Više od tisuću učenika na nekoliko dana bit će MALI NOVINARI, PISCI, PJESNICI I GLUMCI Više od tisuću učenika na nekoliko dana bit će MALI NOVINARI, PISCI, PJESNICI I GLUMCI
TweetEmailPrint Za vrijeme trajanja smotre, od 18. do 21. veljače, djeca će u pratnji učitelja i nastavnika predstaviti svoje književne i novinarske uratke, sudjelovat... Više od tisuću učenika na nekoliko dana bit će MALI NOVINARI, PISCI, PJESNICI I GLUMCI


Za vrijeme trajanja smotre, od 18. do 21. veljače, djeca će u pratnji učitelja i nastavnika predstaviti svoje književne i novinarske uratke, sudjelovat će na okruglim stolovima te će se predstaviti pojedinačnim i grupnim scenskim nastupima

Danas je u Satiričkome kazalištu Kerempuh zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević otvorila LiDraNo 2019., 28. smotru literarnoga, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a  u organizaciji Grada Zagreba, OŠ Antuna Gustava Matoša i prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

”Sretna sam što sam i ja s vama dio ovog, dječjim entuzijazmom i iskrenošću prožeta susreta ideja, kreativnosti i mladosti našeg grada koja će pred nas podastrijeti nadahnute riječi i stihove te bogatstvo svoga duha i mašte”, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević.

Zamjenica je također dodala kako ova smotra pruža priliku za susrete s djecom, ali i s mentorima i voditeljima programa koji tijekom godine pripremaju osnovnoškolce i srednjoškolce za nastup na LiDraNu.

Osim zamjenice prisutnima se obratila i Jadranka Žarković-Pečinković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Naglašavajući kako joj je veliko zadovoljstvo biti na ovome festivalu kreativnosti, ravnateljica Žarković-Pečinković je također dodala: u našem odgojno-obrazovnom sustavu moramo njegovati kreativnu komponentu jer s pomoću nje mladi mogu iskazati svu svoju maštu, entuzijazam i ljubav prema onome što rade te mogu otkrivati nove i začudne svjetove.

Antonio Jurčev, ravnatelj OŠ A. G. Matoš i predsjednik Povjerenstva za provedbu LiDraNa 2019. je rekao kako Zagreb i učenici ovih dana žive LiDranNo. Djeca ovdje mogu pokazati sve svoje umjetničke sklonosti te mogu biti mali novinari, pisci, pjesnici i glumci, zaključio je ravnatelj Jurčev.

Za vrijeme trajanja smotre, od 18. do 21. veljače, više od tisuću učenika u pratnji učitelja i nastavnika – mentora će predstaviti svoje književne i novinarske uratke, sudjelovat će na okruglim stolovima te će se predstaviti pojedinačnim i grupnim scenskim nastupima.