Svježi porazi HDZ-a na lokalnim izborima još jednom pokazali da su ‘rejtinzi stranaka’ najobičnija LAŽ Svježi porazi HDZ-a na lokalnim izborima još jednom pokazali da su ‘rejtinzi stranaka’ najobičnija LAŽ
TweetEmailPrint Rezultati prijevremenih lokalnih izbora u četiri različita mjesta u Hrvatskoj pokazali su, prema svemu sudeći, da su predizborna istraživanja prema kojima je HDZ,... Svježi porazi HDZ-a na lokalnim izborima još jednom pokazali da su ‘rejtinzi stranaka’ najobičnija LAŽ


Rezultati prijevremenih lokalnih izbora u četiri različita mjesta u Hrvatskoj pokazali su, prema svemu sudeći, da su predizborna istraživanja prema kojima je HDZ, unatoč moru korupcijskih afera, daleko najpopularnija stranka u Hrvatskoj – najobičnija obmana. Skandalozno je, međutim, da televizije i drugi mediji i dalje objavljuju rezultate sumnjivih anketa(?!), premda su se na više prethodnih izbora uvelike osramotili jer su njihova predviđanja rezultata izbora, temeljena na ‘rejtinzima stranaka’, ispala u najmanju ruku smiješna

Rezultati svih izbora koji su u Hrvatskoj održani zadnjih godina (parlamentarni, lokalni, europski, predsjednički) pokazali su da su takozvani ‘rejtinzi stranaka i osoba‘ – koje svaki mjesec uporno objavljuju mnogi mediji – najobičnije laži i krivotvorine koje služe, prema svemu sudeći, za obmanjivanje i obeshrabrivanje birača, o čemu smo na Promise.hr u više navrata argumentirano pisali. Rezultati izbora su, naime, uvijek  debelo odskakali od prethodnih ‘rezultata istraživanja’ i tobožnjih rejtinga stranaka (agencije koje provode istraživanja ne čine to na reprezentativnom uzorku s dovoljno velikim brojem ispitanika pravilno raspoređenim po županijama, spolu i dobi, zbog čega tako skandalozno i promašuju; postoje i glasine – ne možemo tvrditi da su točne – da veći rejting dobivaju stranke koje im više plate?!).

I najnoviji rezultati prijevremenih lokalnih izbora u četiri različita mjesta u Hrvatskoj pokazali su, prema svemu sudeći, da su predizborna istraživanja prema kojima je HDZ, unatoč moru korupcijskih afera i skandala, daleko najpopularnija stranka u Hrvatskoj – najobičnija laž.

Skandalozno je, međutim, da televizije i drugi mediji i dalje objavljuju rezultate sumnjivih anketa(?!), premda su se na više prethodnih izbora uvelike osramotili jer su njihova predviđanja rezultata izbora, temeljena na ‘rejtinzima stranaka’, ispala u najmanju ruku smiješna.

U Hrvatskoj su, naime, u nedjelju održani prijevremeni lokalni izbori, u Varaždinu, Čabru i općinama Kali i Kukljica na otoku Ugljanu, a kandidati HDZ-a poraženi su na svakom od njih (a tobože su uvjerljivo najpopularniji i po rejtingu nedodirljivi).

Glasalo je 12.134 birača koji su svoje povjerenje dali SDP-u i aktualnom gradonačelniku Bosilju. SDP je dobio 5.181 glas (43.3 posto) i 12 mandata u Gradskom vijeću. S druge strane, HDZ je dobio 1.681 glas, odnosno 14 posto te je u koaliciji s HSU-om u osvojio tek tri mandata.

U Čabru je pobijedila kandidacijska lista grupe birača na čelu s Antoniom Dražovićem, koja je dobila gotovo 50 posto glasova (766/1.605). HDZ je ondje dobio 424 glasa, što je 26.7 posto.

Na otoku Ugljanu, u općinama Kali i Kukljica, HDZ je također izgubio. U Kalima je od 670 glasova dobio 191 (29 posto), dok je u Kukljici od 455 glasova dobio tek 99 (22 posto).

Na ovaj rezultat HDZ-a osvrnuo se predsjednik Fokusa, Davor Nađi.

“Pokušavam naći naslove “Potop HDZ-a” ili nešto u tom stilu, ali za sada ništa. Naime, jučer su u nizu gradova i općina održani izvanredni lokalni izbori za gradska i općinska vijeća. I baš svuda je HDZ kvalitetno potučen do razine da su svi gradonačelnici i načelnici osvojili sa svojim listama natpolovične većine u gradskim i općinskim vijećima, a HDZ učinili nebitnim. No dobro, rano je još… Možda bude nešto u medijima i o tome do kraja dana…”, napisao je Nađi na svome Facebooku.

EVO KAKO VARAJU BIRAČE: Podsjećamo na objave promašenih predizbornih anketa kojima su MULJALI građane

LAŽLJIVA ISTRAŽIVANJA: Iako su se na izborima OSRAMOTILI, televizije i dalje objavljuje sumnjive ankete!

FOTO: Screenshot videosnimke na dnevnik.hr