Fotografije govore više od 1000 riječi: Otvorena izložba ”Vukovar i Škabrnja u Zagrebu 29 godina poslije” Fotografije govore više od 1000 riječi: Otvorena izložba ”Vukovar i Škabrnja u Zagrebu 29 godina poslije”
TweetEmailPrint Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Ljiljana Alvir, je kazala da na ovaj način odajemo pijetet svim nestalim i stradalim... Fotografije govore više od 1000 riječi: Otvorena izložba ”Vukovar i Škabrnja u Zagrebu 29 godina poslije”


Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Ljiljana Alvir, je kazala da na ovaj način odajemo pijetet svim nestalim i stradalim i da svima poručujemo da ratne strahote nismo zaboravili ni 29 godina poslije. ”Apeliram na zajedništvo i danas kako bismo zaštitili sve one koji su na bilo koji način ugroženi ovom pandemijom”, dodala je

Gradonačelnik Milan Bandić danas je (16. studenoga) u auli Gradske uprave otvorio izložbu ”Vukovar i Škabrnja u Zagrebu 29 godina poslije” što ju tradicionalno organiziraju udruge ”Vukovarske majke” i Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik Bandić je podsjetio da je u obrani Vukovara život položilo više od 80 Zagrepčana te da je u tim teškim ratnim vremenima na zagrebačkome području zbrinuto oko 5.000 Vukovaraca. ”Izložene fotografije govore tisuću riječi, a podsjetnik su na sve pale u obrani ovoga grada i naše države. Hvala im za sve!”, rekao je gradonačelnik.

Predsjednica Saveza Ljiljana Alvir je kazala da na ovaj način odajemo pijetet svim nestalim i stradalim i da svima poručujemo da ratne strahote nismo zaboravili ni 29 godina poslije. ”Apeliram na zajedništvo i danas kako bismo zaštitili sve one koji su na bilo koji način ugroženi ovom pandemijom”, dodala je.

Prisutne je pozdravio predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba Ante Tandara te predsjednik Kluba veterana 148. brigade HV-a i suorganizator izložbe Milan Zanoški.

FOTO: Zagreb.hr