Hrvatica postala MISS UNIVERSE Bolivije, govori tri jezika, osvajala matematičke olimpijade Hrvatica postala MISS UNIVERSE Bolivije, govori tri jezika, osvajala matematičke olimpijade
TweetEmailPrint Lenka Nemer Drpić javila se i za Glas Hrvatske HRT-a te je objasnila da je njezina obitelj s majčine strane podrijetlom iz Hrvatske.... Hrvatica postala MISS UNIVERSE Bolivije, govori tri jezika, osvajala matematičke olimpijade


Lenka Nemer Drpić ističe da ju je na prijavu za izbor za bolivijsku Miss Universe najviše motivirala mogućnost suradnje s institucijama koje se zalažu za jednakost, socijalnu pravdu i koje nastoje promijeniti odnose moći u društvu koji uzrokuju nasilje.

Čitanje ju smiruje i odmiče od negative

”Zato sam odlučila postati dio platforme Miss Bolivije jer se i na taj način može djelovati na pozitivne promjena u društvu. Ne postoji moćnije oružje od obrazovanja. Čitanje me hrani, smiruje, odmiče od negative i uranja u neke druge stvarnosti, u druge živote. Puno čitam i to najrazličitije stvari. Iako se možda ne čini tako, ne volim zabave, uvijek sam bila osoba koja voli tišinu”, govori Lenka.

Na natjecanju za Miss Bolivije Universe 2020. Lenka Nemer je predstavila La Paz, čudesni bolivijski grad: ”Ovo je trenutak koji zauvijek mijenja moj život. Beskrajno sam zahvalna svima koji su mi pomogli, ohrabrili me, molili se za mene i podržavali me do kraja. Upravo mi je taj trenutak pokazao da je sa strašću, voljom, ustrajnošću i željom – sve moguće. Preuzimanje rizika u potrazi za snom ponekad vam može dati još veći dar nego što ste ikada mogli sanjati. Sva ona vremena kad su mi mnoga vrata bila zatvorena potaknula su jedan novi svemir koji me preusmjerio na nešto drugo. Hvala Boliviji što mi dopušta da ponosno pronosim njezino ime na sljedećem izdanju Miss Universe. Radit ću svaki dan kako bih dobila najbolju verziju sebe i pokazala od čega smo napravljeni svi mi Bolivijci. Miss Bolivije za mene je kruna koja nadilazi ljepotu. Hvala životu na ovoj sjajnoj prilici!”, naglasila je lijepa Bolivijka hrvatskih korijena.

Lenka Nemer Drpić javila se i za Glas Hrvatske HRT-a te je objasnila da je njezina obitelj s majčine strane podrijetlom iz Hrvatske.

Uskoro u Hrvatskoj

”Pradjed Drago Drpić emigrirao je iz Pučišća na otoku Braču i nastanio se u Boliviji. Potomkinja sam doseljenika iz tako lijepe zemlje kao što je Hrvatska što to mi je pružilo spektakularne mogućnosti. Nadam se da ću vas uskoro posjetiti. Šaljem poljubac slušateljima Glasa Hrvatske”, istaknula je Lenka Nemer Drpić, Miss Universe Bolivije 2020. godine, a prenio Glas Hrvatske HRT-a u tekstu David Rey-a.

Nakon pobjede na natjecanju za Miss Universe Bolivije, o Lenki se na internetu može pronaći bezbroj video priloga. U gotovo svima navode da je nova bolivijska Miss Universe bila izvrstan učenik, da je za vrijeme školovanja pobjeđivala na matematičkoj olimpijadi te da sada studira međunarodne odnose, a uz to svira violinu, pjeva te tečno govori dva strana jezika (engleski i francuski).

FOTO: Screenshot videosnimki; osobna arhiva Lenke Nemer Drpić (fotografija ustupljena HRT-u, presnimljena s glashrvatske.hrt.hr)