‘Sumnjam da su Slavko Linić, sudac Miškulin i Pavičić naručili ubojstvo mojih unuka!’ ‘Sumnjam da su Slavko Linić, sudac Miškulin i Pavičić naručili ubojstvo mojih unuka!’
TweetEmailPrint Voditelj emisije upitao je poznatu aktivisticu je li svjesna kako teške optužbe javno iznosi, na što je Šota, u vrlo emotivnom odgovoru, kazala... ‘Sumnjam da su Slavko Linić, sudac Miškulin i Pavičić naručili ubojstvo mojih unuka!’


Voditelj emisije upitao je poznatu aktivisticu je li svjesna kako teške optužbe javno iznosi, na što je Šota, u vrlo emotivnom odgovoru, kazala da je to jedina prilika da sugrađanima otkrije istinu. Potom je zaplakala

šota u dnevniku”Istina je da je načelnik riječke Kriminalističe policije, Željko Kruneš, po ne znam čijem nalogu organizirao, sa svojim nećakom, gaženje mojih unuka. Načelnikov nećak je to trebao učiniti, a sudac istage već je bio spreman osloboditi ga krivnje jer boluje od epilepsije”, javno je na riječkom Kanalu R, izjavila Slavica Šota, članica riječkog Pokreta otpora, te tako pomalo šokirala voditelja.

Na voditeljevo pitanje je li svjesna što govori te na primjedbu da to zvuči kao klasično mafijaško ubojstvo, Šota je odgovorila da mafija, za razliku od onih koji njezinoj obitelji radi o glavi, ima svoj kodeks i ne dira u obitelj.

Kome ste vi to stali na žulj da bi naručili ovakovo ubojstvo, upitao je voditelj.

”Angažirati suca istrage može netko tko je iznad njega. Iznad njega je Veljko Miškulin (predsjednik Županijskog suda u Rijeci). Imam razloga sumnjati da su ubojstvo naručili Veljko Miškulin, Slavko Linić i Mirko Pavičić”, izjavila je potom najpoznatija članica riječkog Pokreta otpora (na listi Pokreta zajedno).

Voditelj Ernest Marinković upitao je poznatu aktivisticu je li svjesna kako teške optužbe javno iznosi, na što je Šota, u vrlo emotivnom odgovoru, kazala da je to jedina prilika da sugrađanima otkrije istinu.

Potom je zaplakala.

Bio je to vrhunac iznimno zanimljivog nastupa Slavice Šota, Radovana Smokvine i Zdenke Prpić u emisiji Kanala R iz Rijeke.

Kada se malo pribrala, Slavica Šota je izjavila da se ne boji onih koji joj prijete, jer joj je traumatični događaj s djecom dao dodatni motiv.

”Božja volja dala mi je snagu jer su moja djeca živa. Kroz ovaj predmet želimo dokazati dokle ova korupcija seže. A seže do samog državnog vrha”, dodala je Šota te u završnoj riječi kazala da bi sigurno pobjedila u 8. izbornoj jedinici, kada bi joj glas dali samo oni koje su Slavko Linić, Mirko Pavičić i Veljko Miškulin unesrećili i uništili.

Inženjer elektrotehnike Radovan Smokvina, treći na listi Pokreta Zajedno, istaknuo je, pak, da on već deset godina govori o neregularnim izborima u Hrvatskoj, da jednako toliko piše prigovore DIP-u i žalbe Ustavnom sudu te ih upozorava na stotine tisuća ljudi viška na biračkim spiskovima te na činjenicu da je izbore nemoguće kontrolirati, jer se birači ne potpisuju prilikom glasovanja, kao što to čine u većini pravno uređenih država u svijetu…

”Državno izborno povjerenstvo i Ustavni sud odgovaraju mi uvijek jednako. I jedni i drugi kažu da nisu nadležni za to na što upozoravam! Pa tko je onda nadležan?”, upitao se Smokvina te dodao da je pravosuđe najkorumpiraniji dio hrvatskog društva, a da veliku štetu, osim pravosuđa, državi i društvu čini i porezna uprava koja uopće ne radi svoj posao. Ne oduzimaju, kaže, imovinu ljudima koji ne mogu dokazati porijeklo te imovine.

Osim Slavice Šota i Radovana Smokvine, i Zdenka Prpić, povratnica iz Švicarske, upozorila je na katastrofalno stanje u hrvatskom pravosuđu te ne korupciju koja se proteže kroz sve institucije i seže do samog državnog vrha.

Valja istaknuti da je snimka emisije u petak u popodnevnim satima postala nedostupna te se čini da ju je netko namjerno srušio ili skinuo s interneta! Jer, kada smo pokušali staviti link na cijelu emisiju, emisije više nije bilo?!

Kasnije smo uspjeli doći do linka s emisijom. Pogledajte emisiju OVDJE.

Podsjetimo da smo o mukama kroz koje godinama prolazi Slavica Šota i njezina obitelj pisali nedavno u tekstu: ‘BRUXELLES U ČUDU: Zar RH zataškava naručeno ubojstvo djece i štiti osumnjičenog policajca?!‘. Drugi mediji, izuzev vrlo rijetkih izuzetaka (jednog ili dva portala) o ovoj skandaloznoj aferi uopće nisu izvještavali.