‘Kad su novinari vidjeli da nismo protiv nove Vlade, RAZBJEŽALI SU SE K’O ŠTAKORI’ ‘Kad su novinari vidjeli da nismo protiv nove Vlade, RAZBJEŽALI SU SE K’O ŠTAKORI’
TweetEmailPrint Jedan od organizatora je nakon prosvjeda na svom facebook profilu iznio opasku, koja mnogo toga pojašnjava: ‘Nema izvještaja o našem skupu, jer nismo... ‘Kad su novinari vidjeli da nismo protiv nove Vlade, RAZBJEŽALI SU SE K’O ŠTAKORI’


Jedan od organizatora je nakon prosvjeda na svom facebook profilu iznio opasku, koja mnogo toga pojašnjava: ‘Nema izvještaja o našem skupu, jer nismo prosvjedovali protiv nove Vlade’, napisao je Koljaja. No, da su ‘pljunuli’ na Hasanbegovića, to bi ipak bilo nešto drugo…

prosvjed pred vladomViše oštećenika nelegalnih kreditnih zadruga i nezadovoljnika stanjem u pravosuđu, prosvjedovali su u četvrtak na Markovu trgu kako bi, kažu, novoj Vladi skrenuli pažnju na činjenicu da su iz prethodnih sistema ostali mnogobrojni repovi i ukazali joj na nelogičnosti u sudstvu, primjerice da se sudske odluke donose nedjeljom ili da se mrtvace uvažava kao stranke u postupku.
”Ovdje su se okupili nezadovoljnici hrvatskim pravosuđem iz različitih sektora – od privatnih građana koji su nezadovljni funkcioniranjem pravosuđa, krivitvorenim sudskim rješenjima, rješenjima donesenima nedjeljom i brojnim drugim nezakonitostima, ali i oštećenici nelegalnih kreditnih zadruga”, rekla je Nada Landeka, predstavnica HAZUD-a, koji je organizirao prosvjed.

Upozorila je i da se ljude deložira iz stanova zbog selektivne primjene izmjena i dopuna Zakona o potrošačkom kreditiranju koji je donesen u rujnu 2015., a temeljem kojeg su sudovi trebali odgoditi sve ovrhe dok Državno odvjetništvo ne odluči postoje li osnove za kazneni progon i dok se ne riješe tužbe radi ništetnosti tih ugovora.
Prosvjednici su se okupili na Trgu bana Jelačića odakle su prošetali do sjedišta Vlade RH na Markovu trgu, gdje su istaknuli transparente sa slijedećim porukama: ‘Dok vi sudite mrtvima, živi i nedužni zbog vas umiru’ te ‘Rješenje donijeto u nedjelju nije ‘omaška’ već produžena ruka mafijaška’.

Predstavnik organizatora, Nenad Koljaja, rekao je prosvjednicima da su uspjeli kontaktirati s Antom Šprljom, novim ministrom pravosuđa, koji im je rekao da mu upute poziv i da će ih primiti na razgovor. Dodao je da im je ministar rekao da zna za njihov problem i da je Zakon o potrošakom kreditiranju retroaktivan.

Koljalja je nakon prosvjeda na svom facebook profilu iznio vrlo zanimljivu opasku, koja mnogo toga pojašnjava.

‘Kad su novinari vidjeli da nismo protiv Vlade, razbježali su se k’o štakori. I nema izvještaja s Markova trga o našem skupu!’, napisao je Koljaja, jedan od organizatora prosvjeda protiv kriminalnih repova u pravosuđu.

No, da su ‘pljunuli’ na Hasanbegovića…, ipak bi to bilo nešto sasvim drugo.