Poboljšanje odnosa između Hrvatske i Slovenije pridonosi boljem statusu Hrvata u susjednoj državi Poboljšanje odnosa između Hrvatske i Slovenije pridonosi boljem statusu Hrvata u susjednoj državi
TweetEmailPrint Predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Đanino Kutnjak izvijestio je nazočne o aktualnim događanjima u hrvatskoj zajednici, o otvorenom Hrvatskom kulturnom centru „Zrinski“... Poboljšanje odnosa između Hrvatske i Slovenije pridonosi boljem statusu Hrvata u susjednoj državi


Predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Đanino Kutnjak izvijestio je nazočne o aktualnim događanjima u hrvatskoj zajednici, o otvorenom Hrvatskom kulturnom centru „Zrinski“ u Lendavi, kao i o skorašnjem svečanom otkrivanju spomenika Ljudevitu Gaju u Ljubljani

U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je šesta sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji.

Državni tajnik Zvonko Milas istaknuo je važnost održavanja sjednica Povjerenstva koje razmatra postojeće i planira buduće aktivnosti vezano uz očuvanje i razvijanje hrvatskoga identiteta naših sunarodnjaka u Republici Sloveniji te uz definiranje njihovog pravnog položaja i statusa.

Na sjednici je istaknuto da poboljšanje političkih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Slovenije daje nadu da će se, uz zajedničko djelovanje predstavnika Hrvata u Sloveniji i nadležnih institucija Republike Hrvatske, uspjeti pronaći primjereno rješenje ovoga ključnoga pitanja Hrvata u Republici Sloveniji (očuvanja identiteta Hrvata u Sloveniji).
Predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Đanino Kutnjak izvijestio je nazočne o aktualnim događanjima u hrvatskoj zajednici, o otvorenom Hrvatskom kulturnom centru „Zrinski“ u Lendavi, kao i o skorašnjem svečanom otkrivanju spomenika Ljudevitu Gaju u Ljubljani.

Na kraju sjednice dogovorene su konkretne aktivnosti koje će poduzeti članovi Povjerenstva do sljedeće sjednice koja je predviđena krajem ove ili početkom sljedeće godine.

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske