SUSPENDIRAN načelnik riječke krim policije, za kojega bivša partnerica tvrdi da je PLANIRAO UBOJSTVO?! SUSPENDIRAN načelnik riječke krim policije, za kojega bivša partnerica tvrdi da je PLANIRAO UBOJSTVO?!
MUČNA RIJEČKA AFERA O KOJOJ RIJEČKI NOVI LIST SRAMOTNO ŠUTI:

SUSPENDIRAN načelnik riječke krim policije, za kojega bivša partnerica tvrdi da je PLANIRAO UBOJSTVO?!

HrvatskaIzdvojeno 14. travnja 2020. D.K.

TweetEmailPrint Emisija Provjereno Nove TV je prije nešto više od mjesec dana objavila šokantnu ispovijed bivše partnerice dojučerašnjeg policijskog načelnika Kruneša prema kojoj ju... SUSPENDIRAN načelnik riječke krim policije, za kojega bivša partnerica tvrdi da je PLANIRAO UBOJSTVO?!


Emisija Provjereno Nove TV je prije nešto više od mjesec dana objavila šokantnu ispovijed bivše partnerice dojučerašnjeg policijskog načelnika Kruneša prema kojoj ju je Kruneš maltretirao i prijetio joj jer je čula da planira ubojstvo djece! Informaciju o (navodnoj) suspenziji donedavnog policijskog načelnika Željka Kruneša pokušali smo provjeriti u Policijskoj upravi primorsko goranskoj, u Ravnateljstvu policije te u MUP-u. No, do objavljivanja ovog teksta, odgovore na naša pitanja nismo dobili

”Donedavni načelnik sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske, Željko Kruneš, suspendiran je i udaljen iz službe”, objavili su neki portali, a istovjetna informacija se uoči Uskrsa proširila i na društvenim mrežama.

”Nakon skandala u redovima policije u Rijeci, koji je bio medijski popraćen na državnoj razini (budući su lokalni mediji odlučili uskratiti javnosti informacije koje im po zakonu o regionalnoj upravi ne bi smjeli prešućivati), ipak je došlo do suspenzije Željka Kruneša, načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske”, piše portal Panopticum.hr.

Na Facebook stranici ‘Pokret otpora Riječani protiv korupcije‘ piše, pak, ”da je 8. travnja 2020., nakon što je prije toga bio raspoređen na novo radno mjesto (očevidna), policijski službenik Željko Kruneš (za kojega su mediji objavili da je planirao ubiti djecu te da je prijetio djetetu svoje partnerice sa službenog maila) konačno SUSPENDIRAN i UDALJEN IZ SLUŽBE te ga čeka disciplinski postupak.

”Žalosno je da se za ovakvo postupanje čekalo pet godina, ali zato vjerujemo da će u najkraćem mogućem roku isti biti smješten tamo gdje mu je mjesto – zatvor!
Postavlja se pitanje zašto je trebalo pet godina čekati, prosvjedovati, pisati, zvati, obilaziti institucije – kada su dokazi postojali i onda?!
Tko je ili što je štitilo policijskog službenika ili eventualno nalogodavca?”, napisale su članice riječkog Pokreta otpora na svojoj FB stranici prije nekoliko dana te tako podsjetile na veliki riječki skandal – o kojemu vodeći riječki mediji nisu do danas uopće izvijestili?!

Emisija Provjereno Nove TV je, podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana objavila šokantnu ispovijed bivše partnerice dojučerašnjeg policijskog načelnika Kruneša prema kojoj ju je Kruneš maltretirao i prijetio joj jer je čula da planira ubojstvo djece!

Na tu mučnu priču – koju je portal Promise.hr praktički jedini u Hrvatskoj pratio od samog početka, odnosno od trenutka kada su Slavica Šota i njezina kćer Josipa Novaković kazneno prijavile Željka Kruneša prije pet godina, podsjetili smo nedavno u tekstu: ‘Bivša partnerica NAČELNIKA riječke KRIM POLICIJE: Tukao me jer sam čula da PLANIRA UBOJSTVO!’

”Svašta smo prošle. Izbacivali su nas iz institucija, zatvarali u Remetinec, pisali prekršajne prijave protiv nas, mamu su zatvorili na osam sati u zatvorsku ćeliju s nepoznatim muškarcem. Nudili su nam velik novac da stanemo, htjeli nam oteti imovinu koju smo svojim tijelima branili. Imamo montirane sudske procese, koje dobivamo na sudu, no koji nas iscrpljuju materijalno i fizički. Od stresa nakupljenog svih tih godina mama je završila u bolnici. Puno puta smo padale, ali i jedna drugu dizale. Umorne smo i iscrpljene, no nikada nismo odustale”, komentirala je u četvrtak 5. ožujka, Josipa Novaković, majka dječaka čije ubojstvo je, ako je suditi prema izjavama svjedokinje, bilo pripremano, odnosno najavljivano.

O mučnim detaljima ona je svjedočila i novinaru emisije Provjereno.

Slavica Šota, baka istih tih dječaka, izjavila je da se uoči objavljivanja priloga o njihovu slučaju na Novoj TV, osjeća jednako nelagodno i šokirano kao onaj dan kada je, od svjedokinje, prvi puta čula što to najavljuje načelnik riječke krim policije.

”U životu se treba boriti za istinu koliko god ona dugo trajala, jer obitelj je svetinja u koju nitko nema pravo dirati. U ovom slučaju tragedija je što upravo oni koji su plaćeni da nas štite, činili su suprotno. Hvala svima koji ste nas podržavali, koji ste nam vjerovali i koji ste nam pomagali u našoj teškoj i dugotrajnoj borbi”, istaknula je Slavica Šota.

Na ročištu na sudu u Opatiji (Općinskog suda u Rijeci) održanom 28. listopada 2019., došlo je do velikog preokreta u ovom slučaju, jer je (bivša) prijateljica policijskog načelnika po prvi puta odlučila u sudski zapisnik, pod zakletvom, otvoreno progovoriti o cijelom slučaju (do tada u istrazi nije govorila, željela je, kako je kazala, prethodno samo Slavicu Šotu upozoriti na moguću opasnost).

Ključna svjedokinja je sutkinji ispričala kako joj je Željko Kruneš prijetio i bio nasilan prema njoj. Objasnila je i kako je ona, nakon dugog razmišljanja i neprospavanih noći, odlučila Slavici Šota reći što o njezinim unucima govori načelnik riječke krim policije.

Iskaz glavne svjedokinje bio je, prema svemu sudeći, presudan i za ponovno pokretanje istrage protiv policijskog načelnika.

”Pet dana prije odlaska u Karlovac Željko joj je gurnuo dva prsta u grkljan i kazao joj je da će joj izvaditi grkljan jer tako se radilo u ratu. Uspjela je pobjeći, išla je na hitni trakt na Sušak. Međutim, on ju je presreo automobilom”, stoji u zapisniku dotične sa svjedočenja na sudu.

Izuzev zapisnika sa sudskog svjedočenja, Provjereno je došlo i u posjed e-maila u kojem je Kruneš slao prijetnje svojoj bivšoj partnerici.

O optužbama obitelji Šota oglasio se i odvjetnik Željka Kruneša s dopisom u kojemu je naveo kako je protiv njegova klijenta odbačena kaznena prijava te kako se do trenutka slanja dopisa protiv njega niti pred jednim nadležnim državnim odvjetništvom ili redovnim sudom u Republici Hrvatskoj ne vodi niti jedan kazneni postupak u kojem bi se on nalazio u procesnoj ulozi okrivljenika.

Međutim, nakon svjedočenja bivše partnerice ponovno je pokrenuta straga s novim elementima”, naveli su početkom ožujka na portalu Dnevnik.hr.

Informaciju o (navodnoj) suspenziji donedavnog policijskog načelnika Željka Kruneša pokušali smo provjeriti u Policijskoj upravi primorsko goranskoj, u Ravnateljstvu policije te u MUP-u:

”Je li točna informacija – objavljena u pojedinim medijima – da je donedavni nečelnik krim policije PU primosko – goranske Željko Kruneš, suspendiran i udaljen iz službe? Zbog čega je (ako jest) Željko Kruneš suspendiran?

Jesu li razlog njegove suspenzije kaznene prijave koje su podnijele gdje Slavica Šota i njezina kćer Josipa Novaković, u vezi s najavama (prijetnjama) dojučerašnjeg načelnika Kruneša da će ubiti njihovu djecu, odnosno unuke?

Je li razlog suspenzije iskaz bivše partnerice Željka Kruneša, koja je potvrdila da je Kruneš najavljivao (planirao) ubojstvo unuka Slavice Šota i koja je u svojim iskazima na sudu u Opatiji te kasnije istražiteljima kazala da je Kruneš i njoj prijetio, kao i njezinu djetetu, da ju je fizički napadao, da je službenim policijskim automobilom udario u njezin automobil?

Je li i nešto drugo razlog suspenzije policijskog službenika Željka Kruneša?

Zašto nadležni u MUP-u i u Ravnateljstvu policije nisu puno ranije djelovali i suspendirali policijskog službenika Kruneša, budući da su Slavica Šota i Josipa Novaković prijetnje Željka Kruneša – da će ubiti djecu  (upućene i sa službenog e-maila i s mobitela) prijavile još prije pet godina? Kakva je daljnja procedura, odnosno tko će sada i na koji način odlučivati o sudbini policijskog službenika Željka Kruneša?”, upitali smo glasnogovornike MUP-a, Ravnateljstva policije te PU primorsko goranske (upit smo poslali 13. travnja u prijepodnevnim satima)

No, do objavljivanja ovog teksta, odgovore na ova pitanja nismo dobili.


Pravobraniteljica za djecu nije se ni oglasila vezano uz prijetnje djeci!

Valja napomenuti da smo još 11. ožujka 2020., upit u vezi sa slučajem prijetnji ubojstvom djece poslali na e-mali Pravobraniteljice za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

”Što ste, iz Ureda pravobraniteljice za djecu, učinili nakon nedavne emisije Provjereno na Novoj TV, u kojoj je bilo detaljno opisano kako se dvije žene već dugo suočavaju s jezivim prijetnjama smrću njihove djece?

Jeste li se informirali o cijelom tom  slučaju? Što ste Vi kao pravobraniteljica za djecu učinili ili ćete učiniti da se ova djeca zaštite, da se slični slučajevi ne ponove i da se odgovorni sankcioniraju?”, upitali smo pravobraniteljicu Pirnat Dragičević prije više od mjesec dana.

No do danas baš nikakav odgovor od pravobraniteljice djece nismo dobili!

Nismo, također, primijetili da se pravobraniteljica igdje oglasila u vezi s ovim vrlo mučnim slučajem u kojem se mračne prijetnje spominju u kontekstu čak troje djece!

FOTO: Screenshoot videosnimke emisije Provjereno; preslika stranice Panopticum.hr

Bivša partnerica NAČELNIKA riječke KRIM POLICIJE: Tukao me jer sam čula da PLANIRA UBOJSTVO!