Škola OTKAZALA NASTAVU jer ju nema tko voditi, čak 26 učitelja nakon cijepljenja-na bolovanju Škola OTKAZALA NASTAVU jer ju nema tko voditi, čak 26 učitelja nakon cijepljenja-na bolovanju
TweetEmailPrint “Dragi roditelji, prije svega, dopustite da se iskreno ispričam zbog ove izvanredne obavijesti. Jučer je čak dvije trećine učitelja škole cijepljeno protiv covida-19.... Škola OTKAZALA NASTAVU jer ju nema tko voditi, čak 26 učitelja nakon cijepljenja-na bolovanju


“Dragi roditelji, prije svega, dopustite da se iskreno ispričam zbog ove izvanredne obavijesti. Jučer je čak dvije trećine učitelja škole cijepljeno protiv covida-19. Iz minute u minutu cijepljeni učitelji javljaju snažne reakcije na cjepivo, pa smo upravo došli do zaključka da smo zbog bolovanja 26 učitelja prisiljeni u petak, 12. ožujka 2021. godine, otkazati cjelokupni pedagoški proces u školi, jer nemamo dovoljno osoblja za izvođenje nastave”, napisao je ravnatelj škole u Velenju Sebastjan Kukovec

U Osnovnoj školi Mihe Pintarja Toleda u Velenju u Sloveniji velik je broj učitelja nakon cijepljenja AstraZenecom razvio je snažne nuspojave te je otkazana nastava.

Čak 26 učitelja je zbog nuspojava nakon cijepljenja AstraZenecom na bolovanju, pa je otkazana nastava jer nema dovoljno osoblja za izvođenje iste.

“U četvrtak navečer teže nuspojave pojavile su se kod 26 učitelja kao reakcija na cjepivo. Imaju temperaturu od 39 stupnjeva Celzijevih, mučninu i vrtoglavicu pa smo bili prisiljeni prilagoditi predagoški proces u petak. Jedan od 26 učitelja već se osjeća bolje i do ponedjeljka bi se situacija trebala normalizirati”, rekao je ravnatelj škole Sebastjan Kukovec za TV Slovenija.

“Dragi roditelji, prije svega, dopustite da se iskreno ispričam zbog ove izvanredne obavijesti. Jučer je čak dvije trećine učitelja škole cijepljeno protiv covida-19. Iz minute u minutu cijepljeni učitelji javljaju snažne reakcije na cjepivo, pa smo upravo došli do zaključka da smo zbog bolovanja 26 učitelja prisiljeni u petak, 12. ožujka 2021. godine, otkazati cjelokupni pedagoški proces u školi, jer nemamo dovoljno osoblja za izvođenje nastave”, napisao je.

Kako doznaje slovenski 24ur, u utorak su AstraZenecom cijepljeni i djelatnici OŠ Notranjski odred u Cerknici. I tamo je navodno nekoliko učitelja imalo reakciju nakon cijepljenja pa u srijedu i četvrtak nisu dolazili na posao.

Sindikat zaposlenih u odgoju i obrazovanju pozvao je zdravstvene vlasti da se “javno i jednoznačno” izjasne o sigurnosti cjepiva, nakon što su Danska, Norveška, Italija i Island u četvrtak “iz opreza” obustavili upotrebu cjepiva AstraZenece zbog sumnji da izaziva zgrušavanje krvi.

Ministar zdravstva Janez Poklukar rekao je televiziji POP-TV da razumije sumnju učitelja i nastavnika, ali da trebaju vjerovati medicinskoj struci, prenosi N1.

FOTO: Screenshot videosnimki