‘Milanović je ponovno pokazao da mu nije stalo do Hrvata izvan Hrvatske’ ‘Milanović je ponovno pokazao da mu nije stalo do Hrvata izvan Hrvatske’
TweetEmailPrint ”Predsjednik Milanović je morao uzeti u obzir da Hrvati u iseljeništvu ne mogu napustiti svoj posao ili uzeti slobodan radni dan kako bi... ‘Milanović je ponovno pokazao da mu nije stalo do Hrvata izvan Hrvatske’


”Predsjednik Milanović je morao uzeti u obzir da Hrvati u iseljeništvu ne mogu napustiti svoj posao ili uzeti slobodan radni dan kako bi ostvarili svoje biračko pravo na radni dan. Najnovijim potezom Milanović je pokazao  kako njegova briga za Hrvate izvana Hrvatske nije stvarna već je samo glumljenje u koje mogu povjerovati samo naivni”, ističe u priopćenju Hrvatski svjetski kongres Švicarske

Odluka predsjednika RH Zorana Milanovića da se hrvatski parlamentarni izbori održe u srijedu, 17. travnja, izazvala je nezadovoljstvo Hrvata izvan Domovine kojih većina, zbog radnog dana, neće moći glasovati u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u europskim i ostalim zemljama svijeta.

Na to je upozorio je Vinko Sabljo, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Švicarske.

”Takvim činom Hrvatima u Švicarskoj, zemlji u kojoj uz Njemačku i Austriju živi najveći broj iseljenih Hrvata, „onemogućeno je ostvarivanje njihova osnovnog demokratskog prava, a to je prava na izbor svojih zastupnika”, upozorava Sabljo.

”Držimo kako je predsjednik Milanović kod donošenja takve odluke morao uzeti u obzir da određivanjem radnog dana za izbore, koji će u Hrvatskoj biti neradni dan, Hrvati u iseljeništvu ne mogu napustiti svoj posao ili uzeti slobodan radni dan kako bi ostvarili svoje biračko pravo.

Takvom svojom odlukom predsjednik Zoran Milanović ponovno je, jednako kao kad je bio i hrvatski premijer, pokazao je kako mu nije stalo do Hrvata izvan Hrvatske, a niti do njihova glasa.

Najnovijim potezom Zoran Milanović pokazao kako njegova briga za Hrvate izvana Hrvatske nije stvarna već je samo glumljenje u koje mogu povjerovati samo naivni”, poručuje u priopćenju.

FOTO: Screenshot videosnimke