TRAŽI RAZRJEŠENJE JANDROKOVIĆA: ‘Blokira Sabor da ne bi kontrolirali Vladu, vrijeđa zastupnike na osobnoj razini’ TRAŽI RAZRJEŠENJE JANDROKOVIĆA: ‘Blokira Sabor da ne bi kontrolirali Vladu, vrijeđa zastupnike na osobnoj razini’
TweetEmailPrint ”Raspravu o povjerenju predsjedniku vlade započeti u 15h popodne, dokazuje otvorenu namjeru gušenja parlamentarizma te onemogućavanja demokratskog i civiliziranog dijaloga. Predsjednik Sabora Jandroković,... TRAŽI RAZRJEŠENJE JANDROKOVIĆA: ‘Blokira Sabor da ne bi kontrolirali Vladu, vrijeđa zastupnike na osobnoj razini’


”Raspravu o povjerenju predsjedniku vlade započeti u 15h popodne, dokazuje otvorenu namjeru gušenja parlamentarizma te onemogućavanja demokratskog i civiliziranog dijaloga. Predsjednik Sabora Jandroković, vodi Hrvatski sabor na način da ga onesposobi. Blokiranje rada Sabora jest jedan od ključnih udaraca hrvatskom pravnom poretku, a koja za posljedicu ima neviđenu korupciju”, ističe Vidović Krišto

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto izvijestila je danas da će idući tjedan započeti s prikupljanjem potpisa zastupnika za razrješenje Gordana Jandrokovića s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora, smatrajući da onemogućuje parlamentu da kontrolira vladu.

Vidović Krišto smatra da Jandroković vodi Hrvatski sabor “na način da ga onesposobi, kako ne bi bio u mogućnosti kontrolirati vladu, što je ustavna i demokratska obveza hrvatskog parlamenta”, navela je u priopćenju.

”Jučerašnje vođenje sjednice Hrvatskog sabora, od strane njegovog predsjednika Gordana Jandrokovića, jest nova razina deformiranja institucija hrvatske države i razgradnje parlamentarne kulture u Hrvatskoj.
Raspravu o povjerenju predsjedniku vlade započeti u 15h popodne, dokazuje otvorenu namjeru gušenja parlamentarizma te onemogućavanja demokratskog i civilizaranog dijaloga.
Predsjednik Sabora Jandroković, vodi Hrvatski sabor na način da ga onesposobi, kako Sabor ne bi bio u mogućnosti kontrolirati vladu, što je ustavna i demokratska obveza hrvatskog parlamenta. Blokiranje rada Sabora jest jedan od ključnih udaraca hrvatskom pravnom poretku, a koja za posljedicu ima neviđenu korupciju koja vlada Hrvatskom.
Gordan Jandroković koji je kroz cijeli svoj politički vijek, vjerni suradnik korumpiranih struktura, kao i dobar dio hrvatske političke scene, postao je imun na zdravorazumne i svakom vidljive činjenice.
Na jučeršanjoj se sjednici na razumljivo formulirane argumente o njegovom sudjelovanju u korupciji pravio kao da te argumente ne čuje, tvrdio da nisu izrečeni i vrijeđao zastupnike na osobnoj razini. Takva osoba ne može biti predsjednik Sabora, ali ni akter političkog života demokratske Hrvatske.
Sljedeći tjedan ću započeti s prikupljanjem potpisa drugih zastupnika u Hrvatskom saboru kako bi Gordan Jandroković bio razriješen s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora”, stoji u priopćenju zastupnice Karoline Vidović Krišto i predsjednice OIP-a.