POTVRĐENO: Ured europske tužiteljice Kövesi istražuje kriminal u Hrvatskoj iz svog ureda u Zagrebu! POTVRĐENO: Ured europske tužiteljice Kövesi istražuje kriminal u Hrvatskoj iz svog ureda u Zagrebu!
TweetEmailPrint Europski tužitelji ‘zauzeli su’ zgradu Općinskog kaznenog suda u zagrebačkoj Selskoj, a što potvrđuju i natpisi  na vratima njihovog ureda, odnosno fotografija snimljena... POTVRĐENO: Ured europske tužiteljice Kövesi istražuje kriminal u Hrvatskoj iz svog ureda u Zagrebu!


Europski tužitelji ‘zauzeli su’ zgradu Općinskog kaznenog suda u zagrebačkoj Selskoj, a što potvrđuju i natpisi  na vratima njihovog ureda, odnosno fotografija snimljena na ulazu u zagrebački Ured EPPO (fotografija ispod). Neslužbeno doznajemo da Ured europskog javnog tužitelja istražuje korupciju i kriminal pri dodjeli poticaja (navodno dio koji je ‘pod kapom’ Ministarstva poljoprivrede) te malverzacije i nezakonitosti pri prekomjernoj sječi i devastaciji šuma u Hrvatskoj…

Dugo iščekivana vijest u pravde žednoj Republici Hrvatskoj – koju je je Promise.hr prvi objavio prije desetak dana, sada je i formalno potvrđena: Ured Europskog javnog tužitelja, kojega vodi beskompromisna Rumunjka Laura Codruţe Kövesi, započeo je iz svog novootvorenog ureda u Zagrebu vrlo ozbiljno istraživati velike hrvatske korupcijske afere!
Europski istražitelji ‘zauzeli su’, naime, zgradu Općinskog kaznenog suda u zagrebačkoj Selskoj ulici, a što potvrđuju i natpisi na hrvatskom i engleskom jeziku na vratima njihovog ureda, odnosno fotografija snimljena na ulazu u zgradu Općinskog kaznenog suda, a sada Ureda EPPO (fotografija gore).

Neslužbeno doznajemo da Ured europskog javnog tužitelja istražuje korupciju i kriminal u sustavu poticaja (navodno dio koji je ‘pod kapom’ Ministarstva poljoprivrede) te malverzacije i nezakonitosti pri prekomjernoj sječi šuma u Hrvatskoj…

Ured kojega vodi odvažna Rumunjka, Laura Kovesi, je, podsjetimo, posve neovisan, s nadležnošću nad istragama, kaznenim progonima te pokretanjem sudskih postupaka vezanih uz kaznena djela štete proračuna Europske unije (prijevare, korupciju ili teške prekogranične prijevare povezane s PDV-om).

Kratku informaciju o istragama Ureda Europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj objavili su i odgovorni u Zelenom odredu – forumu braniteljske udruge Vidra na svojoj FB stranici:

”Godinama slušamo kako treba „pustiti institucijama da odrade svoj posao“ te godinama čekamo da ga naše institucije i odrade. No, kako se čini, negdje je zapelo. Naše prijave u „slučaju šume“ još uvijek negdje skupljaju prašinu.
Uvjereni smo da će, za razliku od njih, Ured javnog tužitelja EU znati što i kako s tisućama stranica dokaza koje smo im dostavili, ali i da neće gubiti vrijeme.
Foto: Ured javnog tužitelja EU u zgradi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu”, stoji u objavi Zelenog odreda, foruma braniteljske udruge Vidra, čiji članovi su, kako je poznato, na tisuće stranica dokaza i dokumenta o protuzakonitoj i prekomjernoj sječi hrvatskih šuma poslali ranije nadležnima u Europskoj komisiji.
FOTO: Laura Codruţe Kövesi; Ured Europskog javnog tužitelja u zgradi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu