Blokirani idu na izbore: U EU parlamentu možemo SRUŠITI NEMORALNE ZAKONE i vratiti život u RH! Blokirani idu na izbore: U EU parlamentu možemo SRUŠITI NEMORALNE ZAKONE i vratiti život u RH!
'plijeni se i dalje imovina maloljetnika, nemoćnih, siromašnih'

Blokirani idu na izbore: U EU parlamentu možemo SRUŠITI NEMORALNE ZAKONE i vratiti život u RH!

Hrvatska 3. siječnja 2019. D.K.

TweetEmailPrint Sramotno bešćutan odnos bivše i sadašnje vlasti, odnosno institucija RH, prema mukama i nepravdi kojima su izloženi ovršeni i blokirani građani nesumnjivo je... Blokirani idu na izbore: U EU parlamentu možemo SRUŠITI NEMORALNE ZAKONE i vratiti život u RH!


Sramotno bešćutan odnos bivše i sadašnje vlasti, odnosno institucija RH, prema mukama i nepravdi kojima su izloženi ovršeni i blokirani građani nesumnjivo je jedna od najcrnjih mrlja i najvećih nepravdi u povijesti samostalne Hrvatske. Upravo zato, prema svemu sudeći, predstavnici Blokiranih odlučili su izaći na izbore te pokušati mijenjati sramotne zakone

Među mnogim neispunjenim predizbornim obećanjima vladajuće većine ponajviše strši ono da će pomoći blokiranim i ovršenim građanima, odnosno da će korjenito izmijeniti duboko nepravedni ovršni zakon (kozmetičke promjene koje su dosad na tom polju učinjene toliko su beznačajne i smiješne, da ih je bolje i ne spominjati).

Jer ‘zakon ubojica’ još uvijek nije izmijenjen, no i kada bude usvojen novi, velikoj većini armije od preko 300.000 blokiranih i ovršenih građana, položaj, prema svemu sudeći, neće biti olakšan. Čak štoviše, stanje bi im moglo biti još i gore nego danas, tvrde mnogi analitičari predloženih promjena.

Sramotno bešćutan odnos bivše i sadašnje vlasti, odnosno institucija Republike Hrvatske, prema mukama i nepravdi kojima su izloženi ovršeni i blokirani građani nesumnjivo je jedna od najcrnjih mrlja i najvećih nepravdi u povijesti samostalne Hrvatske.

Zbog svega navedenog, članovi Udruge Blokirani postali su jedni od najžešćih kritičara aktualnog ministra pravosuđa, Dražena Bošnjakovića, ali i Vlade premijera Plenkovića (kao što su bili jednako kritični i prema ministru Orsatu Miljeniću i Milanovićevoj vladi).

Na Staru godinu Blokirani su na svojoj Facebook stranici objavili da će se kandidirati na predstojećim izborima za EU parlament:

”Sigurno znate za “butterfly effect”, to je uvjerenje da je na svijetu sve povezano da jedva primjetno pokretanje leptirovih krila na jednom mjestu može izazvati tajfun na mjestu tisuće kilometara udaljenom. Blokirani, kroz svoje predstavnike u EU Parlamentu, mogu srušiti nenormalne zakone hrvatskih apsolutističkih vladara i vratiti život u Hrvatsku!
Borimo se za vas, branimo vas i volimo sve vas, koje vlast ne voli. Samo mi, Udruga Blokirani”, napisali su ‘Blokirani’ na svojoj FB stranici na Silvestrovo, te su istovremeno čestitali Novu godinu svojim članovima i podržavateljima.

Nekoliko dana ranije, na istoj su stranici objavili, ukratko, što zamjeraju aktualnoj, ali i prethodnim vladama:

”Republika Hrvatska mnoge prizemne interese umata u uznesene riječi, i usporedo drakonski, kažnjava, blokira i plijeni imovinu velikog broja već siromašnog stanovništva.

Razvija pravnu kulturu kojom nema jamstva na pošteno suđenje, nema prethodne obavijesti o blokadi svih računa, nema zastare, nema olakotnih okolnosti.

Plijeni se, izvršnim modelom zakona, u pojedinim slučajevima čak i imovina maloljetnika, nemoćnih građana treće dobi, siromašnih, bolesnih i nezaposlenih, socijalno ugroženim obiteljima oduzima se jedini dom, promovira se industrija ovrha!

Dugovi rastu uslijed nagomilanih dodatnih troškova; zatezne kamate uništavaju malu privredu i kućanstva.

Opis 5 godina aktivnog djelovanja Udruge Blokirani; baza podataka Udruge od 52.768 članova, ljudskih sudbina.

U zemlji koja nije informatički dovoljno educirana forsiraju se elektronske dražbe preko FINE, dražbe imovine propalih obrtnika, poljoprivrednika, biših malih trgovaca, ulazi u dom silom, u pratnji bravara, sudskog ovršitelja, bez prisutnosti vlasnika, uzima jamcima, sudužnicima, uporedo …

Kroz posljedice takvih odluka „naše države“, svijet se mnogima, doslovce preko noći ruši na glavu i obilježi ih, zauvijek.

Obrazac nepoštivanja pojedinca, otimanja privatne imovine podsjeća nas da su u regiji postojali raniji oblici pravne kulture, utemeljeni na specifičnim pravnim tradicijama tih zemalja, autoritarnosti društvenih suodnosa, s kojima još nismo raščistili.

Moguće je da RH, sličnim uzorkom, opet nastoji prevariti povijest?

Možda raznoliki uzroci primjene drakonskih ovršnih zakona u RH imaju više zajedničkog sa općim obrascima političko-pravne kulture i pravne tradicije NDH i SFRJ, a manje s općim obrascima europske (zapadne) pravne kulture i pravne tradicije Europske unije?

RH je, za razliku od NDH i SFRJ, nesumnjivo demokratska država, članica Europske unije, no u ovršnoj pravnoj praksi vidimo previše pravne kulture iz nekih prošlih vremena, previše autoritarnosti vlasti, i previše partikularnih interesa, premalo Ustava, malo pravne stečevine Europske unije, ozbiljan nedostatak uvažavanja Konvencije o zaštiti ljudskih prava, previše totalitarnog, i premalo građanskog društva”, stoji u objavi koju je potpisala Miriam Kervatin, predsjednica Udruge Blokirani.

foto: FB stranica Udruge Blokirani, preslika YOUTUBE objave