KAMERE NA 170 LOKACIJA: Kreće strože kažnjavanje onih koji nepropisno odlažu otpad KAMERE NA 170 LOKACIJA: Kreće strože kažnjavanje onih koji nepropisno odlažu otpad
gomilanje smeća i najezda divljih svinja zovu na uzbunu

KAMERE NA 170 LOKACIJA: Kreće strože kažnjavanje onih koji nepropisno odlažu otpad

Zagreb 6. lipnja 2023. D.K.

TweetEmailPrint Nepropisno odlaganje otpada u kombinaciji s nezainteresiranošću i preopterećenošću (nedovoljno plaćenih?) radnika Čistoće, rezultiralo je hrpama razasutog smeća uz kontejnere te skandalozno prljavim... KAMERE NA 170 LOKACIJA: Kreće strože kažnjavanje onih koji nepropisno odlažu otpad


Nepropisno odlaganje otpada u kombinaciji s nezainteresiranošću i preopterećenošću (nedovoljno plaćenih?) radnika Čistoće, rezultiralo je hrpama razasutog smeća uz kontejnere te skandalozno prljavim i sve smrdljivijim ulicama. Toliki razasuti otpad privukao je, dakako, brojne vrane, divlje svinje, miševe i štakore te je krajnje vrijeme da odgovorni reagiraju: kažnjavanjem neodgovornih , ali i kvalitetnijim čišćenjem nikad neurednijih gradskih ulica

”S ciljem uspješnijeg provođenja sustava gospodarenja otpadom, zagrebačko komunalno redarstvo svakodnevno, diljem grada, putem nadzornih kamera kontrolira 170 lokacija sa spremnicima za odlaganje otpada kako bi detektiralo građane koji nepropisno odlažu otpad, što je preduvjet za kažnjavanje prekršitelja.

Podsjećamo, u prvom razdoblju primjene novog modela sakupljanja otpada naglasak je bio na upozorenjima, kako bi se građanima omogućilo razdoblje prilagodbe. Krajem prosinca prošle godine formirane su posebne ophodarske službe Čistoće i Komunalnog redarstva koje evidentiraju i izriču ugovorne kazne za sve nepravilnosti na terenu.

Odvajanje povećano za trećinu

Od uvođenja novog modela naplate odvoza otpada 1. listopada 2022., rezultati pokazuju znatne napretke te se postotak odvajanja povećao za trećinu. Smanjene su mjesečne količine miješanog komunalnog otpada i povećane količine odvojeno prikupljenog otpada, što je glavni cilj uspostave modela”, stoji u pozivu za medije kojega smo danas dobili iz Ureda gradonačelnika Zagreb, a u kojem nas, i druge medije, pozivaju da u srijedu 7. lipnja dođemo na prezentaciju sustava kontrole uz pomoć nadzornih kamera u Operativno-komunikacijski centar Sektora za komunalno redarstvo.

Najezda veprova na zapadu grada

Valja napomenuti da je ovaj poziv uslijedio nakon što su mnogi mediji u zadnjih nekoliko dana objavili brojne video snimke i fotografije divljih svinja koje su u potrazi za hranom počele ulaziti čak i u krug gradskih bolnica (Jankomir), ili su šetale pokraj kontejnera i razasutog smeća usred gradskih kvartova Špansko te Prečko.

Nepropisno odlaganje otpada u kombinaciji s nezainteresiranošću i preopterećenošću (nedovoljno plaćenih?) radnika Čistoće, rezultiralo je brojnim velikim hrpama otpada uz kontejnere te skandalozno prljavim i sve smrdljivijim gradskim ulicama. Toliki razasuti otpad privukao je, dakako, brojne vrane, divlje svinje, miševe te štakore pa je krajnje vrijeme da odgovorni reagiraju: kažnjavanjem neodgovornih građana, ali i kvalitetnijim čišćenjem nikad neurednijih gradskih ulica.

FOTO: Snimio Damir Kramarić; FB grupa Zakaj volim Špansko

‘Krdo divljih svinja u krugu bolnice Jankomir! Čekamo da se nešto dogodi pa da reagiramo?!

‘Ajmo biti najzapušteniji grad u Europi! Zašto bi kosili travu i čistili smeće?’, kao da poručuje Tomašević

DIVLJE SVINJE U ŠPANSKOM: ‘Grad je u teškom svinjcu. Smeće stoji danima, bit će toga sve više’