Evo dokaza da je Linić sucima i policajcima DIJELIO STANOVE i tako ih VEZAO UZ SEBE! Evo dokaza da je Linić sucima i policajcima DIJELIO STANOVE i tako ih VEZAO UZ SEBE!
TweetEmailPrint ”Protiv Linića sam podnio bezbroj kaznenih prijava, no državno odvjetništvo nije mi odgovorilo niti na jednu. Nije ni čudo, ako znamo da je... Evo dokaza da je Linić sucima i policajcima DIJELIO STANOVE i tako ih VEZAO UZ SEBE!


”Protiv Linića sam podnio bezbroj kaznenih prijava, no državno odvjetništvo nije mi odgovorilo niti na jednu. Nije ni čudo, ako znamo da je Linić podijelio brojne stanove sucima i drugim ljudima iz pravosuđa. Dao je stan predsjednici Općinskog suda Gordani Kosić, stečajnoj sutkinji Ljiljani Ugrin, sutkinji Iki Šarić, državnim odvjetnicima, policajcima”, ističe Smokvina

stanovi sucimaPortal Promise.hr u posjedu je dokumenta Grada Rijeke koji crno na bijelo potvrđuje da je Slavko Linić, u vrijeme dok je bio gradonačelnik Rijeke, izvan liste prioriteta i po osobnom kriteriju dodjeljivao gradske stanove predsjednicima i sucima riječkih sudova te visokopozicioniranim riječkim policajcima (uz super povoljan najam, a kasnije su ih mogli vrlo jeftino otkupiti).

Taj dokument, kojeg je potpisala Doris Šajn, gradska službenica za informiranje, potvrđuje, po svemu sudeći, riječi Slavice Šote, aktivistice riječkog Pokreta otpora, koja tvrdi da je Slavko Linić privilegiran na riječkim sudovima te da bi zbog toga riječki sudovi trebali biti izuzeti u sporovima u kojima sudjeluje Linić.

Podsjetimo da je Slavica Šota tražila je da joj se zbog tužbi Slavka Linića za klevete sudi izvan Rijeke, a po mogućnosti i izvan Hrvatske, no Vrhovni sud je prije par dana odbacio taj njezin zahtjev!

Sudski postupak temeljem dviju privatnih tužbi zbog klevete i uvrede – koje je protiv Slavice Šota podnio Slavko Linić, održat će se tako na riječkom Općinskom sudu. Sudit će sutkinja Tatjana Čargonja, unatoč Šotinom zahtjevu za izuzeće te sutkinje. Šotina protutužba protiv Linića je, s druge strane, odbijena!

Vrhovni sud stao na stranu Linića

”Zanimljivo da nadležna tijela ne vide razloga da se udovolji mom zahtjevu za izuzećem riječkog suda, premda je opće poznato da je Slavko Linić, kao gradolnačelnik Rijeke, predsjednicima riječkih sudova, pojedinim sucima, kao i djelatnicima policije dodjeljivao stanove.
Slavko Linić na tom istom sudu pod zakletvom laže da ne pozna predsjednika Županijskog suda Veljka Miškulina, što sud prihvaća, iako smo dali dokaze da Linić ne govori istinu. Da je to jedina njegova laž još bi mu progledali kroz prste. Zanimljivo je da sam četiri dana prije izbora dobila riješenje gdje se odbija moja tužba protiv Linića jer mu nisu skinuli imunitet, a rok za žalbu je 3 dana. Normalno da sam se žalila i navela da tražim od suda da sačeka ishod izbora jer vjerujem da Slavko Linić nakon toga neće više imati imunitet. Sada čekam odgovor njegovog suda”, napisala je Slavica Šota na facebook profilu Pokreta otpora, uz pojašnjenje da je prisiljena na taj način komunicirati s javnošću, jer joj riječki Novi list, sklon Liniću, odbija objaviti reagiranja na tekstove u kojima Šotu novinari gotovo u pravilu proglašavaju incidentnom osobom, a Linića uglednikom bez grijeha?!

”Stalno otvaraju nove parnice, da bi nas financijski dotukli. Na riječkom Općinskom sudu nemoguće je boriti se, jer je taj sud pristran. Zato ću na ročište pozvati javnost, pozvat ću i hrvatskog premijera, da svi vide što se događa. Možete misliti da su policijski načelnici i suci objektivni nakon što su od Linića dobili gradski stan. Javnost je moj jedini spas”, napominje Slavica Šota, čije riječi izrečene nedavno na televiziji Kanal R još uvijek zvone u gradu Rijeci, a i šire.

Šokantnu priču o naručenom ubojstvu djece mediji prešućuju

”Istina je da je načelnik riječke Kriminalističe policije, Željko Kruneš organizirao gaženje mojih unuka. Načelnikov nećak je to trebao učiniti, a sudac istage već je bio spreman osloboditi ga krivnje jer boluje od epilepsije”, javno je uoči izbora, u eteru izjavila Slavica Šota te tako šokirala voditelja emisije.

”Angažirati suca istrage može netko tko je iznad njega. Iznad njega je Veljko Miškulin (predsjednik Županijskog suda u Rijeci). Imam razloga sumnjati da su ubojstvo naručili Veljko Miškulin, Slavko Linić i Mirko Pavičić”, rekla je potom najpoznatija članica riječkog Pokreta otpora.

Podjetimo ovdje da je portal Promise.hr jedan od rijetkih hrvatskih medija koji je izvještavao o činjenica da je Slavica Šota kazneno prijavila načelnika Kriminalističke policije u Rijeci, Željka Kruneša, zbog sumnje da je naručio ubojsto jednog od njezinih unuka (istražni postupak je u tijeku).

Šota je istražiteljima predala audio snimku razgovora sa bliskom prijateljicom Kruneša, koja je, sudeći po snimci, zbog grižnje savjesti i činjenice da nije mogla mirno spavati s mišlju da bi nedužna djeca mogla stradati, Slavicu Šotu upozorila na ono što Kruneš, navodno, priprema.

Audio snimka objavljena je na facebook stranice Pokreta otpora, djeluje vrlo uvjerljivo, dok preslike SMS komunikacije Slavice Šota i njezine kćeri sa ženom koja ih je upozorila na opasnost, a koja je kasnije bila, navodno, u strahu da se njezin prijatelj ne osveti njoj ili njezinoj djeci jer ga je odala, daju, po svemu sudeći, dodatnu vjerodostojnost cijeloj ovoj priči.

Da riječki sud, ali i riječko državno odvjetništvo, kao i policija nisu objektivni kada je Slavko Linić u pitanju, tvrdi i inženjer elektrotehnike i švicarski poduzetnik Radovan Smokvina.

”Protiv Linića sam podnio bezbroj kaznenih prijava, no državno odvjetništvo nije mi odgovorilo niti na jednu. Nije ni čudo, ako znamo da je Linić kao gradonačelnik Rijeke podijelio brojne stanove sucima i drugim ljudima iz pravosuđa. Dao je stan dojučerašnjoj predsjednici Općinskog suda Gordani Kosić, stečajnoj sutkinji Ljiljani Ugrin, sutkinji Iki Šarić, državnim odvjetnicima, policajima i mnogim drugima. Tako ih je kupio i oni njega u pravilu ne diraju”, tvrdi i Smokvina.

Potom je opisao način na koji je Linić, prema njegovim riječima, zaustavio život u Rijeci, nakon čega je, kako kaže, navukao rukavice i krenuo u ‘eutanaziju’ cijele Hrvatske.

”Kada je devedesetih postao gradonačelnik otvorio je poduzeće Grad Rijeka i gotovo sve što je postojalo postalo je vlasništvo Grada. Smislio je ogromne komunalne naknade, povećao ih za čak 700 posto, te je tako u vrijeme rata bezobzirno gulio sva riječka poduzeća. ‘Torpedo’ je moralo plaćati silne milijune komunalne naknade za vrijeme rata, što je tu tvrtku, kao i mnoge druge, na koncu i uništilo. Svu riječku industriju uništo je na sličan način i zato tu Linićevu politiku i nazivam strukturnim genocidom. Kroz politiku stečajeva kasnije su pljačkali imovinu uništenih tvrtki poput Torpeda. Stečaj Torpeda ogledan je primjer takve pljačke. Sve je osmišljeno na način da nitko ne osporava isplatu vjerovnika, jer se svi boje prevelikih sudskih troškova, zbog čega ne bi ostalo novca za isplatu ostalih vjerovnika. Stečajna mafija tako u miru može pljačkati. Sve to je organizirao Linić, a svi koji su uključeni u te prljave poslove međusobno se štite”, napominje Smokvina.

Policija i DORH prikrivaju kriminal

Pojašnjava da je ranih devedesetih htio u Rijeci otvoriti tvrtku, jer tada još nije znao da se u Hrvatskoj događa organizirana pljačka investiora.

”Htio sam kupiti zemljište za malu tvornicu, no na kraju sam za obično smetlište morao mjesečno plaćati čak 10.000 njemačkih maraka komunalne naknade. Kasnije se taj iznos popeo čak do 18.200 maraka mjesečno (plaće su 1994.bile 200 DEM)! Uložio sam milijun eura u tu industrijsku zonu, a oni su me izbacili, da me kasnije ne bi ni priznali kao vjerovnika. Godinama sam zbog toga na sudu – ispričao je ranije Smokvina, te dodao da je kroz dugogodišnju pravnu bitku spoznao da Općinsko državno odvjetništvo, Županijsko državno odvjetništvo, DORH, USKOK i Policija u stvari prikrivaju kriminal i sudjeluje u njemu, jer nikada niti jedan suvisli odgovor na brojne dopise i kaznenene prijave od njih nije dobio.

”Znate li da su odmah nakon osamostaljenja u hrvatskom Saboru poništili Zakon o porijeklu imovine? Učinili su to da bi mogli pljačkati. Nema sumnje da Udba stoji iza velike pljačke Hrvatske koja je isplanirana i započeta još prije 1990. godine. Njihovi ljudi, koji prije devedesete nisu imali ništa, a koji sada imaju sve, isprepleteni su i umreženi kroz nadzorne odbore brojnih tvrtki, kroz političke, pravosudne, financijske i druge visoke položaje. Perković zna sve. Imena i imovinu. I u Njemačkoj bi mogao progovoriti. Oni to znaju i zato ga nisu htjeli izručiti”, zaključuje Smokvina.

I sudac Kolakušić prozvao Linića

Ono što tvrde Smokvina i Šota, zapisano je i u knjizi ‘Stečajna mafija‘. Ta je knjiga zbir izlaganja svih znanstvenika, sudaca i aktivista koji su sudjelovali na okruglom stolu o stečajevima i predstečajnim nagodbama.

”Stečaj je prikrivanje pretvorbenog kriminala. Stečaj u Europi čuva zdravo tkivo poduzetništva, no u Hrvatskoj u stečaj idu i tvrtke koje imaju uvjete za rad, dok one koje su čak i 3000 dana u blokadi ne idu u stečaj. Dok je stanje takvo, pravi investitori neće dolaziti u Hrvatsku ”, naglasio je sudac Mislav Kolakušić na predstavljanju knjige ‘Stečajna mafija’. Zanimljivo je da je u toj knjizi upravo Slavko Linić najspominjanija osoba i glavni negativac priče o kriminalu koji se uz stečajeve veže.

Politolog Darko Petričić, urednik ‘Stečajne mafije’, istaknuo je u uvodu knjige da je idejni začetnik stečajeva i predstečajnih nagodbi koji su ‘trebali biti rješenje za spas hrvatskog gospodarstva’, a koji su poslužili da se dovrši i ‘zacementira’ kriminal iz pretvorbe i privatizacije, upravo Slavko Linić. Petričić kao glavne negativnosti stečajeva ističe, između ostaloga, da su pojedini suci vodili više od stotinu stečajeva te kao rekorderku navodi riječku sutkinja Ljiljanu Ugrin, koja je vodila čak 218 stečajeva, a koja se u knjizi proziva da sudi u korist mafije. Urednik knjige dodaje da je ista sutkinja, koje li koincidencije, dobila stan od bivšeg gradonačelnika Rijeke, a kasnijeg kreatora stečajne politike  – Slavka Linića.

U takvim okolnostima, Slavica Šota s pravom traži pomoć i podršku hrvatske javnosti. Jer, nakon svega navedenog, postoje itekako opravdani razlozi za sumnju da suđenje u postupku Linić protiv Šote na riječkom sudu neće biti nepristrano.