Srijeda proglašena Danom žalosti na području Zagreba; neće biti priredbi zabavnog karaktera Srijeda proglašena Danom žalosti na području Zagreba; neće biti priredbi zabavnog karaktera
TweetEmailPrint ”Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost na području Grada Zagreba svoje programe trebale bi prilagoditi obilježavanju Dana žalosti”, stoji u obavijesti... Srijeda proglašena Danom žalosti na području Zagreba; neće biti priredbi zabavnog karaktera


”Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost na području Grada Zagreba svoje programe trebale bi prilagoditi obilježavanju Dana žalosti”, stoji u obavijesti na službenim stranicama Grada Zagreba

U zagrebačkom HNK-u održana je danas (u utorak 2. ožujka) komemoracija za pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a zbog epidemioloških mjera broj uzvanika bio je ograničen na 150 osoba.

Bandić je preminuo 28. veljače od srčanog udara u 66. godini života, a na čelu Zagreba bio je dva desetljeća.

Na komemoraciji su govore održali vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević, ministrica kulture i medija kao izaslanica predsjednika Vlade Nina Obuljen Koržinek te dugogodišnji Bandićev prijatelj Ratko Maričić.

”U ideološki opredijeljenom društvu Bandić je pokazivao širinu i otvorenost, imao je vremena i ljubavi za čovjeka i njegove potrebe, osobito one najpotrebitije te se nije osvrtao na kritike i podmetanja. Za grad je davao cijeloga sebe – svoje zdravlje, vrijeme i život, ustvrdila je, između ostaloga, Pavičić Vukičević tijekom komemoracije.

U povodu iznenadne smrti gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević proglasila je srijedu 3. ožujka 2021. Danom žalosti na području Grada Zagreba.
”Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja i isticanjem crnih zastava na objektima u kojima su smještena gradska upravna tijela, Gradska skupština Grada Zagreba, tijela mjesne samouprave, trgovačka društva i ustanove kojima je Grad Zagreb vlasnik ili osnivač.
Na Dan žalosti neće se održavati priredbe zabavnog karaktera, a glazba koja će se emitirati na javnim mjestima trebala bi biti primjerena Danu žalosti.
Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost na području Grada Zagreba svoje programe trebale bi prilagoditi obilježavanju Dana žalosti”, stoji u obavijesti na službenim stranicama Grada Zagreba.

FOTO: Zagreb.hr