‘Sudac Dobronić tužit će Plenkovića u Strasbourgu zbog razaranja sudstva u RH’; USKOK jutros ušao u HEP! ‘Sudac Dobronić tužit će Plenkovića u Strasbourgu zbog razaranja sudstva u RH’; USKOK jutros ušao u HEP!
TweetEmailPrint Odmah nakon što je Nacional objavio dokumente koji, prema svemu sudeći, dokazuju da Plenković ne govori istinu kada kaže kako ništa nije znao... ‘Sudac Dobronić tužit će Plenkovića u Strasbourgu zbog razaranja sudstva u RH’; USKOK jutros ušao u HEP!


Odmah nakon što je Nacional objavio dokumente koji, prema svemu sudeći, dokazuju da Plenković ne govori istinu kada kaže kako ništa nije znao o najnovijoj plinskoj aferi, jer ga je šef HEP-a, Frane Barbarić, od siječnja ove godine čak četiri puta upozorio na dramatične gubitke HEP-a, istražitelji USKOK-a su ušli u HEP, zbog te velike afere. Valja dodati da je glavni državni revizor Ivan Klešić prije par dana povukao potez kakav dosad nije učinio niti jedan dužnosnik u Hrvatskoj: napisao je pismo svim saborskim zastupnicima i zamolio Sabor da ga zaštiti od udara Vlade na njihovu neovisnost!

Predsjedniku Vrhovnog suda, Radovanu Dobroniću, pripisuje se izrada izvještaja o stanju pravne države i štrajku sudskih službenika koji će postati temelj za tužbu koju će Udruga hrvatskih sudaca podnijeti protiv Plenkovićeve vlade pred europskim institucijama’, piše novi Nacional.

”Pitanje je trenutka kad će – već sljedećeg tjedna, a najkasnije do kraja srpnja – otići pritužba u Europsku komisiju ili možda čak i tužba prema nekom od europskih sudova, u Strasbourgu ili Luksemburgu, protiv Plenkovićeve vlade, jer ignorira štrajk sudskih službenika i namještenika zbog malih plaća, u prosjeku 630 eura, dovodeći u pitanje funkcioniranje cijelog pravnog sustava u Republici Hrvatskoj, saznao je Nacional iz sudačkih krugova, navodi tjednik.

Dodamo li tome da je Nacional objavio i dokumente koji, kako tvrde, dokazuju da Plenković laže kako ništa nije znao o najnovijoj plinskoj aferi, jer ga je šef HEP-a – Frane Barbarić od siječnja ove godine čak četiri puta pismeno upozorio na dramatične gubitke HEP-a zbog enormne razlike u prodajnoj i kupovnoj cijeni plina, a na što Plenković uopće nije reagirao, jasno je da je hrvatski premijer u kratko je vrijeme nakupio pun kamion skandaloznih afera zbog kojih bi, da je Hrvatska normalna pravna država, morao pod hitno dati ostavku…

HEP kupovao plin po 47,6 eura, prodavao ga i za jedan cent!

Dok ovo pišemo, objavljeno je da je USKOK zbog svega navedenog ušao danas u HEP!

”Radi se o aferi u kojoj je HEP po vladinoj uredbi kupovao sav prirodni plin koji proizvodi Ina po cijeni od 47,6 eura. Preuzimao je taj energent i kad je napunio skladišta, pa su viškovi na kraju prodavani i za samo jedan cent, piše 24sata.

Dodaju da su, prema njihovim informacijama, istražitelji po nalogu Uskoka došli jutros u Hrvatsku elektroprivredu (HEP). Neslužbeno doznaju da su došli po dokumente vezano za plinsku aferu u kojoj je HEP kupovao plin po višim cijenama, a zatim se prodavao i po jedan cent jer je bio višak.

Radi se o aferi u kojoj je HEP po Vladinoj uredbi kupovao sav plin koji proizvodi Ina po cijeni od 47,6 eura. Preuzimao je plin po toj cijeni i kada je već napunio skladišta i nije imao gdje s plinom. Viškovi su ostajali u transportnom sustavu i prodavani su po cijenama od samo 1 eurocent (!!!) do 34 eura, zbog čega su u kratko vrijeme nabili sulude, enormne gubitke.

Nitko zbog toga u Vladi RH, sve do izbijanje afere, nije reagirao, što otvara sumnju da je riječ o smišljenoj pljački državnog HEP-a, čije gubitke na koncu uvijek pokrivaju hrvatski građani, na ovaj ili onaj način.

Državni revizor tražio zaštitu od udara Vlade!

Istovremeno, mediji su prenijeli novu skandaloznu informaciju koja duboko kompromitira Plenkovića i njegove suradnike: glavni državni revizor Ivan Klešić prošli je petak povukao potez kakav dosad nije učinio niti jedan dužnosnik u Hrvatskoj: napisao je pismo svim saborskim zastupnicima i zamolio Sabor da ga zaštiti od udara Vlade na njihovu neovisnost!

Tvrdi da se Državni ured za reviziju od svog osnutka 1993. do danas “nije nalazio u nepovoljnijem položaju, iako je bilo pokušaja utjecaja na neovisnost”. “Svrha mog obraćanja”, piše Klešić, “molba je za zaštitu neovisnosti Državnog ureda za reviziju koja je ozbiljno ugrožena uključivanjem naših zaposlenika u Zakon o plaćama u državnoj službi i javnim službama i Zakon o državnim službenicima, reguliranjem svih pitanja vezanih za zaposlenike uredbama Vlade koja predstavlja izvršnu vlast”, piše danas Jutarnji list.

FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s 24sata.hr

‘Vlast nas pljačka i vrši agresiju; građani se moraju braniti i spriječiti razaranje svoje države’

‘Hrvatska je na rubu raspada sustava, tražimo smjenu Uprave HEP-a i rješavanje pitanja VSOA-e! Inače…’