I u Zagrebu sutra počinje nastava; ŠTRAJK ĆE BITI PLAĆEN, a nadoknada nastave neće biti dodatno plaćena I u Zagrebu sutra počinje nastava; ŠTRAJK ĆE BITI PLAĆEN, a nadoknada nastave neće biti dodatno plaćena
TweetEmailPrint Valja napomenuti da su učenici pojedinih osnovnih škola u Zagrebu u ponedjeljak ujutro iz škola dobili informaciju da nastave neće biti ni u... I u Zagrebu sutra počinje nastava; ŠTRAJK ĆE BITI PLAĆEN, a nadoknada nastave neće biti dodatno plaćena


Valja napomenuti da su učenici pojedinih osnovnih škola u Zagrebu u ponedjeljak ujutro iz škola dobili informaciju da nastave neće biti ni u utorak, no popodne im je javljeno da se sutra (u utorak) pojave u školi, jer nastave će ipak biti. Sve to izazvalo je dosta nepotrebne zbrke i zabune kod djece i njihovih roditelja

Nakon nedjeljnog maratonskog sastanka, pregovori Vlade RH i sindikata u prosvjeti nastavljeni su danas. Ovaj put, sastanak nije dugo trajao:  novinari su oko 16 sati pozvani u dvoranu vlade, a u 16:20 sati je počelo obraćanje premijera Andreja Plenkovića i sindikalnih predstavnika Sanje Šprem i Branimira Mihalinca.

Na početku  obraćanja premijer Plenković objavio je da je postignut dogovor i da se štrajk prekida, što znači da sutra počinje nastava u školama. Plenković je potvrdio da je dogovoreno povećanje koeficijenata kroz tri etape, kako se i nagađalo.

Od 1. prosinca tako se koeficijent povećava za tri posto. Drugo povećanje od 1 posto je 3. lipnja. Još dva posto će biti isplaćeno 1. siječnja 2021. godine. Dok će učitelji, nastavnici i profesori, ali i tajnici i računovođe dobiti traženi iznos kroz koeficijente, nenastavno osoblje će isti iznos dobiti kroz dodatke, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za medije.

“Za nenastavno osoblje ćemo potpisati dodatke granskom kolektivnom ugovoru koji će vrijediti do prosinca 2022. godine. Kroz uredbe o koeficijentima ćemo riješiti pitanje tajnika, računovođa, ali i ravnatelja, njih se zaboravlja”, rekao je Plenković.

Štrajk će biti plaćen, a nadoknade nastave neće biti dodatno plaćene, pojasnili su Plenković i sindikati.

Valja napomenuti da su učenici pojedinih škola u Zagrebu u ponedjeljak ujutro iz škola dobili informaciju da nastave neće biti ni u utorak, no popodne im je javljeno da se sutra pojave u školi. Sve to izazvalo je dosta nepotrebne zbrke i zabune kod djece i njihovih roditelja.