Dijaspora podnosi kaznenu prijavu protiv BELJAKA, traže njegov ODLAZAK IZ SABORA i sa svih drugih pozicija Dijaspora podnosi kaznenu prijavu protiv BELJAKA, traže njegov ODLAZAK IZ SABORA i sa svih drugih pozicija
TweetEmailPrint ”Beljak je ne samo da je opravdao ubojstva članova hrvatskog naroda izvan bivše Jugoslavije u razdoblju između 1945. i 1990. godine, nego je... Dijaspora podnosi kaznenu prijavu protiv BELJAKA, traže njegov ODLAZAK IZ SABORA i sa svih drugih pozicija


”Beljak je ne samo da je opravdao ubojstva članova hrvatskog naroda izvan bivše Jugoslavije u razdoblju između 1945. i 1990. godine, nego je samim time i pozvao na mržnju protiv tih osoba i njihovih potomaka te opravdavanjem ubojstava koja su vršena nad njima pozvao i ohrabrivao na daljnja takva postupanja. Kao osobito otegotnom okolnošću uzima se da se radi o hrvatskom političaru, koji je k tome i zastupnik u Hrvatskom saboru, gradonačelnik jednog hrvatskog grada i predsjednik jedne od većih hrvatskih stranaka”, stoji u tekstu peticije koju su hrvatski iseljenici poslali predsjedniku i zastupnicima Hrvatskog sabora te članovima Vlade RH

‘Podnosi se kaznena prijava protiv gospodina Krešimira Beljaka, zastupnika, predsjednika Hrvatske seljačke stranke i gradonačelnika grada Samobora. Krešimir Beljak je navedenim komentarom, javno objavljenim na popularnoj društvenoj mreži, svjesno izrazio jasan i nedvosmislen govor mržnje usmjeren prema Hrvatima u iseljeništvu, skupini ljudi koja je aktivno pomagala i bila uključena u izgradnji naše domovine.

Uz kaznenu prijavu, Crodiaspora skupa s partnerima u hrvatskom iseljeništvu, uputila je i peticiju predsjedniku Hrvatskog Sabora, članovima Vlade Republike Hrvatske i zastupnicima u Hrvatskome Saboru, u kojoj u ime hrvatskog iseljeništva, zahtijeva neposrednu neponištivu ostavku Krešimira Beljaka kao zastupnika u Hrvatskom Saboru i kao gradonačelnika grada Samobora.

Nova generacija hrvatskih iseljenika hoće pomoći, a ne biti vrijeđana

Smatramo i čvrsto vjerujemo da navedeno ponašanje nekoga tko je aktivni zastupnik hrvatskog parlamenta i na službenoj dužnosti, je potpuno neprihvatljivo i nedopustivo te nema mjesta u suvremenom hrvatskom društvu.

Nova generacija hrvatskog iseljeništva spremna je pomoći u napredovanju Hrvatske, a ne biti vrijeđana i ponižena!

Sukladno tome Republika Hrvatska, treba premostiti političku, socijalnu i ekonomsku prazninu između iseljenih Hrvata i njihove domovine”’, napisao je na svom Facebook profilu Mate Paškanović Pavković,  predsjednik udruge Crodiaspora, koja u listopadu organizira Crodiaspora summit 2020  na Braču.

Pozvao je svoje pratitelje na Facebooku da potpišu peticiju te podijelio link s tekstom peticije na engleskom, španjolskom i hrvatskom jeziku: Resignation of Krešo Beljak from Croatian Parliament’

”Poštovani Predsjedniče sabora, Članovi hrvatske vlade i Zastupnici u Hrvatskome saboru,

Mi, Hrvati iz hrvatskog iseljeništva, pišemo ovu peticiju jer tražimo neposrednu ostavku Kreše Beljaka kao zastupnika u Hrvatskom Saboru i kao gradonačelnika grada Samobora.dana 11. siječnja 2020. godine, oko 23,00 sati, putem svog službenog korisničkog računa na internetskoj stranici www.twitter.com na koju se prijavljuje pod korisničkim imenom @KBeljak, na komentar korisnika @renatorancic da je od 1945. do 1990. godine jugoslavenska protuobavještajna služba Služba državne sigurnosti poznatija kao UDBA (Uprava državne bezbednosti) izvršila više od 100 političkih ubojstava izvan Jugoslavije objavio komentar na engleskom jeziku sadržaja:„Over 100??? Obviously not enough. We sow who did the shit and who made all of the wars from 91. to 99. Fascist in ex-Yu and in other countries who unfortunately escaped UDB-a.“

odnosno u prijevodu na hrvatski jezik:

‘Preko 100??? Očito ne dovoljno’

„Preko 100??? Očito ne dovoljno. Vidjeli smo tko je napravio sranja i tko je pokrenuo sve ratove od 91. do 99. godine. To su bili fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli UDBA-i.“

dakle da je putem računalnog sustava javno poticao na nasilje i mržnju usmjerenu prema pripadnicima hrvatskog naroda izvan domovine samo zbog činjenice da se radi o Hrvatima koji su nakon II. svjetskog rata napustili prostor tadašnje Jugoslavije i njihovim potomcima pa je time počinio kazneno djelo protiv javnog reda u obliku javnog poticanja na nasilje i mržnju, opisano i kažnjivo po čl. 325. st. 1., u vezi st. 4. istog članka Kaznenog zakona.

Navedenim postupanjem okrivljenik ne samo da je opravdao ubojstva članova hrvatskog naroda izvan bivše Jugoslavije u razdoblju između 1945. i 1990. godine, nego je samim time i pozvao na mržnju protiv tih osoba i njihovih potomaka te opravdavanjem ubojstava koja su vršena nad njima pozvao i ohrabrivao na daljnja takva postupanja.

Kao osobito otegotnom okolnošću uzima se da se radi o hrvatskom političaru, koji je k tome i zastupnik u Hrvatskom saboru, gradonačelnik jednog hrvatskog grada i predsjednik jedne od većih hrvatskih stranaka, te je stoga vrlo dobro svjestan da zbog tih svojih funkcija može utjecati i utječe na veći broj građana, odnosno može ih potaknuti na mržnju i nasilje.

S poštovanjem zahtjevamo da Hrvatski Sabor razriješi Krešu Beljaka i oslobodi ga  njegovih političkih dužnosti. Zatim, također zahtjevamo da iskoristite ovu priliku za izgradnju nove budućnosti koja će riješiti političke praznine zbog dugogodišnjeg zapuštanja. Nova generacija hrvatskog iseljeništva je spremna pomoći u napredovanju Hrvatske. Pružite nam priliku, dajte nam odgovornost i resurse kako bismo mogli biti uspješni u pomaganju lijepe naše.

U nadi je spas”, stoji u tekstu peticije koja se dijeli na društvenim mrežama i koja iz sata u sat ima sve više potpisa.