MOST NA VELIKOJ KUŠNJI: Ispričali se novinarki Slobodne, sada tvrde da Petrina laže… MOST NA VELIKOJ KUŠNJI: Ispričali se novinarki Slobodne, sada tvrde da Petrina laže…
TweetEmailPrint ”Petrov vodi ovu našu platformu u krilo HDZ-u, to je svakom pametnom jasno, a ja u tome više neću sudjelovati”,izjavio je Petrina te... MOST NA VELIKOJ KUŠNJI: Ispričali se novinarki Slobodne, sada tvrde da Petrina laže…


”Petrov vodi ovu našu platformu u krilo HDZ-u, to je svakom pametnom jasno, a ja u tome više neću sudjelovati”,izjavio je Petrina te pojasnio da mu se nije svidjelo što je predsjednica tražila da ju ostala trojica iz Mosta ostave nasamo s Božom Petrovom

petrina i mostJesam li još dio priče Mosta, to treba pitati Božu Petrova. Ono što mogu odgovorno reći to je da taj čovjek vodi ovu našu platformu u krilo HDZ-u, to je svakom pametnom jasno, a ja u tome više neću sudjelovati – izjavio je Stipe Petrina za Slobodnu Dalmaciju te pojasnio da mu se nije svidjelo što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tražila da ju ostala trojica iz Mosta ostave nasamo s Božom Petrovom, kako bi s njime razgovarala u četiri oka.
Petrina je objasnio i zašto je napustio subotnje razgovore u Mostu.

”Petrov je od svih zastupnika tražio da potpišemo nekakav dokument da smo članovi Kluba zastupnika MOST-a. Odbio sam to potpisati, kao i kolegice Rusak i Vuksanović. Pa zna se, gdje se potpisuje takav dokument. To se može u Saboru, pri konstituiranju Kluba zastupnika. Zbog tog našeg odbijanja potpisivanja, Petrov nam je oduzeo pravo glasa o svim odlukama koje donosi Most. Stoga je bespredmetno da dalje s njima surađujem”, zaključio je Petrina.

S druge strane, Most nezavisnih lista pozvao je Stipu Petrinu da do četvrtka objavi želi li biti dio njihovog kluba zastupnika ili će biti samostalan. U Mostu krajnje apsurdnima ocjenjuje Petrinine tvrdnje kako je većina članova Nacionalnog vijeća Mosta protiv “nekakve koalicije s HDZ-om koju tobože zagovara Božo Petrov”.

”Nakon još jednog samostalnog izleta u javnost Stipe Petrine, Most nezavisnih lista želio bi ga javno pozvati da se do četvrtka očituje želi li biti dio Mostovog kluba zastupnika ili će biti samostalan”, navodi se u priopćenju koje je Most nazavisnih lista uputio medijima u nedjelju.

“Željeli bismo demantirati tvrdnje gospodina Petrine koji očito već neko vrijeme ima druge planove, samo što smo do sada vjerovali njegovim objašnjenjima kako je prevaren od strane novinara i slično. Ovim putem bismo se ispričali novinarki Slobodne Dalmacije Davorki Blazević zato što smo doveli u pitanje njen profesionalni integritet tako što smo nasjeli tvrdnjama gospodina Petrine. U e-mailu koji je gospodin Petrina poslao svim članovima Nacionalnog vijeća Mosta, tvrdio je da je od novinarke prevaren te da će protiv nje dignuti tužbu, što do danas nije učinio”, kaže se u priopćenju.

“Tvrdnje Stipe Petrine kako je velika većina članova Nacionalnog vijeća Mosta protiv nekakve koalicije s HDZ-om koju tobože zagovara Božo Petrov, krajnje su apsurdne. Naime, gospodin Petrina i te kako je svjestan da se odluke Nacionalnog vijeća donose većinom i demokratski pa je samim time tako nešto nemoguće. Upravo na prijedlog gospodina Petrine Nacionalno vijeće tako je ustrojeno, što se ne bi dogodilo da je netko imao skrivene planove”, ističe Most u priopćenju.

Gospodin Petrina, navodi se, iz samo njemu znanih razloga “pokušava na silu proizvesti afere koje svakom iole informiranom zvuče neozbiljno, ali javnost, koja je s razlogom nestrpljiva, iz toga bi mogla izvući neke krive zaključke”.

“Javnosti prepuštamo i sud o tome ima li smisla tvrdnja gospodina Petrine da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poželjela napraviti pritisak na Božu Petrova tijekom javnog sastanka pred višečlanom delegacijom Mosta i s medijima u blizini. Ako postoji neki skriveni plan, nije li bilo drugog načina da se utječe na Božu Petrova?”

“Ovih dana Most je pod strahovitim pritiskom, dijelom opravdanim, a dijelom zbog interesa raznih centara moći. Voljeli bismo kada bi barem ljudi koji su izabrani na platformi Mosta igrali fer igru i rekli koji su njihovi planovi te prestali bezuspješno rušiti jedinstvo Mosta,” kaže se u priopćenju Mosta nezavisnih lista.