MOST najveći dobitnik, Josipović, Linić, Holy i Kosor najveći LUZERI! MOST najveći dobitnik, Josipović, Linić, Holy i Kosor najveći LUZERI!
TweetEmailPrint Premda se isprva činilo da bi gubitnik mogla postati i HDZ-ova koalicija, prvi izborni rezultati to su demantirali te je HDZ iz gubitnika... MOST najveći dobitnik, Josipović, Linić, Holy i Kosor najveći LUZERI!


Premda se isprva činilo da bi gubitnik mogla postati i HDZ-ova koalicija, prvi izborni rezultati to su demantirali te je HDZ iz gubitnika postao pobjednik. Veliki gubitnik je i Orah Mirele Holy, koji je vrlo kratko bio izborna senzacija

sabornicaI HDZ-ova i SDP-ova koalicija imale su obje po 56 mandata dok je MOST imao 18 mandata nakon izlaznih anketa, no prvi izborni rezultati opet su demantirali ankete. HDZ je tako, prema prvim rezultatima, dobio čak 63 glasa, a SDP-ova koalicija pala je na 52.

Rezultati kazuju da je najveći pobjednik ovih izbora Most nezavisnih lista. Najveći gubitnici su potrošeni političari koji su htjeli pravariti građane predstavljujući se kao tobožnji ‘Treći put’. No, građani su shvatili da Ivo Josipović, Slavko Linić, Radimir Čačić, Jadranka Kosor… ne mogu biti ‘Treći put’, jer se radi o redom kompromitiranim i potrošenim ljudima.

Veliki gubitnik je i Orah, Mirele Holy, koji je vrlo kratko bio izborna senzacija

Osim Mosta, prvim rezultatima mogao je biti zadovoljan i Živi zid, premda je na kraju pao na svega jedan mandat. Pokazalo se, sve u svemu, da mnogi građani doista žele nova lica i nove političke ideje.

Ivan Lovrinović, kandidat u Drugoj izbornoj jedinici, s širokim osmijehom je nakon objave rezultata izlaznih anketa, izjavio je kako su zatečeni i iznenađeni.

”Očekivali smo 10, 12 mandata. Ankete kažu 18! To je neosporan znak da Hrvatska želi promjene, a MOST postaje ozbiljna treća politička snaga bez koje se više ništa neće moći odlučivati. Obećajem da ćemo biti usta, jezik i uši hrvatskih građana. Nećemo raditi koalicije. Ako, ipak, do nekog saveza dođe, mi ćemo se baviti samo programima.Ako ovakav rezultat bude i službeni: bez nas više nitko ništa neće moći u Hrvatskoj!”, rekao je Lovrinović.

A službeni rezultat bio je još i bolji: Most je osvojio čak 19 mandata i najveće je iznenađenje ne samo ovih, nego i svih dosadašnjih parlamentarnih izbora. Osim toga, Most je, bez sumnje, i najveći pobjednik parlamentarnih izbora 2015. godine.