KREĆE POBUNA? Studenti cijelog Sveučilišta STALI uz kolege s Hrvatskih studija: Hoće li DIVJAK PASTI?! KREĆE POBUNA? Studenti cijelog Sveučilišta STALI uz kolege s Hrvatskih studija: Hoće li DIVJAK PASTI?!
TweetEmailPrint ”U povodu osporavanja upisa Fakulteta hrvatskih studija u Sudski registar od strane ministrice znanosti i obrazovanja i s tim povezanih zastrašivanja i omalovažavanja... KREĆE POBUNA? Studenti cijelog Sveučilišta STALI uz kolege s Hrvatskih studija: Hoće li DIVJAK PASTI?!


”U povodu osporavanja upisa Fakulteta hrvatskih studija u Sudski registar od strane ministrice znanosti i obrazovanja i s tim povezanih zastrašivanja i omalovažavanja studenata koji studiraju na Fakultetu hrvatskih studija, u čemu prednjače čelnici Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu dala je potporu Studentskom zboru i studentima Fakulteta hrvatskih studija u obrani integriteta fakulteta na kojem studiraju i prava na mirno i neometano studiranje. Skupština je osudila svaki pokušaj nanošenja štete ugledu novoosnovanoga fakulteta i unošenje nemira u redove studenata”, ističe se u priopćenju

Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija u svom priopćenju upoznao je medije sa zaključcima Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu u kojima su se predstavnici studenata na cijelom Sveučilištu u Zagrebu solidarizirali sa studentima Fakulteta hrvatskih studija, a u vezi sa sporenjima koje je, kako tvrde, potaknula ministrica Divjak te najavama da bi novi fakultet mogao čak prestati s djelovanjem.

”U povodu najnovijega osporavanja upisa Fakulteta hrvatskih studija u Sudski registar od strane ministrice znanosti i obrazovanja kao i s tim povezanih medijskih zastrašivanja i omalovažavanja studenata koji studiraju na Fakultetu hrvatskih studija, u čemu prednjače čelnici Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja (Vilim Ribić), Skupština Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu na sjednici 23. siječnja 2020. raspravljala je o položaju studenata na novoosnovanom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Skupština je donijela zaključke kojima je izrazila solidarnost Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu sa studentima Fakulteta hrvatskih studija i potporu nastojanjima Studentskoga zbora Fakulteta. Skupština je dala potporu Studentskom zboru i studentima Fakulteta hrvatskih studija u obrani integriteta fakulteta na kojem studiraju i prava na mirno i neometano studiranje. Skupština je osudila svaki pokušaj nanošenja štete ugledu novoosnovanoga fakulteta i unošenje nemira u redove studenata.

U zaključcima Skupštine ističe se da je Studentski zbor Sveučilišta od početka podupirao nastojanja studenata da se Hrvatski studiji transformiraju u fakultet. U tom smislu predstavnici Studentskoga zbora Sveučilišta jednoglasno su na sjednici Senata 10. prosinca 2019. podržali odluku o osnivanju Fakulteta hrvatskih studija. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pozvao je Hrvatski studentski zbor da se solidarizira sa studentima Fakulteta hrvatskih studija i podupre nastojanja Studentskoga zbora Fakulteta hrvatskih studija u očuvanju dostojanstva institucije i prava na mirno i neometano studiranje”, stoji u priopćenju za medije Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjetimo, pojedini mediji (Večernji list…) su prije nekoliko dana pisali da bi, prihvati li sud žalbu ministrice Divjak, Fakultet hrvatskih studija mogao se ugasiti (!), što bi značilo i velike probleme te nepravdu za studente koji pohađaju taj fakultet.

Večernji također navodi da bi studenti Fakulteta hrvatskih studija, razljućeni mogućim budućim sudskim epilogom vezanim za spomenutu instituciju (gašenje Fakulteta?), u kojoj će strasti tek buknuti, mogli presuditi ministrici obrazovanja Blaženki Divjak.