DEBAKL, A SVI O TOME ŠUTE: Zašto se mnogi boje napisati da je Dinamo ovaj put bio OČAJNO LOŠ?! DEBAKL, A SVI O TOME ŠUTE: Zašto se mnogi boje napisati da je Dinamo ovaj put bio OČAJNO LOŠ?!
TweetEmailPrint Ako smo prije dva mjeseca bili oduševljeni i na sva zvona hvalili igru Dinama – nakon prve utakmice u Ligi prvaka – kada... DEBAKL, A SVI O TOME ŠUTE: Zašto se mnogi boje napisati da je Dinamo ovaj put bio OČAJNO LOŠ?!


Ako smo prije dva mjeseca bili oduševljeni i na sva zvona hvalili igru Dinama – nakon prve utakmice u Ligi prvaka – kada su Oršić, Petković i ostali razbili Atalantu s 4 – 0; onda treba priznati da je Atalanta sinoć po igri zaslužila i puno uvjerljiviju pobjedu, odnosno da bi i 5 – 0, ili 6 -1 bio posve realan rezultat, nakon svega što smo vidjeli na stadionu u Milanu. Ukratko, ponizili su i Bjelicu i igrače, a to je bilo vrlo teško i bolno za gledati – ako ste navijali za Dinamo

Svi smo gledali istu utakmicu, svi smo vidjeli da je Dinamo ovoga puta bio iznimno loš i neraspoložen; da je vrlo loš bio i inače sjajni Olmo, da su loši bili i Petković i Oršić, a da su izuzetno loši bili Leovac, Perić, Stojanović i mnogi drugi.

Ne treba prešutjeti da, ovoga puta, na nivou nije bio ni inače vrlo dobri i pouzdani trener Bjelica.

No, trebalo je proći čak dva sata od završetka najgore Dinamove utakmice u zadnjih nekoliko godina, da bilo tko od hrvatskih sportskih novinara, ili stručnih analitičara, ovu bjelodanu istinu u nekom velikom mediju napiše i objavi.

I napokon je, nakon bezbroj politički korektnih no bezdušnih, sterilnih i pomalo kukavičkih izvješća – u kojima se kolege sportski novinari nisu, čini se, ‘šteli nikom zamerit’, istinu progovorio Sergej Jakirović, bivši nogometaš, a danas uspješni trener Gorice.

Njegov osvrt za Index.hr, pod naslovom: ‘Dinamo je još i odlično prošao’, ovdje prenosimo:

”ATALANTA je pretrčala Dinamo, nadigrala ga je i uništila ga  agresijom i energijom. Poučeni iskustvom iz prve utakmice, ovaj put su fantastično markirali Petkovića i Olma, potpuno su ih zaustavili i Dinamo je ostao bez najjačih aduta. Atalanta je od prve do zadnje minute visokim presingom i ritmom od početka uništavala Dinamo i Modri su odlično prošli. Mogla je ova utakmica biti katastrofa.

Dinamo je u 90 minuta imao samo gredu Oršića, dok su igrači Atalante promašili velike prilike! Imali su puno više od igre, dobili su svaki duel, gospodarili su sredinom terena, a Dinamo nije mogao pronaći rješenje za Gomeza koji je bio najbolji igrač utakmice.

Atalanta je razbila Dinamo istim oružjem kao što je Dinamo razbio nju u Maksimiru

Utakmica u Milanu bila je jako slična onoj kad je Dinamo na Maksimiru pregazio Atalantu, ali s jednom razlikom. Dinamo i Atalanta samo su zamijenili uloge. Tamo je Dinamo od  početka dominirao, nametnuo se agresijom i rano je poveo. Večeras je identično odigrala Atalanta. Strpljivo i pametno je gazila svih 90 minuta i žao mi je što to moram reći, ali Dinamo na San Siru nije imao nikakve šanse.

Mnogi se pitaju kako je moguće da je Dinamo u Maksimiru tako nadigrao Atalantu i rezultatski je slomio, a u Milanu je izbjegao katastrofu protiv istog rivala. Dinamo je te večeri imao svoj dan, sve im je polazilo za rukom, baš kao što ovaj put nisu bili ni sjena momčadi koja je Talijanima uvalila četiri komada u prvoj utakmici. Atalanta je bila puna motiva, puna želje da se osveti Dinamu za tu katastrofu i od početka su se postavili tako da su svi igrači točno znali što im je cilj i kako do njega doći.

Porazom u Milanu i remijem Šahtara u Manchesteru, Dinamo sad strahuje čak i za treće mjesto koje vodi u nastavak natjecanja u Europa ligi. Tek sad vidimo koliko su teški oni izgubljeni bodovi protiv Šahtara, pogotovo ona nesretna utakmica u Zagrebu. Dinamo se doveo u situaciju da se mora spašavati na Cityju u zadnjem kolu, a Bjelica neće imati na raspolaganju Perića i Théophile-Catherinea.

Bit će to ogroman problem jer je od uže obrane Bjelica ostao samo na Dilaveru. Opcije su jako sužene i tu je najveći problem Dinama. Stopera može odigrati mali Guardiol, a i ne bi me čudilo da Bjelica odluči spustiti Ademija i s njim u obrani pokuša zakrpati rupe. No bit će jako teško”, piše Jakirović, s kojim se nije teško složiti.

Jer, ako smo prije dva mjeseca bili oduševljeni i na sva zvona hvalili igru Dinama nakon prve utakmice u Ligi prvaka, kada su Oršić, Petković i ostali razbili Atalantu s 4 – 0; onda i večeras treba priznati da je Atalanta po igri zaslužila i puno uvjerljiviju pobjedu; odnosno da bi i 5 – 0, ili 6 -1 bi0 posve realan rezultat(!) nakon svega što smo vidjeli na stadionu u Milanu. Ukratko, ponizili su ih i to je bilo vrlo teško i bolno za gledati – ako ste navijač Dinama.

U zadnjoj utakmici, protiv najbolje momčadi u grupi, vidjet ćemo od čega su sazdani igrači i trener zagrebačke momčadi.