BAREM NOĆ U TOPLOM: Zbog iznimne hladnoće, osiguran izvanredni smještaj za beskućnike BAREM NOĆ U TOPLOM: Zbog iznimne hladnoće, osiguran izvanredni smještaj za beskućnike
TweetEmailPrint Osobama koje borave na otvorenom i nemaju drugi odgovarajući smještaj, pruža se  mogućnost boravka u toplom prostoru za vrijeme trajanja nepovoljnih zimskih uvjeta... BAREM NOĆ U TOPLOM: Zbog iznimne hladnoće, osiguran izvanredni smještaj za beskućnike


Osobama koje borave na otvorenom i nemaju drugi odgovarajući smještaj, pruža se  mogućnost boravka u toplom prostoru za vrijeme trajanja nepovoljnih zimskih uvjeta uz suhi obrok i topli napitak. Dežurstvo je organizirano od 19,00 navečer do 07,00 sati ujutro

Zbog iznimno hladnih i nepovoljnih vremenskih uvjeta, Grad Zagreb je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb od četvrtka 9. veljače osigurao izvanredni smještaj za beskućnike (uz suhi obrok i topli napitak), u Ulici Grada Vukovara 235.

”Na taj način osobama koje borave na otvorenom i nemaju drugi odgovarajući smještaj, pruža se  mogućnost boravka u toplom prostoru za vrijeme trajanja nepovoljnih zimskih uvjeta. Dežurstvo je organizirano od 19,00 navečer do 07,00 sati ujutro.

Podsjećamo kako je privremeni smještaj beskućnika osiguran u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, u Velikoj Kosnici, te Caritasom Zagrebačke nadbiskupije u Sesvetskom Kraljevcu. Ukupan kapacitet je 150 korisnika, a trenutno je slobodno 50-ak mjesta.

U svrhu osiguranja prehrane, beskućnici koji nisu obuhvaćeni uslugom privremenog smještaja, imaju pravo na prehranu u pučkoj kuhinji na lokacijama: Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6 te u Župi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Pored prenoćišta i prehrane, Grad Zagreb osigurava financijska sredstva za rad dva dnevna boravka za beskućnike u organizaciji Udruge Dom i Udruge Pet plus”, stoji u obavijesti Grada Zagreba.

Valja napomenuti da beskućnici koji nisu prijavljeni u Zagrebu (a takvih je sve više) nemaju pravo na prehranu u pučkim kuhinjama Grada Zagreba, no zato su uvijek dobro došli u Pučku kuhinju franjevaca na Svetom Duhu.

FOTO: ilustracija