PETRINA OSUĐEN jer je na facebooku pisalo: ‘Sutkinja Šupe oslobodit će Horvatinčića!’ PETRINA OSUĐEN jer je na facebooku pisalo: ‘Sutkinja Šupe oslobodit će Horvatinčića!’
TweetEmailPrint Prije četiri godine netko je na mom facebook profilu napisao da je Maja Šupe nečasna sutkinja i da će iz ovog spora Horvatinčić... PETRINA OSUĐEN jer je na facebooku pisalo: ‘Sutkinja Šupe oslobodit će Horvatinčića!’


Prije četiri godine netko je na mom facebook profilu napisao da je Maja Šupe nečasna sutkinja i da će iz ovog spora Horvatinčić izaći slobodan. Sutkinja Šupe me tužila zbog povrede prava osobnosti, a sutkinja Ljubičić me osudila na 50.000 kuna kazne, iako nemam veze s tim što piše na facebooku i premda se, to što je pisalo, potvrdilo kao istina, zgrožen je Petrina

stipe petrinaPresuda sudskog vijeća na čelu sa sutkinjom Majom Šupe, koja je Tomislava Horvatinčića proglasila krivim za nesreću u kojoj su smrtno stradali talijanski nautičari, no koja mu je izrekla samo uvjetnu kaznu(!) već danima izaziva zgražanje hrvatske javnosti i brojne kritike na račun pravosuđa.

Brojni mediji podsjećaju da je zagrebački tajkun prouzročio niz prometnih nesreća, pa i u onih sa smrtnim posljedicama. Povijest njegove bahatosti za volanom seže još u 1980. godinu kada je, prema pisanju portala 24sata, na pješačkom pregazio i usmrtio Mandu Vučković, a kćer joj teško ozlijedio. Tada je, piše 24 sata, pobjegao s mjesta nesreće pravdajući se da ga je strah krvi! Dobio je šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Na zagrebačkoj Aleji Bologne 1989. prebrzom je vožnjom izazvao nesreću u kojoj je poginula Nada Petrović iz Zagreba, a prije tri godine je na Žumberačkom putu kraj Bregane ponovno izazvao prometnu u kojoj je samo lakše ozlijeđena obitelj iz Svete Nedjelje.

Od rujna 1999. do veljače 2011. Tomislav Horvatinčić je počinio čak 31 prekršaj u prometu?! Nikad nije ostao bez vozačke, navode mediji.

Ono što bode oči, nakon svega, jest činjenica da je sutkinja Šupe, obrazlažući čudnovato blagu presudu Horvatinčiću, naglasila da je ‘sud uzeo u obzir olakotne okolnosti, dok otegotnih nije našao’?!
Kao olakotne okolnosti sutkinja je navela žaljenje, odnos prema djelu i posljedicama djela, spremnost da naknadi štetu obitelji, činjenicu iz kaznene evidencije da je neosuđivan te da je teškog zdravstvenog stanja. Posebnih otegotnih okolnosti, kazala je, sud nije našao.

E sad, na kakvo je žaljenje i spremnost da nadoknadi štetu sutkinja mislila, kada se cijela Hrvatska, zajedno s obitelji Salpietro, već tjednima zgraža nad činjenicom da je na Trgovačkom sudu u Splitu Horvatinčić od djece poginulih tražio da plate štetu koju je njegov brod imao u sudaru?!

Zbog rijetko viđene Horvatinčićeva bezobzirnosti, nevjerojatne kontradiktornosti između obrazloženja presude Maje Šupe i poznatih činjenica, hrvatska je javnost doslovce ‘poludjela’ zbog popuštanja tajkunima, u konkretnom slučaju – Horvatinčiću.

U vezi s tim skandalom, na svom facebook profilu oglasio se i Stipe Petrina, načelnik Primoštena i novi saborski zastupnik, koji je sa sutkinjom Šupe imao sudski spor upravo u vezi suđenja Horvatinčiću.

”Prije četiri godine netko je na mom facebook profilu napisao da je Maja Šupe nečasna sutkinja i da će iz ovog spora Horvatinčić na kraju izaći slobodan. Zbog tog posta, kojega nisam ja napisao, sutkinja Šupe me tužila zbog povrede prava osobnosti. Sutkinja Ljubičić me osudila na 50.000 kuna kazne, iako nemam veze s tim što piše na facebooku i premda se, to što je pisalo, potvrdilo kao istina! Na Županijskom sudu potvrdili su presudu, a predmet je riješen za svega pet mjeseci! Osudili su me zbog nečeg što nisam napisao, no što se na kraju obistinilo! A oni traže da platim 50.000 kuna odštete zbog povrede osobnosti?!  Evo kakvo nam je sudstvo: leglo organiziranog kriminala. Svi danas vidite tko je Maja Šupe i što je hrvatsko sudstvo. Jedini način da to promijenimo je da promijenimo korumpirane suce”, izjavio je za Promise.hr jedan od najuspješnijih hrvatskih političara (po tko zna koji put pomeo je političku konkurenciju u Primoštenu i okolici).

Što o navedenoj kontradiktornosti kaže sutkinja Šupe, odnosno predsjednik Općinskog suda u Šibeniku, pokušali smo doznati na šibenskom sudu.

”Kako sutkinja Šupe (ili predsjednik Općinskog suda) objašnjava činjenicu da je Tomislav Horvatinčić tek uvjetno osuđen, što bi značilo da neće u zatvor, iako mu je usmrćivanje talijanskih jedriličara već treća teška prometna nesreća u kojoj je skrivio smrt ljudi?! Kako je moguće da se to ne uzme u obzir prilikom presude, već se Horvatinčiću navode samo olakotne okolnosti, što je zgrozilo cjelokupnu hrvatsku javnost? Zašto se ne uzme u obzir činjenica da je Horvatinčić bezobzirno i bešćutno od obitelji osoba koje je usmrtio tražio odštetu za svoj oštećeni gliser i to na samu godišnjicu njihove smrti? Zar je to dokaz da se Horvatinčić kaje? Kako sutkinja Šupe (ili predsjednik suda) pojašnjava činjenicu da je načelnik Primoštena i saborski zastupnik Stipe Petrina  optužen i osuđen zbog narušavanja časti i ugleda sutkinje Šupe, zato što je netko na njegovom facebook profilu prije četiri godine napisao da je sutkinja Šupe nedovoljno profesionalna i nedovoljno poštena te da će Horvatinčić na kraju kod sutkinje Šupe ostati na slobodi? Kako je moguće da je Petrina osuđen zbog nečega što je netko drugi napisao i premda se dobar dio toga što je napisano obistinilo?”, upitali smo Općinski sud u Šibeniku.

Jedini odgovor kojeg smo dobili od tajnice suda, bila je potvrda da su mail primili i da je proslijeđen glasnogovornici.

Ako pravi odgovori na naša pitanja stignu, naknadno ćemo ih objaviti.