Hrvatska je iznimno KORUMPIRANA, EU na to žmiri i izdanke takvih politika bira na visoke dužnosti unutar EU! Hrvatska je iznimno KORUMPIRANA, EU na to žmiri i izdanke takvih politika bira na visoke dužnosti unutar EU!
NOVI 'ŠAMAR' ZBOG KORUPCIJE: KOLAKUŠIĆ U STRASBOURGU PROGOVORIO O LICEMJERJU UNUTAR EU:

Hrvatska je iznimno KORUMPIRANA, EU na to žmiri i izdanke takvih politika bira na visoke dužnosti unutar EU!

HrvatskaIzdvojenoPolitika 18. rujna 2019. Promise.hr

TweetEmailPrint ”Na žalost, monitoring koji smo imali prilikom ulaska Hrvatske u EU nije bio dovoljan. Ja sam 21 godinu u hrvatskom pravosuđu, devet godina... Hrvatska je iznimno KORUMPIRANA, EU na to žmiri i izdanke takvih politika bira na visoke dužnosti unutar EU!


”Na žalost, monitoring koji smo imali prilikom ulaska Hrvatske u EU nije bio dovoljan. Ja sam 21 godinu u hrvatskom pravosuđu, devet godina sam bio sudac Trgovačkog suda i mogu vam osobno potvrditi da je hrvatsko društvo iznimno korumpirano društvo i da moramo prvenstveno riješiti vladavinu prava i korupciju u našoj Europskoj Uniji i onda ćemo imati puno pravo raspravljati o vladavini prava u trećim zemljama. U to se moraju uključiti sve institucije EU, pa i Europski parlament”, istaknuo je Kolakušić u Strasbourgu

Nakon što su članovi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika u dosta dramatičnom priopćenju prije dva dana istaknuli da će, zbog omalovažavanja i opstrukcije njihovog rada, prijaviti premijera Plenkovića i druge hrvatske visoke dužnosnike mjerodavnim međunarodnim institucijama za borbu protiv korupcije (GRECO, antikorupcijski odbor Vijaća Europe…), na iznimno veliku korupciju u Hrvatskoj Europski je parlament upozorio i Mislav Kolakušić, hrvatski euro-zastupnik.

U svom govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta koja se ovog tjedna održava u Strasbourgu, a na kojoj je bilo riječi o korupciji u trećim zemljama, Mislav Kolakušić se osvrnuo na ugroženost vladavine prava u Europskoj uniji, pri čemu je posebnu pažnju skrenuo na stanje u Republici Hrvatskoj.

”Imam želju da u ovom parlamentu raspravljamo o vladavini prava u trećim zemljama. Međutim, pozivam vas sve da razmislimo o vladavini prava koja ne postoji u Republici Hrvatskoj.

U Republici Hrvatskoj preko 94 posto građana u ispitivanju javnog mnijenja je istaknulo da smatra kako našom zemljom vlada korupcija, a preko 76 posto naših građana vjeruje da je naše pravosuđe loše ili izrazito loše. Na žalost, monitoring koji smo imali prilikom ulaska Hrvatske u EU nije bio dovoljan. Ja sam 21 godinu u hrvatskom pravosuđu, devet godina sam bio sudac Trgovačkog suda. I mogu vam osobno potvrditi da je hrvatsko društvo iznimno korumpirano društvo i da moramo prvenstveno riješiti, u što se moraju uključiti sve institucije EU, pa i Europski parlament, moramo riješiti vladavinu prava i korupciju u našoj Europskoj Uniji i onda ćemo imati puno pravo raspravljati o vladavini prava u trećim zemljama”, istaknuo je Kolakušić u Strasbourgu, a videosnimka njegovog govora objavljena je na web stranici Građani za Mislava.

Na toj web stranici također je istaknuto da je velika većina hrvatskih građana uvjerena da politika izravno utječe na ishode sudskih procesa, a da je tome uistinu tako svjedočimo gotovo svakodnevno.

”Takvi rezultati poražavajući su za građane Republike Hrvatske, ali i čitavu Europsku uniju jer su vladavina prava i učinkovitost pravosuđa naši zajednički ciljevi upisani u temeljne dokumente.

Takvi rezultati, koji nisu od jučer već se ponavljaju iz godine u godinu, govore puno i o europskim institucijama koje često na takve pojave zatvaraju oči, a predstavnike takvih politika biraju na visoke dužnosti u europskim institucijama”, zaključak je objavljen na web stranici bliskoj bivšem sucu Mislavu Kolakušiću.

FOTO: Screenshot videosnimke s YouTube-a; Vlada Republike Hrvatske