kikseva, Kalinića su  maknuli s gola Aston Ville. Za tog engleskog drugoligaša već više utakmica vrlo uspješno brani Kalinićeva zamjena, zbog čega su vrlo  mali izgledi da će reprezentativni hrvatski vratar do kraja sezone uopće stati na gol engleske momčadi.

Zašto onda čovjek koji ne može zadržati ‘jedinicu’ u drugoligašu, brani u drugoj reprezentaciji svijeta?

To pitanje bi hrvatski sportski novinari trebali napokon upitati hrvatskog izbornika.

A već su ga odavno trebali pitati sljedeće: Kako to da Hrvatska nikako da uigra obranu od kornera i ostalih prekida?

Zbog neuigranosti hrvatske obrane, korner je za ekipe koje igraju protiv nas u zadnje vrijeme  gotovo u pravilu ‘pola gola’. No, isti problem (mada ne u tolikoj mjeri – Madndžukić je sjano igrao obranu od prekida) imamo već gotovo dvije godine.

Osim toga, hrvatski su sportski novinari trebali pitati izbornika Dalića kada će napokon uigrati neke prepoznatljive automatizme u napadačkoj igri Hrvatske. I kada će posjed lopte Hrvatske donositi i zrele prigode?

U igri Hrvatske puno je šupljina i praznog hoda. U napadu ne postoje unaprijed uigrane akcije i automatizmi u kretnjama, a u obrani stalno gledamo improvizacije. Nije ni čudo što iz gotovo svake prigode, u zadnje vrijeme, hrvatski protivnici zabijaju pogodak.

Budimo iskreni, za dobar dio tih propusta odgovoran je i izbornik Dalić.  Čovjek je zaslužio svu slavu i počast koju je dobio nakon Rusije. No i on se, prema svemu sudeći, uljuljkao ‘živeći na staroj slavi’. Hrvatski novinari i predugo su mu gledali kroz prste.

A utemeljena kritika i ustrajavanje na istini, hrvatskoj reprezentaciji mogu samo pomoći.

FORO: Screenshot YouTube snimki