Kapetan Dragan izlazi ranije iz zatvora?! Strinavić: I ratni zločinci imaju VEĆA PRAVA nego BLOKIRANI građani Kapetan Dragan izlazi ranije iz zatvora?! Strinavić: I ratni zločinci imaju VEĆA PRAVA nego BLOKIRANI građani
TweetEmailPrint ”Eto i osuđeni ratni zločinac dočekao svoju slobodu, hrvatsko pravosuđe donijelo je odluku da je dovoljno odslužio. Godinama govorim da osuđeni ratni zločinci... Kapetan Dragan izlazi ranije iz zatvora?! Strinavić: I ratni zločinci imaju VEĆA PRAVA nego BLOKIRANI građani


”Eto i osuđeni ratni zločinac dočekao svoju slobodu, hrvatsko pravosuđe donijelo je odluku da je dovoljno odslužio. Godinama govorim da osuđeni ratni zločinci imaju ustavom veća zajamčena prava nego blokirani građani. Za blokirane građane zastare i amnestije NEMA”, napisao je glavni tajnik udruge Blokirani, uz objavu vijesti o odluci varaždinskog suda

Nakon što su pojedini mediji objavili da je sud u Varaždinu donio odluku o puštanju na slobodu ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, odnosno ‘kapetana Dragana‘, reagirao je i Mario Strinavić, glavni tajnik udruge Blokirani na svom Facebook profilu ponovivši svoju već nekoliko puta izrečenu tvrdnju:

”Eto i osuđeni ratni zločinac dočekao svoju slobodu, hrvatsko pravosuđe donijelo je odluku da je dovoljno odslužio. Godinama govorim da osuđeni ratni zločinci imaju ustavom veća zajamčena prava nego blokirani građani. Za blokirane građane zastare i amnestije NEMA”, napisao je Strinavić, uz objavu vijesti o odluci varaždinskog suda.

I premda se iz teksta Hine ne vidi što je odlučio Županijski sud u Varaždinu, pojedini portali u naslovu su sugerirali da su Vasiljkovića pomilovali te da će izaći iz zatvora.

”Županijski sud u Varaždinu odlučivao je u četvrtak o zahtjevu Dragana Vasiljkovića, poznatijega kao Kapetan Dragan, o  puštanju na slobodu, a odluka će biti javnosti poznata nakon što bude uručena Vasiljkoviću, potvrdio je za Hinu glasnogovornik Županijskoga suda u Varaždinu Igor Pavlic.

Pavlic je izvijestio kako Vasiljković nije želio biti na sjednici Vijeća niti javiti se videovezom, što i nije nužno za održavanje sjednice, a zastupala ga je braniteljica.

Županijski će sud odluku Vijeća objaviti nakon što bude uručena Vasiljkoviću.

Vasiljković je u lipnju 2018. pravomoćno osuđen na 13 i pol godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata. Budući da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato osam godina i devet mjeseci, koliko je bio u ekstradicijskom zatvoru u Australiji, te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, dosad je u zatvoru proveo 13 godina te su se stekli formalni uvjeti za puštanje na slobodu. Očekivani istek kazne je krajem ožujka 2020., a Vasiljković zatvorsku kaznu izdržava u Lepoglavi.